Kvalifikation

• Fackkunnig personlig

Utrustning som behövs

• Hydraulisk ledning mellan Framlednings- och Returledningsanslutning med inbyggd temperatursensor (minsta innerdiameter 8 mm, maximal längd 1 m)
  • Testat temperaturmätinstrument godkänt för referensmätning (anpassat till den temperaturgivare som används).
  • En HB-TP180-testare kan som tillval användas för temperaturmätning. För mer information, se https://knowledge.hb-therm.eu

Tillvägagångssätt

Intern temperatursensor:

1. Installera den hydrauliska ledningen mellan Framledning och Returledningsanslutning.
  2. Starta aggregatet genom att trycka på I/O-knappen.
  3. Tryck på menyknappen på grundbildskärmen för startsidan
  4. Välj [Målvärden] > [Börvärde Temperatur 1]
  5. Ställ in parametrarna på 80° C.
  6. Vänta tills önskad temperatur har uppnåtts och hålls konstant.
  7. Läs av framledningstemperaturen och returtemperaturen som visas på aggregatet och jämför med temperaturen som visas på referensmätinstrumentet.

Extern temperatursensor:

1. Stäng den externa temperatursensorn till aggregatet.
  2. Placera den externa temperatursensorn i ett referensvattenbad vid 80°C.
  3. Starta aggregatet genom att trycka på I/O-knappen.
  4. Läs temperaturen på den externa sensorn som visas på aggregatet och jämför den med temperaturen på referensvattenbadet.

Kalibrera temperatursensor

• Om avvikelsen är <3 °C ligger temperaturmätningen inom toleransintervallet.
  • Om avvikelsen är >3 °C måste enhetens temperaturgivare kontrolleras. För större linjära fel kan de enskilda temperaturgivarna kalibreras → [Service] > [Kalibrering] > [Temperatur] > [.. ]