Valvonta paluuvirtaus suodatin (komponentit 3.1 hydraulisesti kaaviossa) on ennaltaehkäisevä huoltotoiminto. Se vähentää ei-toivottuja laitteiden seisokkeja havaitsemalla ja ilmoittamalla paluuvirtaussuodattimen tukkeutumisesta varhaisessa vaiheessa. Tämä toiminto lisää laitteen luotettavuutta ja tehokkuutta ja auttaa käyttäjää suunnittelemaan huoltotyöt. Tukkeutunut paluuvirtaussuodatin vähentää läpivirtausnopeutta ja johtaa tarpeettoman suureen energiantarpeeseen.

Valvonta paluu suodatin

Paluuvirtaussuodattimen valvontatoiminto on saatavana kahdessa eri versiossa. Vakioversiossa (ilman ZF-lisälaitteita) huoltoväli lasketaan puhtaasti käyttötunnit perusteella. Toisaalta ZF-lisävarusteet, huoltoväli lasketaan tehokkaiden mittaustietojen perusteella (painehäviö paluuvirtaussuodattimen yli). Painehäviön laskemiseksi ZF-lisävarusteet sisältävät ylimääräisen BP 3 -paineanturin, joka on asennettu paluuvirtaussuodattimen eteen. Painehäviö paluuvirtaussuodattimen yli mitataan kahdella paineanturilla (BP 3 ja BP 1). Mitä suurempi mitattu painehäviö paluuvirtaussuodattimen poikki (3.1), sitä suurempi kontaminaatio ja sitä pidempi huoltoväli näytetään.

Perusnäytössä edistyminen odotettavissa olevaan huoltoon näkyy prosentteina rekisterisymbolin alla. Jos huoltoväli saavuttaa 95%, tarvittavasta huollosta ilmoitetaan rekisterissä olevalla varoitussymbolilla Perusnäytöstä ja näkyviin tulee huoltoviesti, jossa pyydetään tarkistamaan suodattimen näyttö kohdassa Paluuvirtaus (3.1) ja tarvittaessa puhdistamaan se.

Edellytys

Molemmissa muunnelmissa tarvitaan minimaalinen ohjelmistoversio, jotta toimintoa voidaan käyttää:

Nollaus huoltoväli

• ZF-lisävarusteet eivät ole ehdottoman välttämättömiä manuaalisesti. Nollata huoltoväliä. Kun huoltotyöt on suoritettu (suodattimen näyttö puhdistettu), huoltoväli nollataan automaattisesti, jos arvo on alle [Nollaa ylläpitosuodatin] -raja-arvon. Ongelmatilanteissa huoltoväli voidaan nollata myös manuaalisesti. Jatka → Nollaa huoltoväli
  • Vakioversiossa (ilman ZF-lisälaitteita) huoltoväli on nollattava manuaalisesti. Jatka → Nollaa huoltoväli

Säätö paluuvirtaus suodattimen huoltoväli

Vakioversiossa (ilman ZF-lisälaitteita) huoltoväli lasketaan riippuen käyttötunnit. Jos paluuvirtaus on tukossa ennen normaalia käyttöaikaa tai se on vain hyvin vähän tai ei lainkaan likainen asetetun toiminta-ajan päätyttyä, tämä voidaan säätää vastaaviin olosuhteisiin käyttämällä Parametrit [Paluusuodatinkertoimen raja].

Kun lisävarusteet ZF, huoltoväli lasketaan mittaustietojen perusteella, joten huoltovälin laskemiseen ei ole varausta. Vain [Nollaus huoltosuodatin raja-arvo] voidaan säätää.

Raja-arvo kerroin paluuvirtaus

Parametrit määrittää raja-arvon, jota käytetään paluuvirtaussuodattimen huollon laskemiseen. Mitä korkeampi arvo on asetettu, sitä kauemmin huoltoviestin ilmestyminen kestää.

HUOMAUTUS!

Tämän parametrin asettaminen vaikuttaa vain paluuvirtaussuodattimen vakiomuotoiseen integroituun huoltoväliin.

1. Valitse [Huolto] > [Parametrit] > [Huolto] > [Paluuvirtauksen suodatin] > [Paluusuodatinkertoimen raja]
  2. Aseta parametrit haluttuun arvoon.

Nollaus huoltosuodatin raja-arvo (vain ZF-lisävarusteet)

Parametrit määrittää raja-arvon, jolla palautussuodattimen huolto nollataan automaattisesti.

1. Valitse [Huolto] > [Parametrit] > [Ylläpito] > [Paluuvirtauksen suodatin] > [Raja-arvon palautus huoltosuodatin]
  2. Aseta parametrit haluttuun arvoon.