De doorstromingsdrukbegrenzingsfunctie maakt het mogelijk om de inlaatdruk te beperken tot een instelbare waarde binnen de systeemgrenzen (toerentalpomp en temperatuurafhankelijke systeemdruk). Dit is een handige functie voor toepassingen waarbij het externe warmteoverdrachtscircuit slechts een beperkte drukweerstand heeft.

WAARSCHUWING!

Levensgevaar door hydraulische energie!

De doorstromingsdrukbegrenzer is geen veiligheidsfunctie en beschermt het externe circuit niet betrouwbaar tegen overdruk. Daarom:

• Als het externe circuit niet is ontworpen voor de maximale druk van het Tempereerapparaat, moet het worden beschermd door een externe veiligheidsklep. Dit is nodig om de veiligheid van het externe circuit te waarborgen.

Vereisten

Om de functie [Doorstromingsdrukbegrenzing] te activeren, moet aan de volgende vereisten worden voldaan:

functie

De functie van de doorstromingsdrukbegrenzer kan in elke bdrijfsmodus van de pomp worden ingesteld en heeft een hogere prioriteit dan het pompregelsysteem. Als de inlaatdruk de ingestelde drukgrenswaarde overschrijdt, verlaagt de pomp automatisch zijn zoerental totdat de huidige inlaatdruk weer onder de ingestelde grenswaarde komt. Wanneer deze snelheidslimiet van kracht is, wordt het waarschuwingsbericht (E037) als opmerking aan de machinist getoond. Toevoeging van het symbool verschijnt op het basisscherm zolang het zoerental wordt verlaagd.

Het waarschuwingsbericht (E037) kan worden bevestigd. Na bevestiging wordt het waarschuwingsbericht pas opnieuw weergegeven nadat het apparaat opnieuw is ingeschakeld (via de I/O, afstandsbediening of Hoofdschakelaar), als het zoerental wordt verlaagd vanwege de beperking van de doorstromingsdruk.

Als de inlaatdruk niet kan worden bereikt ondanks een verlaging van het zoerental tot de minimumwaarde of vanwege de temperatuurafhankelijke systeemdruk, wordt na een vertraging de foutmelding E034 (Inlaatdruk te hoog) weergegeven. Verwarming, Pomp en Koeling zijn uitgeschakeld.

De doorstromingsdrukbegrenzer inschakelen

OPMERKING!

De grenswaarde van de doorstromingsdruk kan niet in elke toepassing worden gehandhaafd vanwege het minimaal en maximaal mogelijke toerental en de temperatuurafhankelijke systeemdruk (druksuperpositie).

1. Tik op het basisbeeldscherm op de hoofdmenuknop
  2. Selecteer [gevraagde Waarden] > [Flowdruklimiet]
  3. Stel de parameters in op de maximaal toegestane druk
  4. de functie inschakelen met de schuifregelaar .