Verantwoordelijkheid van de exploitant

Het apparaat is bedoeld voor commercieel gebruik. De gebruiker van het apparaat is daarom onderworpen aan wettelijke verplichtingen met betrekking tot arbeidsveiligheid. Voor het geldige gebruiksgebied van het apparaat moet worden voldaan aan de voorschriften inzake veiligheid, ongevallenpreventie en milieubescherming. Hier geldt het volgende:

• De exploitant moet zich op de plaats van gebruik informeren over de toepasselijke voorschriften voor arbeidsveiligheid. Bepalen aanvullende risico's in een risicobeoordeling die voortvloeien uit de bijzondere werkomstandigheden op de locatie waar het apparaat wordt gebruikt. Hij moet deze implementeren in de vorm van bedieningsinstructies voor bedrijf het apparaat.
  • Gedurende de gehele levensduur van het apparaat moet de bediener controleren of de door hem verstrekte bedieningsinstructies voldoen aan de huidige stand van de voorschriften en deze indien nodig aanpassen.
  • De exploitant moet de verantwoordelijkheden voor installatie, bediening, onderhoud en reiniging duidelijk regelen en definiëren.
  • De operator moet ervoor zorgen dat alle medewerkers die met het apparaat werken, deze instructies hebben gelezen en begrepen, in het bijzonder de veiligheidsinstructies/beknopte korte handleiding. Daarnaast moet hij het personeel regelmatig opleiden en hen informeren over de gevaren.
  • De exploitant moet het personeel voorzien van de nodige beschermingsmiddelen.

Bovendien is de operator verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd in perfecte technische staat is. Hier geldt het volgende:

• De exploitant moet ervoor zorgen dat de onderhoudsintervallen zoals beschreven in deze instructies in acht worden genomen.
  • De operator moet alle veiligheidsvoorzieningen regelmatig laten controleren op functionaliteit en volledigheid

Kwalificatie van personeel

WAARSCHUWING!

Allemaal werkzaamheden aan het apparaat moeten worden uitgevoerd door vakkundig personeel.

• Geïnstrueerd persoon

De getrainde persoon werd door de operator geïnstrueerd over de hem toegewezen taken en mogelijke risico's in geval van ongepast gedrag.

• vakkundig personeel

Op basis van hun professionele opleiding, kennis en ervaring moet het vakkundig personeel de aan hen toegewezen werkzaamheden uitvoeren en in staat zijn om mogelijke risico's onafhankelijk te identificeren en te vermijden.

• gekwalificeerde elektriciens

Dankzij hun professionele opleiding, kennis en ervaring zijn elektriciens in staat om zelfstandig werkzaamheden aan elektrische systemen uit te voeren en potentiële gevaren te identificeren en te vermijden. De elektrospecialisten zijn opgeleid voor de specifieke locatie waar ze werken en zijn bekend met de relevante normen en voorschriften.

• hydraulische specialisten

Dankzij hun professionele opleiding, kennis en ervaring zijn hydraulische specialisten in staat om zelfstandig werkzaamheden aan hydraulische systemen uit te voeren en potentiële gevaren te identificeren en te vermijden. De hydraulische specialisten zijn opgeleid voor de specifieke locatie waar ze werken en zijn bekend met de relevante normen en voorschriften.

Uitleg van symbolen

Tips en aanbevelingen

OPMERKING!

... Belicht tips en aanbevelingen en informatie voor efficiënte en probleemloze bedrijf.