Basisgegevens
Type

HB-100Z61

HB-140Z61

HB-160Z61

Temperatuur max.

100 °C

140 °C

160 °C

Omloopvolume apparaat (ca.)

1,4 L

Afmetingen (hoogte/breedte/diepte) → Maatschets

510 mm / 190 mm / 793 mm

Gewicht max.

55 kg

59 kg

Omgeving

temperatuur

Relatieve luchtvochtigheid

5−40 °C

35–85 RH(niet condenserend)

Continu geluidsniveau

<70 dB(A)

Oppervlaktetemperatuur
(achterkant van het apparaat
)

>55 °C

Geschiktheid voor cleanrooms

«At Rest» <ISO Classe 6 (Cl. 1 000)

«In Operation» ISO Classe 7 (Cl. 10 000)

Temperatuurmeting

Resolutie

Regelnauwkeurigheid

Tolerantie

0,1 °C

±0,1 °C

±0,8 °C

Doorstroommeting

meetbereik

Resolutie

Tolerantie

0,4–60 L/min

0,1 L/min

± (5% van de meetwaarde + ±5% van de gemeten waarde + 0,1 L/min)

Drukmeting

meetbereik

Resolutie

Tolerantie

0–20 bar

0,1 bar

±5 %van de eindwaarde

Pompdrukweergave

Tolerantie

±10 %van de eindwaarde

Hydraulische gegevens
aansluiting

HB-100Z61

HB-140Z61

HB-160Z61

Voorloop, Terugloop

Schroefdraad

Belastbaar (inclusief extern warmteoverdrachtscircuit)

G3/4

20 bar, 120 °C

G3/4

20 bar, 160 °C

G3/4

20 bar, 180 °C

koelwater

Druk

Schroefdraad

Belastbaar

2–5 bar

G3/8

10 bar, 100 °C

Afzonderlijk systeemwater

Druk

Schroefdraad

Belastbaar

2–5 bar

G1/4

10 bar, 100 °C

druklucht (extra uitrusting ZG)

Druk

Schroefdraad

Belastbaar

2–8 bar *

G1/4

10 bar, 100 °C

* Het legen van de matrijs is efficiënter bij hogere druklucht

Elektrische gegevens
aardlekschakelaarWe raden het gebruik van een Type B aardlekschakelaar (RCD) aan, aangezien de temperatuurregeleenheden zijn uitgerust met een frequentieomvormer. RCD's van type A zijn niet geschikt. De lekstroom bedraagt max. 5 mA per apparaat.
Voedingskabel

3LPE, 4 m(standaard)

H07RN-F/H07BQ-F (CE)

SO/SOW/SOOW (UL/CSA)

dwarsdoorsnede

400/460 V, 8 kW: 4x2,5 mm2 (CE) / 4xAWG 12 (UL/CSA)

220 V, 8 kW: 4x6,0 mm2 (CE) / 4xAWG 10 (UL/CSA)

Netwerksysteem

TN-System

Een TN-systeem (netwerk met geaarde beschermgeleider) is gebruikelijk in Europa. Het apparaat kan zonder maatregelen met dit netwerksysteem worden verbonden en bediend.

High-Leg-Delta-System

Een deltasysteem met hoge poten, waarbij een middelpunt tussen twee fasen is geaard, komt veel voor in Azië en Noord-Amerika. Vanaf de softwareversie SW61-1_2401 kan het apparaat zonder maatregelen op dit netwerksysteem worden aangesloten en bediend.

Corner-Grounded-Delta-System

Een hoekgeaard deltasysteem, waarin één fase is geaard, komt veel voor in Azië en Noord-Amerika. Vanaf de softwareversie SW61-1_2401 kan het apparaat zonder maatregelen op dit netwerksysteem worden aangesloten en bediend.

IT-System

In een IT-systeem waar geen galvanische aansluiting is tussen aktief geleiders en geaarde onderdelen , zijn maatregelen vereist:

• Verwijder bij aansluiting op een IT-systeem de IT-schroef aan de ingang van de frequentieomvormer (afb.). Anders kunnen de lekstromen van de frequentieomvormer de aardlekschakelaar activeren.

Een bedrijf zonder IT-schroeven vormt geen veiligheidsrisico, maar de EMC-interferentie-emissies kunnen toenemen. Naleving van de EMC-limieten is de verantwoordelijkheid van de exploitant.

Verwarmingsvermogen

De verwarmingscapaciteit is geldig bij nominale spanning (400 V, 460 V of 210 V) en varieert met maximaal ± 10% binnen het gespecificeerde spanningsbereik.

Netspanning Uzie typeplaatje op het apparaat
Maximale voorafzekering I max

zie typeplaatje op het apparaat

Nominale kortsluitstroom

6 kA

overspanningscategorie

II

Vervuilingsgraad

Beschermingsklasse

IP 44