Det eksterne kredsløb, som er forbundet til udstyret via Fremløbs- og returledningerne, skal tømmes før åbning (f.eks. For at skifte sprøjtestøbeform). Formålet med funktionen [Formtømning] er at sikre, at så lidt varmeoverførselsmedium som muligt slipper ud, når det eksterne kredsløb åbnes. Effektiviteten af formtømning bestemmes i det væsentlige af geometrien af det tilsluttede eksterne kredsløb (blinde huller, parallelle forbindelser, forskellige linjetværsnit, ventiler). Formtømning er tilgængelig i 2 forskellige processer:

• Med pumpevending gennem afløb (standard)
  • Med trykluft ved at blæse ud (ekstraudstyr ZG)

BEMÆRK!

• Formtømning udføres kun, hvis alle temperaturer (Fremsendelse, Returløb og, hvis tilgængelig, eksternt) er lavere end indstillingen af Parametrene [Formtømningstemperatur] og [sikkerhedskøletemperatur]. Standardindstillingen er 70° C i hvert tilfælde.

• Før du åbner de hydrauliske forbindelser mellem enheden og det eksterne varmeoverførselskredsløb, skal du sikre dig, at systemtrykket er 0 bar ± 0,3.

Formtømning med pumpens reversering (standard)

I standardversionen (uden yderligere ZG-udstyr) vendes pumpens rotationsretning. Varmeoverførselsmediet suges ud af det eksterne kredsløb ved at vende pumpens retning. Ved at suge luft fra atmosfæren ind i varmeoverførselskredsløbet tømmes den og er trykløs. Vand/luftblandingen ledes ind i Kølevand ud eller systemets vandudløb. Enheden slukker derefter (→ driftsprincip).

1. Tryk på funktionsknappen () på den grundlæggende skærm.
    → Der skal trykkes på knappen for at få Zeit. ¼ s for at udføre funktionen.

Eller

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Funktioner] > [Formtømning
    ] → Aktivér funktionen med skyderen ().

Varighed af formtømning

Parametrene [Formtømningstid] definerer, hvor længe [Mold tømning] -funktionen er aktiv, før Enheden Slukker.

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Indstilling] > [Diverse] > [Formtømningstid].
  3. Indstil parametrene til den ønskede værdi.

Output af afløb

Varmeoverførselsmediet føres ind i Kølevandsudgangen eller systemets vandudløb (afhængigt af om den fælles tilslutning er konverteret til separate tilslutninger, se her for mere information).

Formtømning med trykluft (ekstraudstyr) ZG

Med ZG-ekstraudstyret tømmes det eksterne kredsløb ved hjælp af trykluft. Varmeoverførselsmediet blæses ud ved hjælp af tilsluttet trykluft og trykløst. Vand/luftblandingen ledes ind i Kølevandsudgangen, systemets vandudløb eller ind i Trykluft ud (valgfrit justerbar). Enheden slukker derefter (→ driftsprincip).

BEMÆRK!

• Pumpen er ikke i drift under formtømning.
  • Effektiv formtømning opnås, når en tilstrækkelig dimensioneret tankbeholder eller et trykløst vandudløb er tilsluttet Trykluft ud (AIR OUT) (parametrene [Mold tømning med trykluft] skal indstilles til „tank“ til dette formål).
  • Ved afløb i vandafløbet kan trykaflastningen resultere i vandlækage ved Trykluft ud (AIR OUT), især hvis der er et højt modtryk i vandudløbet.
  • Formtømning med trykluft kan også startes direkte fra driftstilstanden „Klar til drift“, hvis alle temperaturer (Fremløb, Returløb og, hvis tilgængelig, eksternt) er lavere end indstillingen af parameteren [Formtømningstemperatur].
  1. Tryk på funktionsknappen () på den grundlæggende skærm.
    → Der skal trykkes på knappen for at få Zeit. ¼ s for at udføre funktionen.

Eller

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Funktioner] > [Form Afløb].
    → tænde funktionen med skyderen ().

Varighed af formtømning

Parametrene [Formtømningstid] definerer, hvor længe [Mold tømning] -funktionen er aktiv, før Enheden Slukker.

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Indstilling] > [Diverse] > [Formtømningstid]
  3. Indstil parametrene til den ønskede værdi.

Outlet afløb kun ZG ekstraudstyr)

Parametrene [Formtømning med trykluft] definerer, ved hvilket udløb vand-luftblandingen tømmes.

Udløb

Vand/luftblandingen føres ind i Kølevand ud eller systemets vandudløb.

Tank

Vand-luft-blandingen føres ind i Trykluft ud (AIR OUT).

1. På startskærmen Grundlæggende skal du trykke på hovedmenuknappen ().
  2. Vælg [Indstilling] > [Diverse] > [Formtømning med trykluft].
  3. Indstil parametrene til den ønskede værdi.