HB-Therm®

Turvaohjeet ja pikaohje

Temperointilaitteet Thermo-6 (Vesi)

FI (Käännös alkuperäisestä käyttöohjeesta)

Yleistä

Lue tämä ohje huolellisesti aina ennen töiden aloittamista. Turvallisen työskentelyn perusedellytyksiä ovat kaikkien turvaohjeiden noudattaminen ja pätevän ammattihenkilöstön huolellinen toiminta, jotta henkilö- ja esinevahinkoihin johtavat onnettomuudet voidaan välttää.

Turvaohjeet on merkitty symboleilla:

Vaara! / Varoitus! / Varo!

... viittaa vaaralliseen tilanteeseen, jonka huomioimatta jättäminen voi johtaa loukkaantumiseen (Varo!) tai vakaviin vammoihin tai kuolemaan (Varoitus!, Vaara!).

Sähköiskun vaara!

... huomioimatta jättäminen voi johtaa vakaviin vammoihin tai kuolemaan.

Kuuma pinta!

... huomioimatta jättäminen voi johtaa lieviin tai vakaviin palovammoihin.

Huomio!

... viittaa mahdollisesti vaaralliseen tilanteeseen, jonka huomioimatta jättäminen voi johtaa esinevahinkoihin.

Varmista, että tämä ohje on aina saatavilla laitteen välittömässä läheisyydessä.

Muita tietoja on saatavilla laitteen apujärjestelmässä ja yksityiskohtaisesti App «e-cockpit» -sovelluksessa tai osoitteessa https://knowledge.hb-therm.eu. os sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä jälleenmyyjään (ks. tyyppikilpi) tai asiakaspalveluumme osoitteessa www.hb-therm.com.

Määräysten mukainen käyttö

Temperointilaitteen tarkoituksena on kuumentaa tai jäähdyttää liitetty laite (esim. ruiskuvalumuotti) lämmonsiirtoväliaineen (vesi) avulla asetettuun lämpötilaan ja pitää se tässä lämpötilassa. Laite on suunniteltu ja valmistettu ainoastaan tyyppikilvessä määriteltyjä arvoja varten.

Kaikenlaiset vaatimukset, jotka perustuvat muuhun kuin määräysten mukaiseen käyttöön, ovat poissuljettuja.

Yleiset turvaohjeet

Noudata paikallisia, lakisääteisiä ja yrityksen sisäisiä turvallisuusmääräyksiä ja -vaatimuksia.

Käytä aina lakisääteistä ja yrityksen sisäisiä määräyksiä vastaavaa suojavarustusta.

Käyttöaineet voivat käytön aikana saavuttaa korkeita lämpötiloja ja paineita sekä niitä koskettaessa aiheuttaa palovammoja.

Älä kosketa kuumia pintoja ilman suojakäsineitä.

Tarkasta säännöllisesti koko järjestelmä vuotojen ja vaurioiden varalta. Tarkasta letkujen ja ruuviliitosten tiukkuus. Korjaa puutteet välittömästi.

Pidä tämä ohje ja kaikki laitteessa olevat tiedot aina luettavassa kunnossa. Korvaa vahingoittuneet ja epäselvät tiedot heti.

Älä koskaan ota varolaitteita pois käytöstä.

Kytke tahattomassa vikatilanteessa pääkatkaisin asentoon O ja aktivoi näin hätä-seis.

Erota laite sähköverkosta, kun avaat sen. Varmista erotus päällekytkennän estämiseksi. Koska kondensaattorit on kuormitettu, odota sähkönsyötön poiskytkennän jälkeen 5 minuuttia ennen taajuusmuuttajalle tehtäviä töitä.

Suorita vaaditut huoltotyöt. Vain ammattihenkilöstö saa suorittaa huoltotöitä.

Jäähdytä laite ennen huolto-, korjaus- ja puhdistustöitä, poista laitteesta paine ja kytke se pois päältä. Varmista paineettomuus.

Henkilöt, joilla on sydämentahdistin, eivät saa tehdä huoltotöitä pumpun magneettikytkimelle.

Käytä ainoastaan valmistajan alkuperäisiä varaosia.

Kuljetus ja pakkaus

Tarkasta välittömästi toimituksen jälkeen, että tuote on täydellinen ja ettei siinä ole kuljetusvaurioita.

Kuljetus- ja nostolaitteiden on oltava soveltuvia, ja niitä saa käyttää vain pätevä ammattihenkilöstö.

Laite on tyhjennettävä kokonaan (jäähdytys- ja järjestelmäpiiri) kuljetusta varten.

Huomioi pakkauksessa olevat symbolit ja huomautukset varovaista siirtämistä ja yrityksen sisäistä kuljetusta varten.

Laitteen suojaamiseksi poista pakkaus vasta välittömästi ennen asennusta.

Lähetä laite alkuperäisessä tai vastaavassa pakkauksessa. Kuljeta laite aina pystyasennossa.

Kuljetus nostolaitteella

1. Vedä laitteen taustapuolella oleva nostoväline ulos.
  2. Kiinnitä nostoliina nostovälineeseen ja etummaiseen pidikkeeseen.

Asennus

Sähköalan ammattilaisen on suoritettava sähköasennus ja ensimmäinen käyttöönotto.

Hydrauliikka-alan ammattihenkilöstön on suoritettava hydrauliikan asennus ja ensimmäinen käyttöönotto.

Koko järjestelmän suojaamiseksi vedenlaadun ohjearvoja on noudatettava. Yksityiskohtaiset tiedot ovat osoitteessa http://knowledge.hb-therm.eu.

Irrota suojakalvo näytöltä.

Kokoonpanoedellytykset

Laitteen käyttöpaikkavedeltä suojattu sisätila
riittävä ilmanvaihto
Maks. asennuskorkeus3000 m merenpinnan yläpuolella
Asennusalusta vaakasuora, vakaa ja mahdollisimman tärinätön pinta
Sallittu ympäristölämpötila5–40 °C
Suhteellinen ilmankosteus35–85 % RH (ei kondensoituva)
Pääkatkaisin ja hätä-seisPääsy kaikissa tilanteissa
Laitteen suojausLukitse etummaisten ohjauspyörien jarrut. Varmista korkealle asennetut laitteet putoamisen estämiseksi.
Ulkoiset kaapelitKaapelit eivät saa koskettaa hydrauliikkajohtoja tai osia, joiden pinnan lämpötila on yli 50 °C.

Liitännät

Käytä ainoastaan soveltuvia paineen- ja lämpötilankestäviä liitoksia, ruuviliitoksia ja letkuja.

Käytä asennuspastaa kaikissa ruuviliitoksissa, koska niillä on taipumus leikkautua kiinni (erityisesti ruostumaton teräs ruostumattomaan teräkseen).

Suosittelemme tyypin B vikavirtakatkaisimen (RCD) käyttämistä. Tyypin A RCD ei sovellu, koska laite on varustettu taajuusmuuttajalla. Vuotovirta voi olla enintään 5 mA laitetta kohti.

Lämmitysteho koskee verkkojännitettä (220 V, 400 V, 460 V) sisäisellä lämmitystehon rajalla ja vaihtelee enintään ±10 % määritetyllä jännitealueella.

Menovirtaus, paluuvirtausKierreG3/4
Kesto

pmax (ks. tyyppikilpi),

θ = 20 + θmax (ks. tyyppikilpi)

Jäähdytysveden, erillinen järjestelmävedenKierre

Jäähdytys A2: G3/8 (Jäähdytysveden)

Jäähdytys B2: G1/2 (Jäähdytysveden)

G1/4 (erillinen järjestelmäveden)

Painep = 2–5 bar
Kestop = 10 bar,  θ = 100 °C
Paineilma (ZG)KierreG1/4
Painep = 2–8 bar
Kestop = 10 bar,  θ = 100 °C
Sähköinen verkkoliitäntäVerkkojännite U (ks. tyyppikilpi)
Maks. sulake Imax (ks. tyyppikilpi)

Menettely

1. Liitä jäähdytysveden tulo ja lähtö jäähdytysvesiverkkoon.
  2. Liitä menovirtaus (OUT) ja paluuvirtaus (IN) työkalupiiriin.
  3. Liitä valinnaisesti järjestelmäveden tulo (S1) ja lähtö (S2) erilliseen järjestelmävesiverkkoon.
  4. Liitä paineilman tulo (AIR IN) paineilman syöttöverkkoon ja lähtö (AIR OUT) paineettomaan säiliöön tai poistoputkeen (ZG).
  5. Muodosta sähköinen verkkoliitäntä.
  6. Liitä valinnainen dataliitäntä OPC UA.
  7. Liitä valinnainen dataliitäntä HB.
  8. Liitä valinnainen ulkoinen ohjaus (ZB).
  9. Liitä valinnainen ulkoinen koetin (ZE).
    → Napauta valikkopainiketta → ʹAsetusʹ → napauta ʹUlkoinen anturiʹ → napauta ʹUlkoisen anturin tyyppiʹ ja valitse tyyppi

Käyttöönotto

Laitteen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä kaikki sähköliitännät on tarkastettava.

Pääkatkaisin ja hätä-seis

Varmista ennen hätä-seis-toiminnon jälkeistä uudelleenkytkentää, että hätä-seis-tilanteen syy on poistettu ja että kaikki varolaitteet toimivat.

Kytke laite tavallisesti pois päältä päälle-/pois-painikkeella , ja käytä pääkatkaisinta vain hätätilanteessa.

Pääkatkaisin kytkee laitteen sähkönsyötön kaikkinapaisesti ja toimii myös hätä- seis-katkaisimena. Asennossa I (verkko PÄÄLLE) aloitetaan laitteen alustus, ja asetusavustin käynnistyy automaattisesti ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä. Näytölle ilmestyy «Käyttövalmis».

Vaaratilanteesta johtuneen hätä-seis-toiminnon jälkeen on meneteltävä seuraavasti:

1. Erota laite sähköverkosta. Varmista erotus päällekytkennän estämiseksi.
  2. Noudata paikallisia ja yrityksen sisäisiä turvallisuusohjeita ja toimintatapoja hätätilanteessa.
  3. Vianpoisto ja toimintotarkastus on ehdottomasti annettava ammattihenkilöstön tehtäväksi

Päällekytkentä / Poiskytkentä

Laite käynnistyy määritellyssä käyttötilassa, kun päälle-/pois painiketta napautetaan. Latie täytetään ja tuuletetaan tarvittaessa.

Laite kytkeytyy pois päältä, kun päälle-/pois-painiketta napautetaan uudelleen. Tarvittaessa se jäähdytetään, tyhjennetään ja tehdään paineettomaksi.

Lämpötilan asetusarvon muuttaminen

Näppäimistö ilmestyy perusnäytölle, kun painiketta ʹLämpötilan asetusarvoʹ napautetaan. Anna haluttu asetusarvo ja vahvista painamalla Enter.

Siirry Tiedon kotisivulle saadaksesi yleisiä tietoja.

Laitteen verkkokaapelin tyyppiCEH07RN-F/H07BQ-F
UL/CSASO/SOW/SOOW

Poikkileikkaus Laitteen verkkokaapeli

CEUL/CSA
U = 400/460 V8 kW4x2,5 mm24xAWG 12
16 kW4x6,0 mm24xAWG 10
U = 220 V8 kW4x6,0 mm24xAWG 10
16 kW4x16,0 mm24xAWG 4
Nimellinen oikosulkuvirta6 kA
SähköverkkoTN (sähköverkko suojajohtimella)
YlijänniteluokkaII
Likaantumisaste2

Tyyppikilpi sijaitsee laitteen takaseinällä ja ovien sisäpuolella.

Tyyppikilvessä on seuraavat tiedot:

• Tyyppi
  • Laitenumero
  • Suoritustiedot
  • Täydennys
  • Liitäntäarvot
  • Vuosi
  • Kotelointiluokka
  • Valmistaja
  • Huoltoliike

Version 2023-10