De regelparameters worden automatisch geoptimaliseerd nadat een wijziging in het temperatuurregelcircuit is gedetecteerd of wanneer een onjuist regelgedrag wordt gedetecteerd. De belangrijkste kenmerken van goed controlegedrag zijn een minimale regelafwijking tussen de gevraagde waarde en de werkelijke waarde, goed foutgedrag zonder overbrugging en snelle aanpassing. Handmatige instelling van de regelparameters is normaal gesproken niet nodig.

Tijdens het optimaliseren van de controller kunnen temperatuurschommelingen optreden. De optimalisatie van de controller wordt weergegeven door het „AT” -symbool (Auto-Tuning) op het basisscherm. Als de koelcapaciteit of verwarmingscapaciteit niet voldoende is voor de auto-tuning, wordt deze uiterlijk na 15 minuten geannuleerd.

Bdrijfsmodus van de regelaar

Manueel

De besturingsparameters worden manueel ingesteld door de operator. De Regeling kan worden geoptimaliseerd voor een specifieke toepassing door middel van handmatige instelling. Als de toepassing wordt gewijzigd (temperatuur, doorstroming, regelcircuit), kan het nodig zijn om de instelling van de regelparameters opnieuw aan te passen. Deze instelling is geen automatische auto-tuning!

OPMERKING!

Handmatige instelling vereist de juiste besturingskennis.

Automatisch

De besturingsparameters worden automatisch ingesteld na optimalisatie van de controller. Als de toepassing wordt gewijzigd (temperatuur, doorstroming, regelcircuit), wordt deze instelling automatisch auto-tuning!

Manueel controlleroptimalisatie uitvoeren

In uitzonderlijke gevallen (het besturingsgedrag is niet bevredigend) wordt aanbevolen om de controller te optimaliseren.

1. Tik op het basisbeeldscherm op de knop Profiel
  2. Selecteer [Gebruikersprofiel] en stel dit in op „Onderhoud”.
  3. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de menutoets
  4. Selecteer [Instelling] > [Temperatuurregeling] > [Optimalisatie van de controller].
  5. Tik op het startsymbool () om het proces te starten.
    → De besturingsparameters worden automatisch opnieuw berekend ().
    → Wanneer de optimalisatie van de controller is voltooid, verandert het symbool weer in () .

OPMERKING!

Als het controlegedrag ondanks de optimalisatie ontoereikend is, neem dan contact op met uw vertegenwoordiger van HB-therm State.