Virtauspaineen rajoitustoiminto mahdollistaa tulopaineen rajoittamisen säädettävään arvoon järjestelmän rajoissa (pumpun nopeus ja lämpötilasta riippuva järjestelmän paine). Tämä on hyödyllinen toiminto sovelluksissa, joissa ulkoisella lämmönsiirtopiirillä on vain rajoitettu paineenkestävyys.

VAROITUS!

Hydraulisen energian aiheuttama hengenvaara!

Virtauspaineenrajoitin ei ole mitään turvatoiminto, eikä se suojaa luotettavasti ulkoista piiriä ylipaineelta. Siksi:

• Jos ulkoista piiriä ei ole suunniteltu lämpötilan säätöyksikön maksimipaineeseen, se on suojattava ulkoisella varoventtiilillä. Tämä on välttämätöntä ulkoisen piirin turvallisuuden varmistamiseksi.

Edellytykset

Jotta [Läpivirtauspaineen rajoitus] -toiminto voidaan aktivoida, seuraavan vaatimuksen on täytyttävä:

toiminto

Virtauspaineen rajoitintoiminto voidaan asettaa mihin tahansa pumpun käyttötilaan, ja sen prioriteetti on suurempi kuin pumpun ohjausjärjestelmä. Jos menolinpaine ylittää asetetun paineen raja-arvon, Pumppu pienentää kierroslukuaan automaattisesti, kunnes nykyinen tulopaine on jälleen asetetun raja-arvon alapuolella. Kun tämä nopeusrajoitus tapahtuu, varoitusviesti (E037) näytetään käyttäjälle huomautuksena. Lisäksi symboli näkyy perusnäytössä niin kauan kuin kierrosluku pienenee.

Varoitusviesti (E037) voidaan kuitata. Vahvistuksen jälkeen varoitusviesti näytetään uudelleen vasta, kun laite on kytketty uudelleen päälle (I/O-, kauko-ohjaus- tai pääkytkimen painikkeiden kautta), jos kierrosluku pienenee virtauspaineen rajoituksen vuoksi.

Jos tulopainetta ei voida saavuttaa huolimatta kierrosluvun pienentämisestä minimiarvoon tai lämpötilasta riippuvan järjestelmän paineen vuoksi, näyttöön tulee viiveen jälkeen virheilmoitus E034 (liian korkea tulopaine). Lämmitys, Pumppu ja jäähdytys on kytketty pois päältä.

Kytke läpivirtauspaineenrajoitin päälle

HUOMAUTUS!

Pumpun pienimmän ja suurimman mahdollisen nopeuden ja lämpötilasta riippuvan järjestelmän paineen (paineen päällekkäisyys) vuoksi ei voida ylläpitää virtauspainerajaa kaikissa käyttökohteissa.

1. Napauta perusnäytössä päävalikkopainiketta
  2. Valitse [Asetusarvot] > [Flow-paineen raja]
  3. Aseta parametrit suurimpaan sallittuun paineeseen
  4. kytke toiminto päälle liukusäätimellä.