Kwalificatie

• Vakkundig personeel

Benodigde apparatuur

• Hydraulische leiding tussen Voorloop- en Terugloopaansluiting met ingebouwde temperatuursensor (minimale binnendiameter 8 mm, maximale lengte 1 m)
  • Getest temperatuurmeetinstrument goedgekeurd voor referentiemeting (aangepast aan de gebruikte temperatuursensor).
  • Optioneel kan een HB-TP180-tester worden gebruikt voor temperatuurmeting. Voor meer informatie, zie https://knowledge.hb-therm.eu

Procedure

Interne temperatuursensor:

1. Monteer de hydraulische leiding tussen de Voorloop- en Terugloopaansluiting.
  2. Het apparaat inschakelen door op de I/O-knop te tikken.
  3. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de menutoets
  4. Selecteer [Gevraagde Waarden] > [Setpoint temperatuur 1]
  5. Stel de parameters in op 80°C.
  6. Wacht tot de gewenste temperatuur is bereikt en constant wordt gehouden.
  7. Lees de op het apparaat weergegeven voorlooptemperatuur en retourtemperatuur af en vergelijk deze met de temperatuur die wordt weergegeven op het referentiemeetinstrument.

Externe temperatuursensor:

1. De externe temperatuursensor op het apparaat sluiten.
  2. Plaats de externe temperatuursensor in een referentiewaterbad van 80°C.
  3. Het apparaat inschakelen door op de I/O-knop te tikken.
  4. Lees de temperatuur van de externe voeler af die op het apparaat wordt weergegeven en vergelijk deze met de temperatuur van het referentiewaterbad.

Temperatuursensor kalibreren

• Als de afwijking <3 °C is, ligt de temperatuurmeting binnen het tolerantiebereik.
  • Als de afwijking >3 °C bedraagt, moeten de temperatuursensoren van het apparaat worden gecontroleerd. Voor grotere lineaire fouten kunnen de afzonderlijke temperatuursensoren worden gekalibreerd → [Service] > [Kalibreren] > [Temperatuur] > [.. ]

Als u vragen hebt, neem dan contact op met uw HB-therm-staatsvertegenwoordiger (www.hb-therm.com).