Övervakning av returfiltret (komponenter 3.1 i hydrauldiagrammet) är en förebyggande underhållsfunktion. Det minskar oönskad stilleståndstid för utrustning genom att upptäcka och rapportera en blockering i returledningsfiltret i ett tidigt skede. Denna funktion ökar aggregatets tillförlitlighet och effektivitet och hjälper operatören att planera underhållsarbeten. Ett igensatt returledningsfilter minskar genomflödet och leder till ett onödigt högt energibehov.

Övervakning returfilter

Funktionen för övervakning av returfilter finns i 2 olika varianter. I standardversionen (utan extra ZF-utrustning) beräknas underhållsintervallet rent baserat på driftstimmar. Med ZF-tilläggsutrustningen beräknas å andra sidan underhållsintervallet baserat på effektiva mätdata (tryckfall över returledningsfiltret). För att beräkna tryckfallet har ZF-tilläggsutrustningen en extra BP 3-trycksensor installerad framför returledningsfiltret. Tryckfallet över returfiltret mäts med de 2 tryckgivarna (BP 3 och BP 1). Ju högre uppmätt tryckfall över returledningsfiltret (3.1), desto större kontaminering och desto längre visas underhållsintervallen.

På grundskärmen visas förloppet fram till väntande underhållsintervall i procent under registersymbolen. Om underhållsintervallet når 95%, signaleras det nödvändiga underhållsintervallet med varningssymbolen i registret från grundbildskärmen och ett underhållsmeddelande visas med begäran om att kontrollera filterskärmen i Returledning (3.1) och vid behov rengöra den.

Förutsättning

För båda varianterna krävs en minimal mjukvaruversion så att funktionen kan användas:

Återställ underhållsintervallen

• Med ZF-tilläggsutrustningen är det inte absolut nödvändigt att manuellt återställa underhållsintervallet. Efter att underhållsarbeten har utförts (filterskärmen rengörs) återställs underhållsintervallet automatiskt om värdet ligger under gränsvärdet [Återställ underhållsfilter]. Vid problem kan underhållsintervallet också återställas manuellt. Fortsätt → återställ underhållsintervallen
  • I standardversionen (utan extra ZF-utrustning) måste underhållsintervallet återställas manuellt. Fortsätt → återställ underhållsintervallen

Justering av underhållsintervallet för returledningsfiltret

I standardversionen (utan extra ZF-utrustning) beräknas underhållsintervallet beroende på driftstimmar. Om returfiltret är igensatt före standarddriftstiden eller bara är mycket lätt eller inte smutsigt alls efter att den inställda driftstiden har gått, kan detta justeras till respektive förhållanden med parametern [Gränsvärde för returfilter].

Med tilläggsutrustningen ZF beräknas underhållsintervallet på grundval av mätdata, så det finns ingen bestämmelse om en justering för att beräkna underhållsintervallet. Endast [Återställ underhållsfilter för begränsning av underhållsfilter] kan justeras.

Gränsvärde för returfaktor

Parametrarna definierar det gränsvärde som används för att beräkna underhållsintervallet för returledningsfiltret. Ju högre värde är inställt, desto längre tid tar det för ett underhållsmeddelande att visas.

ANMÄRKNING!

Om du ställer in den här parametern påverkas endast det integrerade underhållsintervallet för returfiltret.

1. Välj [Service] > [Parametrar] > [Underhåll] > [Returfilter] > [Gränsvärde för returfaktor]
  2. Ställ in parametrarna till önskat värde.

Återställ underhållsfilter för gränsvärde (endast ZF-tilläggsutrustning)

Parametrarna definierar gränsvärdet för automatisk återställning av underhållsint. Returledningsfilter.

1. Välj [Service] > [Parametrar] > [Underhåll] > [Returfilter] > [Återställ underhållsfilter för begränsning av underhållsfilter]