Rören och kranen ska rengöras noggrant (sköljas) med Wasser dagligen eller efter sista användning. Kemtvätt rekommenderas en gång i månaden för ytterligare rengöring med frekvent användning

kvalifikation

Operatörer

Nödvändigt material

• Beer-6 anslutningssats (T29362)
  • CO2-flaska inklusive tryckreducerare
  • Uppsamlingsbehållare med en kapacitet på ca 3—5 liter
  • Rengöringsmedel av livsmedelskvalitet (krävs för månatlig rengöring med frekvent användning)

tillvägagångssätt

OBSERVERA!

Att arbeta med aggregatet kräver kunskap om säkerhetsinstruktioner och snabbanvisning. Det är därför:

Läs säkerhetsinstruktionerna och snabbanvisningen noggrant innan du påbörjar något arbete. Grundkravet för säkert arbete är efterlevnad av alla säkerhetsinstruktioner och noggranna åtgärder av kvalificerad fackkunnig personal för att förhindra olyckor med personskador och egendomsskador.

Struktur (fig.)

• Anslut kranen (1) till OUT-anslutningen (ölutgång) på aggregatet.
  • Anslut IN-anslutningen (ölinmatningen) på aggregatet och kranhuvudet (2) till ölslangledningen (4).
  • Anslut tryckreduceraren (3) till CO2-flaskan.
  • Anslut tryckreduceraren (3) och kranhuvudet (2) till CO2-slangledningen (5).
  • Fyll rengöringsbehållaren med ljummet kranvatten.
  • Se till att alla röranslutningar är korrekt installerade innan tappen (2) är ansluten till rengöringstanken.
  • Anslut kranhuvudet (2) till rengöringsbehållaren.
  • Öppna CO2-ventil.
  • Justera gastrycket (ca 1,5 bar) med tryckjusteringsskruven (6) på tryckreduceraren (3). Kontrollera sedan om CO2-trycket förblir stabilt.
    → Om det behövs, dra i säkerhetsventilringen kort för att visa rätt värde på manometern.

rengöring

OBSERVERA!

Under rengöring måste aggregatet kopplas bort från strömförsörjningen!

• slå av den gröna vippbrytaren på baksidan av enheten och koppla bort huvudanslutningskabeln.
  • Placera behållaren under kranen (1) och dra kranen helt framåt (öppen).
    Skölj kretsen tills endast klart Wasser rinner ut ur kranen. Som ett resultat sköljs dryckesrester och föroreningar ut.
    Vid kemtvätt, låt rengöringsmedlet fungera i 20 minuter i förväg.
  • Så snart endast klart Wasser rinner ut ur kranen, sätt tillbaka kranen i mittläget (stäng).

Slutsats

• Töm rengöringsbehållaren.
  • Blås helt ut systemkretsen med komprimerad CO2-luft.
  • Stäng CO2-ventil.
  • Ta bort och rengör kranen (1).
    → Skruva loss sidospaken helt och rengör enskilda komponenter (stift, hölje).
  • Demontera de återstående anslutningarna
  • Använd en rengöringsduk eller vattenvakuum för att ta bort eller dammsuga kvarvarande vatten från IN- och OUT (ölinlopp/utlopp) på aggregatet.