De leidingen en de kraan moeten dagelijks of na het laatste gebruik grondig worden gereinigd (gespoeld) met water. Voor extra reiniging bij veelvuldig gebruik wordt één keer per maand een stomerij aanbevolen

kwalificatie

Operators

Benodigd materiaal

• Beer-6 aansluitset (T29362)
  • CO2-fles inclusief drukregelaar
  • Opvangbak met een inhoud van ca. 3—5 liter
  • Reinigingsmiddel van voedingskwaliteit (vereist voor maandelijkse reiniging bij veelvuldig gebruik)

pocedure

LET OP!

Voor het werken met het apparaat is kennis van de veiligheidsinstructies en de korte handleiding vereist. Daarom:

Lees de veiligheidsinstructies en de korte handleiding zorgvuldig door voordat u met de werkzaamheden begint. De basisvereiste voor veilig werken is naleving van alle veiligheidsinstructies en zorgvuldige actie door gekwalificeerd vakkundig personeel om ongevallen met persoonlijk letsel en materiële schade te voorkomen.

Structuur (afb.)

• Sluit de kraan (1) aan op de OUT-aansluiting (bieruitgang) van het apparaat.
  • Verbind de IN-aansluiting (bieringang) van het apparaat en de tapkop (2) met de bierslang (4).
  • Sluit de drukregelaar (3) aan op de CO2-fles.
  • Sluit de drukregelaar (3) en de tapkop (2) aan op de CO2-slangleiding (5).
  • Vul de reinigingscontainer met lauw kraanwater.
  • Zorg ervoor dat alle leidingaansluitingen correct zijn geïnstalleerd voordat de kraan (2) op de reinigingstank wordt bevestigd.
  • Sluit de tapkop (2) aan op de reinigingscontainer.
  • Open het CO2-ventiel.
  • Stel de gasdruk in (ca. 1,5 bar) met behulp van de drukregelschroef (6) van de drukregelaar (3). Controleer vervolgens of de CO2-druk stabiel blijft.
    → Trek zo nodig even aan de ring van de veiligheidsklep om de juiste waarde op de manometer weer te geven.

reiniging

LET OP!

Tijdens de reiniging moet het apparaat worden losgekoppeld van de stroomtoevoer!

• De groene tuimelschakelaar aan de achterkant van het apparaat uitschakelen en de netaansluitkabel loskoppelen.
  • Plaats de container onder de kraan (1) en trek de kraan helemaal naar voren (open).
    Spoel het circuit af totdat er alleen helder water uit de kraan stroomt. Als gevolg hiervan worden drankresten en verontreinigingen weggespoeld.
    Laat het reinigingsmiddel bij een stomerij van tevoren 20 minuten inwerken.
  • Zodra er alleen helder water uit de kraan stroomt, zet je de kraan weer in de middelste stand (dicht).

Conclusie

• Maak de reinigingscontainer leeg.
  • Blaas het systeemcircuit volledig uit met gecomprimeerde CO2-lucht.
  • De CO2-ventiel sluiten.
  • Verwijder de kraan en maak deze schoon (1).
    → Draai de zijhendel volledig los en reinig afzonderlijke onderdelen (pinnen, behuizing).
  • Demonteer de resterende aansluitingen
  • Gebruik een reinigingsdoek of waterzuiger om resterend water uit de IN- en OUT-aansluitingen (bierinlaat/-uitlaat) van het apparaat te verwijderen of op te zuigen.