Funktionen för begränsning av genomflödestrycket gör det möjligt att begränsa inloppstrycket till ett justerbart värde inom systemets gränser (pumpens hastighet och temperaturberoende systemetstryck). Detta är en användbar funktion för applikationer där den externa värmeöverföringskretsen endast har begränsat tryckmotstånd.

VARNING!

Livsfara på grund av hydraulisk energi!

Genomflödestryckbegränsaren är ingen säkerhetsfunktion och skyddar inte den externa kretsen på ett tillförlitligt sätt mot övertryck. Det är därför:

• Om den externa kretsen inte är konstruerad för temperaturkontrollenhetens maximala tryck måste den skyddas av en extern säkerhetsventil. Detta är nödvändigt för att säkerställa säkerheten för den externa kretsen.

Förutsättningar

För att funktionen [begränsning av Genomflödestryck] ska kunna aktiveras måste följande krav uppfyllas:

funktion

Funktionen för genomflödestrycksbegränsare kan ställas in i vilket pumpdriftsätt som helst och har högre prioritet än pumpens styrsystem. Om inloppstrycket överskrider det inställda tryckgränsvärdet minskar pumpen automatiskt sitt varvtal tills det aktuella inloppstrycket är under det inställda gränsvärdet igen. När denna hastighetsgräns inträffar visas varningsmeddelandet (E037) för operatören som en anmärkning. Dessutom visas symbolen på grundskärmen så länge varvtalet reduceras.

Varningsmeddelandet (E037) kan bekräftas. Efter bekräftelse visas varningsmeddelandet först igen efter att aggregatet har slagits på igen (via I/O, fjärrkontroll eller huvudbrytare), om varvtalet reduceras på grund av begränsningen av genomflödestrycket.

Om inloppstrycket inte kan uppnås trots att varvtalet sänks till minimivärdet eller på grund av det temperaturberoende systemetstrycket visas felmeddelandet E034 (för högt inloppstryck) efter en fördröjning. Värme, Pump och Kylning är avstängda.

starta genomflödestryckbegränsaren

ANMÄRKNING!

Gränsen för genomflödestryck kan inte upprätthållas i varje applikation på grund av minsta och högsta möjliga pumphastighet och det temperaturberoende systemettrycket (trycköverlagring).

1. På grundbildskärmen trycker du på huvudmenyknappen
  2. Välj [Börvärden] > [Flödestrycksgräns]
  3. Ställ in parametrarna på maximalt tillåtet tryck
  4. starta funktionen med skjutreglaget .