Test princip

BEMÆRK!

Kvalitetskontrollen på fabrikken og på kundens websted med testapparatet vedrører forskellige referencemålevariabler. Hvis der udføres en kvalitetskontrol med prøvningsapparatet på en nyligt leveret temperaturreguleringsapparat, kan målenøjagtigheden af de målte variabler afvige fra hinanden.

BEMÆRK!

Værdiindgange fra Pt 100 temperaturmåling til ohm (Ω) konverteres til grader Celsius (°C) ved hjælp af en formel. Grundlaget er Pt 100-tabellen i overensstemmelse med ITS-90 (International Temperature Scale).

Forberedelse

BEMÆRK!

For at udnytte Temperaturreguleringsapparatets køleeffekt optimalt skal Kølevand ud holdes så kort som muligt og fri for modtryk.

1. Fjern eksisterende Fremløb og Returløb.
    → Enhver forudinstalleret mellemadapter, der blev brugt med enheder op til 2226-nnn, skal efterlades på enheden.
  2. Tilslut HB-TP180-testeren til Thermo-6-apparatet.
  3. Tilslut kølevandsindløbet og -udløbet til kølevandsnetværket.
  4. Ekstraudstyr tilslut systemets vandindløb og -udløb til systemets vandnetværk.
  5. Tilslut til elnettet.
  6. Giv Pt 100 referencemåleudstyr.

Indstillinger

Som standard anvendes 2 foruddefinerede prøvningstemperaturer (40 °C og maksimumstemperatur). Derudover er der 2 yderligere testtemperaturer til rådighed, hvis det kræves.

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Kvalitetskontrol] > [Testtemperatur 3] eller [Testtemperatur 4].
  3. Indstil parametrene til den ønskede værdi.
  4. tænde funktionen med skyderen ().

BEMÆRK!

De foruddefinerede prøvningstemperaturer for prøvningsproceduren (40 °C og maksimumstemperatur) kan ikke ændres. Den maksimale temperatur, der nås under testprocessen, afhænger af apparatetype (maksimal fremløbstemperatur).

Tolerancerne bestemmer, hvilke afvigelser mellem komponenterne der er tilladt for at bestå kvalitetskontrollen.

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Kvalitetskontrol] > [Tolerancer] > [...].
  3. Indstil parametrene til den ønskede værdi.

BEMÆRK!

Tolerancerne er fastsat som standard i overensstemmelse med anbefaling fra HB-Therm.

Ved afslutningen af kvalitetskontrollen kan de måleværdier, der er anført nedenfor, sammenlignes med Thermo-6 med de indtastede referencemåleværdier.

• Temperaturer (Fremløb og Returløb)
  • Tryk (systemtryk, indgangstryk og returtryk (hvis ZF er tilgængelig))
  • Flowhastighed (Flowmåling)

Hvis den valgfri justering ikke udføres i slutningen af kvalitetskontrollen, kan dette gøres på et senere tidspunkt. TIL en ny testkørsel er ikke nødvendig. Forudsætningen er, at testen allerede er udført en gang.

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Kvalitetskontrol] > [Anvend Kalibrering]
  3. Tryk på afspilningssymbolet () for at starte processen.

kvalitetskontrol

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Kvalitetskontrol] > [Start kvalitetskontrol].
  3. Tryk på afspilningssymbolet () for at starte processen. Kvalitetskontrollen kan kun startes i statussen „Klar til drift“ (enheden er slukket).

→ Kvalitetskontrollen starter automatisk.
→ Følg instruktionerne på skærmen.

BEMÆRK!

Ved afslutningen af kvalitetskontrollen kan en CSV-fil gemmes på en USB-databærer for at oprette et test- og kalibreringscertifikat (CSV-filen kan også gemmes på en USB-databærer senere via menuen [Gem/Indlæs] > [Eksporter Kvalitetskontrol]) . Med VIP-softwaren (visualiseringsprogram → download ) kan der oprettes et test- og kalibreringscertifikat. Se også afsnittet „Prüfprotokoll“.

BEMÆRK!

Ved måling af Pt 100 referencetemperaturen med multimeteret skal testlinjernes ohmiske modstand tages i betragtning. Denne modstand skal trækkes fra måleresultatet. Den ohmske modstand af målelinjerne leveret af HB-Therm er 0,3 ohm, hvilket svarer til en målefejl på ca. 0,8 K.

HB-TP180 afspærringsventil position!

Tilslut HB-TP180 testanordningen med serienummer ≥1817-nnn til Thermo-6-apparatet, og bring afspærringsventilen til „åben“ position.

BeskrivelseBruger interaktion
START KVALITETSKONTROL

Enhed = ON (Apparatet begynder at fylde og udlufte systemkredsløbet)

• Indtast informationer om navnet på inspektøren, testudstyret og referencemåleapparatet (hvis disse data allerede er gemt på en tilsluttet USB Data-bærer, læses de automatisk ind).

1/9: MAKSIMALT TRYK

Nominel temperatur = 40 °C

• Test apparatets tæthed
  • Påfyldningspumpens funktion (hvis tilgængelig)
  • Prøvning af trykføler i Tolerance
  • Funktion af sikkerhedsventil
  • Læs og indtast trykfremløbstrykmåleren på HB-TP180
  • Læs og indtast manometeret på Thermo-6-apparatet

2/9: EKSTERN SENSOR

Nominel temperatur = 40 °C

• Pt 100 ekstern sensortest inden for Tolerance
  • Tilslut Pt 100 testadapteren, og indtast værdien af testadapteren
  • Tilslut type J termokopler til automatisk værdioptagelse

3/9: MAKSIMALT PUMPETRYK

Nominel temperatur = 40 °C

• Maksimal pumpetryksprøvning
  • ZF filter overvågning tryksensor test (hvis tilgængelig)
  • Indstil afspærringsventilen til „lukket“ position
  • Læs og indtast trykfremløbstrykmåleren på HB-TP180

4/9: MAKSIMAL TEMPERATUR

Nominel temperatur = maksimal apparatets temperatur

• Test af opvarmningstid og varme funktion
  • Test af varmetermostat
  • Test temperatursensorer inden for Tolerance
  • Læs og indtast referencetemperaturen

5/9: TEMPERATUR 40 °C

Nominel temperatur = 40 °C

• Test af afkølingstid og funktion af køling
  • Test temperatursensorer inden for Tolerance
  • Test Flowmåling inden for Tolerance
  • Læs og indtast referencetemperaturen

6/9: GENNEMSTRØMNING NUL

nominel temperatur = 40 °C

• Flowmåling inden for Tolerance
  • Læs og indtast trykfremløbstrykmåleren på HB-TP180
  • Læs og indtast returtryksmåleren på HB-TP180

7/9: YDERLIGERE TESTTEMPERATUR (VALGFRI)

Indstillingstemperatur = i overensstemmelse med parametrene [testtemperatur 3] og [testtemperatur 4]

• Test temperatursensorer inden for Tolerance
  • Læs og indtast referencetemperaturen

8/9: TRYK VED 0 BAR

Enhed = FRA (Apparatet er afkølet, tømt og trykløst)

• Prøvetryk sensorer inden for Tolerance
  • Prøvemanometer anordning inden for Tolerance
  • Fjern HB-TP180 tester
  • Læs og indtast manometeret på Thermo-6-apparatet

9/9: KONKLUSION

Enhed = FRA

• Verifikation af alle målte værdier
  • Udfør kalibrering (valgfrit)
  • Eksporter testrapport til USB Databærer (valgfrit)
  • Udførelse af kalibrering af målevariabler (temperatur, tryk, gennemstrømningshastighed)
  • Tilslut en USB-disk

Sikkerhedskontrol

Til sikkerhedstesten skal du fjerne apparatdækslet og samle det korrekt efter færdiggørelsen (→Åbn udstyr).

OPMÆRKSOMHED!

Arbejde med udstyret kræver kendskab til sikkerhedsinstruktionerne og kvikvejledningen. Det er derfor:

Læs sikkerhedsinstruktionerne og kvikvejledningen omhyggeligt, inden du starter noget arbejde. Det grundlæggende krav til sikkert arbejde er overholdelse af alle sikkerhedsinstruktioner og omhyggelig handling fra kvalificeret fagpersonale for at forhindre ulykker med personskade og materielle skader.

Følgende optiske test skal udføres:

TestBeskrivelse
NetledningerKontroller isolering og tilslutningsområde for skader.
Termisk isoleringKontroller isolering for skader og placering.
TæthedKontroller enheden (tilslutninger) for lækager.
Generel tilstandKontroller apparatet for skader og forurening.

Test rapport

Når kvalitetskontrollen er afsluttet, kan protokollen gemmes på en USB-databærer. Hvis du vil gemme protokollen på en USB-databærer på et senere tidspunkt, skal du gøre følgende:

BEMÆRK!

USB-databærere formateret med FAT, FAT32, exFAT og ext2/3/4 understøttes.

1. Tilslut USB-databæreren til frontstikket.
  2. På den grundlæggende skærm skal du trykke på hovedmenuknappen ()
  3. Vælg [Gem/Indlæs] > [Eksporter Kvalitetskontrol].
  4. Tryk på disksymbolet () for at starte processen.
    <UnitBasicType><YYYYMMDD>→ Dataene skrives til USB-databæreren som en CSV-fil (f.eks. „Qual_ _ _<hhmmss.csv“). Informationssystemet åbnes automatisk, og de aktuelle fremskridt vises.

BEMÆRK!

Med VIP-softwaren (visualiseringsprogram → download) kan der oprettes et test- og kalibreringscertifikat.