Putket ja hana on puhdistettava perusteellisesti (huuhdeltava) Wasserilla päivittäin tai viimeisen käytön jälkeen. Kuivapesua suositellaan kerran kuukaudessa lisäpuhdistusta varten usein käytettynä

pätevyys

Operaattorit

Vaadittu materiaali

• Beer-6-liitäntäsarja (T29362)
  • CO2-pullo, mukaan lukien paineenalennin
  • Keräysastia, jonka tilavuus on noin 3—5 litraa
  • Elintarvikelaatuinen pesuaine (tarvitaan kuukausittaiseen puhdistukseen usein käytettynä)

menettely

HUOMIO!

Työskentely laitteen kanssa edellyttää turvallisuusohjeiden ja pikaoppaan tuntemusta. Siksi:

Lue turvallisuusohjeet ja pikaohje huolellisesti ennen työn aloittamista. Turvallisen työn perusedellytys on kaikkien turvallisuusohjeiden noudattaminen ja pätevän ammattihenkilöstön huolellinen toiminta henkilö- ja omaisuusvahinkojen aiheuttamien onnettomuuksien estämiseksi.

Rakenne (abb.)

• Liitä hana (1) laitteen OUT-liitäntään (oluen lähtö).
  • Liitä laitteen IN-liitäntä (oluen tulo) ja hanan pää (2) olutletkun linjaan (4).
  • Liitä paineenalennin (3) CO2-pulloon.
  • Liitä paineenalennin (3) ja hanan pää (2) CO2-letkun johtoon (5).
  • Täytä puhdistusastia haalealla vesijohtovedellä.
  • Varmista, että kaikki putkiliitännät on asennettu oikein, ennen kuin tappi (2) on kiinnitetty puhdistussäiliöön.
  • Liitä hanan pää (2) puhdistusastiaan.
  • Avaa CO2-venttiili.
  • Säädä kaasun paine (noin 1,5 bar) paineenalentimen (3) paineensäätöruuvilla (6). Tarkista sitten, pysyykö CO2-paine vakaana.
    → Vedä tarvittaessa varoventtiilin rengasta lyhyesti näyttääksesi oikean arvon painemittarissa.

puhdistus

HUOMIO!

Puhdistuksen aikana laite on irrotettava sähkönsyöttöstä!

• Sammuta laitteen takana oleva vihreä vaihtokytkin ja irrota verkkoliitäntäjohto.
  • Aseta säiliö hanan alle (1) ja vedä hana kokonaan eteenpäin (auki).
    Huuhtele virtapiiri, kunnes hanasta virtaa vain puhdas vesi. Tämän seurauksena juomajäämät ja epäpuhtaudet huuhdellaan pois.
    Anna pesuaineen toimia 20 minuuttia etukäteen kuivapesun aikana.
  • Heti kun vain kirkas Wasser virtaa ulos hanasta, aseta hana takaisin keskiasentoon (sulje).

Johtopäätös

• Tyhjennä puhdistusastia.
  • Puhalla järjestelmäpiiri kokonaan paineistetulla CO2-ilmalla.
  • Sulje CO2-venttiili.
  • Poista ja puhdista hana (1).
    → Kierrä sivuvipu kokonaan irti ja puhdista yksittäiset osat (tapit, kotelo).
  • Irrota jäljellä olevat liitännät
  • Poista tai imuroi jäännösvesi laitteen IN- ja OUT (oluen tulo/ulostulo) liitoksista puhdistusliinalla tai tyhjiöllä.