De wateruitwisseling van het cyclische systeem zorgt ervoor dat het warmteoverdrachtsmiddel in het Tempereerapparaat niet verandert. Het water dat via de koelwaterinlaat of de watertoevoer van het systeem wordt aangevoerd, blijft tijdens bedrijf in het warmteoverdrachtscircuit. Het vervangen van water door het cyclische systeem wordt alleen aanbevolen bij gebruik van behandeld water. Als de wateruitwisseling van het cyclische systeem is ingeschakeld, vindt de spoeling plaats met een vast tijdsinterval.

LET OP!

Schade door onjuiste instelling
Als de waterkwaliteit slecht is, kan de cyclische wateruitwisseling van het systeem leiden tot verontreiniging en verkalking. Daarom:

• De waterverversing van het cyclische systeem alleen inschakelen als het water goed is behandeld.
  1. Tik op het basisbeeldscherm op de knop Profiel
  2. Selecteer [Gebruikersprofiel] en stel dit in op „Onderhoud”.
  3. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de menutoets
  4. Selecteer [Instelling] > [Diverse] > [Spoelinterval]

5. Stel de parameter in op de gewenste waarde
  6. Gebruik de schuifregelaar (, ) om de functie in of uit te schakelen.

OPMERKING!

• De wateruitwisseling van het cyclische systeem is standaard uitgeschakeld.
  • Een te lage waarde kan leiden tot schommelingen in de temperatuurregeling.
  • IN geval van goed voorbereid water wordt een spoelinterval van aanbevolen. 30 minMet deze instelling en een spoelduur van, wordt het middel in het 0,5 scircuit onder normale bedrijfsomstandigheden 1–2in dagen vervangen.

Duur van de spoeling

1. Tik op het basisbeeldscherm op de knop Profiel
  2. Selecteer [Gebruikersprofiel] en stel dit in op „Onderhoud”.
  3. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de menutoets
  4. Selecteer [Instelling] > [Diverse] > [Spoeltijd]

5. Stel de parameter in op de gewenste waarde

OPMERKING!

• Als u een te hoge waarde instelt, kan dit leiden tot schommelingen in de temperatuurregeling.
  • EEN spoelduur 0,5 svan wordt aanbevolen.