HB-Therm®

Sikkerhedsanvisninger og Korte handleiding

Temperaturreguleringsapparater Thermo-6 (Vand)

DA (Oversættelse af original brugsanvisning)

Generelt

Læs denne vejledning omhyggeligt inden påbegyndelse af alt arbejde. Grundlæggende forudsætninger for et sikkert udført arbejde er overholdelse af alle sikkerhedsanvisninger og forsigtighed fra kvalificeret fagpersonale for, at undgå uheld med person- og tingsskader.

Sikkerhedsanvisninger er mærket af symboler:

Fare! Advarsel! / Forsigtig!

... Henviser til en farlig situation, der kan medføre skader (Forsigtig!) hhv. svære eller dødelige skader (Advarsel! Fare!) ved manglende overholdelse.

Fare for elektrisk stød!

... ved manglende overholdelse består fare for svære eller dødelige skader.

Varm overflade!

... ved manglende overholdelse består fare for lette til svære forbrændinger.

Bemærk!

... angiver en mulig farlig situation, der kan medføre tingsskader ved manglende overholdelse.

Kontrollér, at denne vejledning altid er tilgængelig i umiddelbar nærhed af udstyret.

Yderligere instruktioner står til rådighed via udstyrets hjælpesystem i appen «e-cockpit» eller https://knowledge.hb-therm.eu. Ved spørgsmål eller uklarheder bedes du henvende dig til din lokale repræsentant (se mærkepladen) eller til vores kundeservice www.hb-therm.com.

Tilsigtet brug

Temperaturstyringsenheden tjener til at en tilsluttet bruger (f.eks. støbeforme til sprøjtestøbning) kan opnå og opretholde en fastsat temperatur ved hjælp af et varmeoverførselsmedium (vand). Udstyret er kun designet og konstrueret til en specificeret værdi jf. mærkepladen

Krav af enhver art på grund af ikke-tilsigtet brug vil blive afvist.

Generelle sikkerhedsanvisninger

Overhold de lokale, retlige og driftsmæssige sikkerhedsforskrifter og-krav.

Bær altid det beskyttelsesudstyr, der er foreskrevet juridisk og driftsmæssigt, til alt arbejde.

Brændstoffer kan opnå høje temperaturer og høje tryk under drift og kan medføre forbrændinger ved kontakt.

Berør ingen varme overflader uden beskyttelseshandsker.

Kontrollér regelmæssigt hele systemet for utætheder og beskadigelser. Kontrollér at slangeforbindelserne og skrueforbindelserne er fastspændte. Afhjælp straks mangler.

Sørg for, at denne vejledning og alle informationer på apparatet er nemme at læse. Udskift straks beskadigede eller ulæselige informationer.

Sæt aldrig sikkerhedsudstyret ud af kraft.

Ved ukontrollable fejl sættes hovedafbryderen i position O og udløser dermed et nødstop.

Frakobl udstyret fra strømforsyningen, før det åbnes. Sørg for at systemet er sikret mod utilsigtet tænding. Vent 5 minutter efter slukning af strømforsyningen på grund af de opladede kondensatorer, for at arbejde ved frekvensomformeren.

Gennemfør de anbefalede vedligeholdelsesarbejder. Vedligeholdelsesarbejder må kun gennemføres af fagpersonale.

Afkøl apparatet inden vedligeholdelses-, reparations- og rengøringsarbejder, gør det trykløst og sluk for det. Kontrollér for trykløshed.

Vedligeholdelsesarbejder på pumpens magnetkobling er ikke tilladt for personer med pacemaker.

Brug kun producentens originale reservedele

Transport og emballage

Kontrollér omgående leveringen ved modtagelsen for fuldstændighed og for eventuelle transportskader.

Transport-, kran- og hejseværker skal være egnede, og betjenes af kvalificeret fagpersonale.

Til transport skal udstyret tømmes fuldstændigt (køle- og systemkredse).

For en forsigtig flytning og transport på virksomheden skal man følge symboler og anvisninger på emballagen.

For at beskytte udstyret skal emballagen først fjernes kort før montagen.

Ved forsendelse af et apparat skal man altid bruge den originale eller tilsvarende emballage. Apparatet skal altid transporteres opretstående.

Fremgangsmåde ved transport med kran

1. Løfteanordningen på apparatets bagside trækkes ud.
  2. Løfteselen anbringes på løfteanordningen og på grebet foran.

Installation

Den elektriske installation og første ibrugtagning skal udføres af autoriseret fagpersonale.

Den hydrauliske installation og første ibrugtagning skal udføres af hydraulikpersonale.

For at beskytte systemet, skal referenceværdien for vandkvaliteten overholdes. Detailleret information finder du på http://knowledge.hb-therm.eu.

Fjern beskyttelsesfilmen fra displayet.

Opstillingsbetingelser

Apparatets placering indendørs beskyttet mod vand
tilstrækkelig udluftning
Maks. installationshøjde 3000 m over havet
OpstillingsfladeHorisontalt, stabil og vibrationsfri overflade
Godkendt omgivelsestemperatur5–40 °C
Relativ luftfugtighed35–85 % RH (ikke kondenserende)
Hovedkontakt og nødstopAdgang mulig når som helst
Sikre apparatetLåse bremsen ved de forreste styrehjul. Sikre apparatet mod at falde ned fra højder.
Eksternt kabelKabler må ikke berøre hydraulikledninger eller dele, hvis overfladetemteratur ligger over 50 °C.

Tilslutninger

Brug kun egnede tryk- og temperaturbestandige forbindelser, skrueforbindelser og slangeledninger.

Ved alle skrueforbindelser skal du bruge samlepasta, da disse har en tendens til at låse sig fast (særligt rustfrit stål mod rustfrit stål).

Brug brug af en fejlstrømsafbryder (RCD) af type B anbefales. En RCD af type A er ikke egnet, da apparatet er forsynet med en frekvensomformer. Läckströmmen är maks. 5 mA per apparat.

Varmekapaciteten gælder for netspændingen (220 V, 400 V, 460 V) med intern varmekapacitetsgrænse og varierer med maks. ±10 % inden for det angivne spændingsområde.

Fremløb, returløbGevindG3/4
Modstand

pmax (se mærkepladen),

θ = 20 + θmax (se mærkepladen)

Kølevand, separat systemvandGevind

Køling A2: G3/8 (kølevand)

Køling B2: G1/2 (kølevand)

G1/4 (separat systemvand)

Trykp = 2–5 bar
Modstandp = 10 bar,  θ = 100 °C
Trykluft (ZG)GevindG1/4
Trykp = 2–8 bar
Modstandp = 10 bar,  θ = 100 °C
Elektrisk nettilslutningNetspænding U (se mærkepladen)
Maksimal backup Imax (se mærkepladen)

Fremgangsmåde

1. Kølevandsindgang og udgang tilsluttes til kølevandsnettet.
  2. Fremløb (OUT) og retourløb (IN) tilsluttes til værktøjskredsen.
  3. Mulighed for at tilslutte systemvandsindgang (S1) og udgang (S2) til separat systemvandsnet.
  4. Tilslut trykluftindgang (AIR IN) til trykluftsforsyningsnettet og udgang (AIR OUT) til trykfri tank eller udløb (ZG).
  5. Opret elektrisk nettilslutning.
  6. Option for at tilslutte datagrænsefladen OPC UA.
  7. Option for at tilslutte datagrænsefladen HB.
  8. Option for tilslutning af fjernstyring (ZB).
  9. Option for tilslutning af ekstern sensor (ZE).
    → Tryk på menutasten → tryk på ʹIndstillingʹ → tryk på ʹEkstern sensorʹ → tryk på ʹEkstern sensor typeʹ og vælg typen

Ibrugtagning

Ved første ibrugtagning af apparatet skal alle elektriske tilslutninger kontrolleres.

Hovedkontakt og nødstop

Inden apparatet aktiveres igen efter et nødstop skal du sikre, at årsagen til nødstoppet er afhjulpet og at alle sikkerhedsforanstaltninger fungerer.

Under normale forhold slukker du apparatet via til/fra-tasten og kun i nødstilfælde via hovedkontakten.

Hovedkontakten tænder omnipolært for strømforsyningen i apparatet og er også en nødstopkontakt. I position I (Net TIL), starter initialisering af enheden, og ved første idriftsættelse starter indstillingsassistenten automatisk. På displayet vises «Driftsklar».

Efter et nødstop i en faresituation gælder:

1. Frakobl udstyret fra strømforsyningen. Sørg for at systemet er sikret mod utilsigtet tænding.
  2. Følg de lokale og branchemæssige sikkerhedsanvisninger og nødprocedurer.
  3. Det er ubetinget nødvendigt, tilkalde fagpersonale til korrigering af fejl og funktionstest.

Aktivering / Deaktivering

Ved at trykke på til/fra-tasten starter apparatet i den definerede driftstilstand. Efter behov påfyldes og udluftes.

Apparatet slukkes ved gentagne tryk på til/fra-tasten . Efter behov bliver det afkølet, tømt og gjort trykløst.

Ændre nominel værdi

Tastaturet vises ved tryk på ʹNominel temperaturʹ i startskærmbilledet. Indlæs den ønskede nominelle værdi og bekræft med enter.

Gå til Videnens startside for generel information.

ApparatnetkabelCEH07RN-F/H07BQ-F
UL/CSASO/SOW/SOOW

Gennemsnit Enhedens strømledning

CEUL/CSA
U = 400/460 V8 kW4x2,5 mm24xAWG 12
16 kW4x6,0 mm24xAWG 10
U = 220 V8 kW4x6,0 mm24xAWG 10
16 kW4x16,0 mm24xAWG 4
Nominel kortslutningsstrøm6 kA
StrømnettetTN (elnet med beskyttelsesleder)
OverspændingskategoriII
Forureningsgrad2

Mærkepladen findes på bagsiden af apparatet og på indersiden af dørene.

Følgende oplysninger kan findes på mærkepladen:

• Typ
  • Produktnummer
  • Effekt
  • Tillæg
  • Tilslutningsværdi
  • Byggeår
  • Beskyttelsesklasse
  • Producent
  • Serviceadresse

Version 2023-10