Temperaturaggregatet manövreras via pekskärmen med hjälp av interaktioner som att knacka, svepa och rulla. För enkel navigering är användargränssnittet uppdelat i två fasta områden:

OBSERVERA!

Rör aldrig skärmen med hårda eller vassa föremål.

ANMÄRKNING!

• Om du trycker på knappen för en funktion eller parameter i 2 sekunder öppnas hjälpsystemet direkt. Informationen som matchar parametrarna visas.
  • Parametrarna och inställningarna som inte kan användas eller ändras visas i grått.

Symboler

Visa ikoner
Symbolerna längst ner på huvudskärmen visar information om aggregatet.

Simuleringsläge aktiverat

Auto-tuning aktiverad

Fjärrkontroll aktiverad

USB Databärare ansluten

Aktiv dataöverföring (t.ex. Uppdatering av programvara, registrering av aggregat Data)

Ansluten till Internet

Begränsa övervakningen aktiverad

Begränsa övervakningen inaktiverad

Ansluten till Gate-6-gränssnittsservrar

Tyst
aktiverad Tryck på knappen för att avbryta mute-funktionen.

Kontroll ikoner

Redigera den aktuella grundläggande skärmsidan (favoriturval)

Favoriturval för visning av verkligt värde

Ställa
in val Inställningen tillämpas omedelbart och återgår till föregående skärm.

Byt till nästa användargränssnitt.
Återgå till föregående användargränssnitt.
När värden anges eller väljs alternativ, motsvarande inmatningsfönster lämnas utan ändring.

Visa eller dölj utökad dialogruta

Starta Eller stänga av funktionen

Om du trycker på knappen blir ingången synlig eller dold.

Starta processen för anslutning av e-cockpit

Starta eller stoppa processen (t.ex. Styrenhetsoptimering, ombestämma gränsvärden)

Starta processen (t.ex. Paket för uppdatering av programvara laddas ner och installeras)

Exportera data

Importera data

Återställ inställningar
Zoomtangenter för trenddiagram

Spela live-läge i trenddiagrammet

Stoppa live trend grafläge

Acceptera

Avbryt
Tangentbord symboler
Vid inställning av parametervärden visas automatiskt ett numeriskt tangentbord eller bokstavstangentbord.

Ta bort föregående tecken

Enter-tangenten
Tillbaka till föregående skärm med värdeöverföring

Växla mellan inmatningsfält

Byt tecken

Öka eller minska inmatat värde med en tiondel (0,1)

Status för aggregat

BeteckningDisplayInställning
Beskrivning fält (1)Namngivning av enhetNamngivning av enhet kan redigeras genom att trycka på knappen.
  • [Display] > [Enhetsinformation] > [Enhetsnamn]
adress fält (2)Fjärrkontroll adressFjärrkontrollens adress kan ställas in genom att trycka på knappen.
Mätpunkt (3)Visar aktuellt värde för temperaturreglering, beroende på inställning.
  • Framledning
  • Returledning
  • Extern
  • [Inställning] > [Temperaturreglering] > [Intern mätpunkt]
  • [Funktioner] > [Extern Sensor] → klicka här...
Målvärde (4)Visar motsvarande börvärde beroende på driftsätt.
  • [Börvärde temperatur 1]
  • [Börvärde temperatur 2] (när funktionen [2:a målvärdet] är aktiv)
  • [Kyltemperatur] (när funktionen [Avkylning] är aktiv)
  • [Tömningstid för mögel] (om funktionen [formtömning] är aktiv)
Målvärdet kan ställas in genom att trycka på knappen.
  • [Målvärden] > [Börvärde Temperatur 1]
  • [Målvärden] > [Börvärde Temperatur 2]
  • [Inställning] > [Övrigt] > [Kyltemperatur]
  • [Inställning] > [Övrigt] > [Formtömningstid]
genomflöde (5)Uppmätt genomflöde-
manövreringsfaktor (6)Värmekapacitet eller kylningskapacitet i%-
Statusfält (7)Visar aktivt driftsätt med färgstatusvisning:

Om du trycker på statusfältet (symbol ) öppnas informationssystemet. Informationssystemet visar allmän information om enheten samt information om kommande fel och varningar (klicka här... ).

Om driftsättstexten blinkar i statusfältet indikeras att det valda driftsläget fortfarande är under förberedelse.

• Tömning av mögel, t.ex. Avkylning till formtömningstemperatur eller säkerhets avkylningstemperatur
  • Läckstoppsdrift, t.ex. Väntar på fördröjningstiden
Klar för drift (grå)
Problemfri (grön)
Programuppdatering (blå)
Varning (gul)

Fel (röd)

Grundbildskärm

Navigationsknappar

Display för hemmet (1)

Snabb åtkomst till följande grundläggande skärmar

• Visning av verkligt värde som indikatorgraf (temperatur från den interna mätpunkten, genomflödeshastighet, temperaturskillnad mellan Framledning och Returledning)

• Visning av verkligt värde i listform

• Trenddiagram över temperatur och genomflöde

• Energieffektiv indikering

• Display för underhållsintervall

Du kan växla mellan de enskilda grundskärmarna genom att trycka på registret Symboler Eller svepa.

huvudmeny (2)

Snabb åtkomst till huvudmenyn, som listar undermenyer i kakelform. Du kan växla mellan flera huvudmenysidor genom att svepa.

profil (3)

Snabb åtkomst till profilinställningar, inklusive kontrollspråk, åtkomsträttigheter, hornvolym och skärmens ljusstyrka.

Funktionstangenter

ANMÄRKNING!

Funktionsknappen (avkylning, formtömning och I/O) måste tryckas in i ca ¼ s för att utföra funktionen. Detta fungerar som skydd för att förhindra oönskad frisättning vid oavsiktlig kontakt.

avkylning (4)

Genom att trycka på knappen svalnar enheten och stängs av (→ klicka här... )

formtömning (5)

Genom att trycka på knappen töms enheten och tryckfri (→ klicka här... )

Slå på/av (6)

Genom att trycka på I/O-knappen startar aggregatet i det definierade driftsläget. Aggregatet stängs av genom att trycka på I/O-knappen igen.

Registrera symbol

Symbol/ Display

Beskrivning

Visning av verkligt värde som ett indikatordiagram

De faktiska värdena för temperatur (Framledning, Returledning eller Externt), genomflöde och skillnad mellan Framledning och Returledning visas grafiskt som indikatorer. Dessutom visas de inställda gränsvärdena och målvärdena.

• Den faktiska värdepekaren visas till höger om indikatorn. Beroende på processen visas pekaren i grått, grönt eller gult:

(grå) → gränsvärde inaktivt

eller ogiltigt (grönt) → verkligt värde

inom gränserna (gul) → verkligt värde utanför gränserna

Visning av verkligt värde i listform

De faktiska värdena visas i form av en lista. Parametrarna visas eller döljs beroende på inställd användarprofil. För att ställa in parametrar som favoriter eller göra ändringar måste redigeringssymbolen tryckas på. IN maximalt 8 parametrar kan ställas in som favoriter. Favoriterna listas högst upp i sorteringen och är därför direkt synliga i grunddisplayen.

Trenddiagram över temperatur och genomflöde

Registreringen av fördefinierade temperaturvärden och flödesmätningsvärden visas grafiskt och registreras kontinuerligt. Inspelningen kan ses retroaktivt på standarddisplayen för feldiagnos eller sparas som en USB-inspelning på en USB-databärare (→ klicka här... ).

Energieffektiv Indikering

Energieffektivitetsdisplayen visar de aktuella besparingarna per år. Besparingarna per år beror på pumpens hastighet och temperaturskillnaden mellan Framledning och Returledning (→ klicka här).