För att övervaka temperaturen på en extern hydraulkrets kan en extern temperatursensor anslutas till enheten (→ Installation).

Förutsättning:

• ZE tilläggsutrustning

ingångskälla

Parametrarna definierar vilken källa som används för att överföra det faktiska temperaturvärdet från den externa sensorn.

lokalt

Det faktiska temperaturvärdet från den externa sensorn överförs direkt via anslutningen på aggregatet. För att göra detta, anslut den externa sensorn till aggregatet. Sensortypen kan ställas in manuellt med parametern [Extern Sensortyp].

OpCuA

Det faktiska temperaturvärdet från den externa sensorn överförs via OPC UA-gränssnittet (system på högre nivå). För att göra detta måste aggregatet anslutas till systemet på högre nivå via OPC UA. Anslutningen för den externa sensorn (tilläggsutrustning ZE) är inte nödvändig.

Typ av sensor

ANMÄRKNING!

Alla sensortyper måste ställas in manuellt.

1. Tryck på menyknappen på grundbildskärmen för startsidan
  2. Välj [Inställning] > [Extern sensor] > [Extern Sensortyp].

3. Ställ in parametern till önskat värde

Växla till extern sensor

Parametrarna definierar hur Regleringen beter sig när en extern sensor är ansluten.

1. Tryck på menyknappen på grundbildskärmen för startsidan
  2. Välj [Inställning] > [Extern sensor] > [Extern Sensorväxling]
  3. Ställ in parametern till önskat värde
automatiskt

Regleringen till den externa sensorn sker automatiskt när den detekteras.

ANMÄRKNING!

Om det externa sensorbrottet går sönder växlas Regleringen automatiskt över till den interna mätpunkten. Det finns ingen justering av temperaturbörvärdet.

manuellt

Regleringen på den externa sensorn måste slås på och av manuellt Med funktionen [extern Sensor].

ANMÄRKNING!

Om det externa sensorbrottet går sönder skickas ett varningsmeddelande och Regleringen växlas automatiskt över till den interna mätpunkten. Temperaturbörvärdet justeras automatiskt med det faktiska värdet för den interna mätpunkten.

Manuell påslagning och slå av Regleringen på en extern sensor

ANMÄRKNING!

Det är bara nödvändigt att slå på och stänga av systemet manuellt till en extern sensor om parametrarna [omkopplar. Externsensor] är inställd på ”manuell”. Funktionen [Extern Sensor] är endast tillgänglig vid inställning till ”manuell”.

1. Tryck på menyknappen på grundbildskärmen för startsidan
  2. Välj [Funktioner] > [Extern Sensor]
  3. Använd skjutreglaget (, ) för att slå på eller stänga av funktionen.