Overvågning af returfilteret (komponenter 3.1 i det hydrauliske diagram) er en forebyggende vedligeholdelsesfunktion. Det reducerer nedetid for uønsket udstyr ved at registrere og rapportere en blokering i returfilteret på et tidligt tidspunkt. Denne funktion øger pålideligheden og effektiviteten af enheden og hjælper operatøren med at planlægge vedligeholdelsesarbejder. Et tilstoppet returfilter reducerer gennemstrømningshastigheden og fører til et unødigt højt energibehov.

Overvågning retur filter

Returfilterovervågningsfunktionen er tilgængelig i 2 forskellige varianter. I standardversionen (uden yderligere ZF-udstyr) beregnes vedligeholdelsesintervallet udelukkende baseret på driftstimer. Med ZF-ekstraudstyr beregnes derimod vedligeholdelsesintervallet baseret på effektive måledata (trykfald over returfilteret). For at beregne trykfaldet har ZF-ekstraudstyret en ekstra BP 3 tryksensor installeret foran returfilteret. Trykfaldet over returfilteret måles med de 2 tryksensorer (BP 3 og BP 1). Jo højere det målte trykfald over returfilteret (3.1) er, desto større er forureningen, og jo længere er det viste vedligeholdelsesinterval.

På basisskærmen vises fremskridtene op til afventende vedligeholdelse som en procentdel under registersymbolet. Hvis vedligeholdelsesintervallet når 95%, signaleres den nødvendige vedligeholdelse med advarselssymbolet i registret fra den grundlæggende skærm, og der vises en vedligeholdelsesmeddelelse med anmodningen om at kontrollere filterskærmen i Returløb (3.1) og om nødvendigt rengøre det.

Forudsætning

For begge varianter kræves en minimal softwareversion, så funktionen kan bruges:

Nulstil vedligeholdelsesinterval

• Med ZF-ekstraudstyr er det ikke absolut nødvendigt at manuelt nulstille vedligeholdelsesintervallet. Efter vedligeholdelsesarbejder er udført (filterskærmen rengjort), nulstilles vedligeholdelsesintervallet automatisk, hvis værdien er under grænseværdien [Nulstil vedligeholdelsesfilter]. I tilfælde af problemer kan vedligeholdelsesintervallet også nulstilles manuelt. Fortsæt → Nulstil vedligeholdelsesinterval
  • I standardversionen (uden ekstra ZF-udstyr) skal vedligeholdelsesintervallet nulstilles manuelt. Fortsæt → Nulstil vedligeholdelsesinterval

Justering af vedligeholdelsesintervallet for returfilter

I standardversionen (uden ekstra ZF-udstyr) beregnes vedligeholdelsesintervallet afhængigt af driftstimer. Hvis returfilteret er tilstoppet før standarddriftstiden eller kun er meget let eller slet ikke snavset, efter at den indstillede driftstid er gået, kan dette justeres til de respektive forhold ved hjælp af parameteren [Grænseværdi for returfilter].

Med ekstraudstyr ZF beregnes vedligeholdelsesintervallet på grundlag af måledata, så der er ingen bestemmelse om en justering til beregning af vedligeholdelsesintervallet. Kun vedligeholdelsesfilteret [Nulstil vedligeholdelsesfilter for nulstilling af grænseværdi] kan justeres.

Grænseværdi for returfilter faktor

Parametrene definerer den grænseværdi, der bruges til at beregne vedligeholdelsen af returfilteret. Jo højere værdien er indstillet, jo længere tid tager det, før en vedligeholdelsesmeddelelse vises.

BEMÆRK!

Indstilling af denne parameter påvirker kun det integrerede standardvedligeholdelsesinterval for returfilteret.

1. Vælg [Service] > [Parametre] > [Vedligeholdelse] > [Returfilter] > [Grænseværdi for returfilter]
  2. Indstil parametrene til den ønskede værdi.

Nulstil vedligeholdelsesfilter til nulstilling af grænseværdi (kun ZF-ekstraudstyr)

Parametrene definerer grænseværdien for automatisk nulstilling af vedligeholdelse af returfilter.

1. Vælg [Service] > [Parametre] > [Vedligeholdelse] > [Returfilter] > [Filter til nulstilling af vedligeholdelsesfilter]
  2. Indstil parametrene til den ønskede værdi.