• Lekstopbedrijf is een noodoperatie (waarbij een batch wordt voltooid ondanks een lichte lekkage in het systeemcircuit (bijvoorbeeld spuitgietgereedschap).
  • Door de omkering van de draairichting van de pomp wordt de doorstroming verlaagd in vergelijking met normaal bedrijf.
    → HetProcesbewaking kan nodig zijn om de onderstaande limieten aan te passen.
  • Het Lekstopbedrijf kan alleen worden ingeschakeld als alle temperaturen (Voorloop, Terugloop en, indien beschikbaar, extern) en de temperatuurinstelpunten lager zijn dan de parameters [temperatuurlimiet lekstop] (standaardinstelling 70 °C).
    → Bij bedrijfstemperaturen boven 70 °C is de Lekstopbedrijfsmodus niet langer bruikbaar (mogelijke verdamping in het apparaat); boven ca. 90 °C is dit niet meer mogelijk.
  • De kwaliteit van de lekstopfunctie is sterk afhankelijk van de grootte van het lek en de locatie van het lek. In het ergste geval kan de lekkage niet 100% worden gestopt.

In de Lekstopbedrijfsmodus werd de richting van de pomp overgeschakeld naar aanzuiging. Deze functie kan tijdelijk worden gebruikt in geval van lekken in het watercircuit van het systeem (bijvoorbeeld in de spuitgietmatrijs). Op deze manier kan een batch worden afgewerkt ondanks een lekkend watercircuit in het systeem.

Vereisten

functie

De temperatuurregeling bevindt zich in de normale bedrijfsmodus, alleen de Pomp zuigt het warmteoverdrachtsmedium via het watercircuit van het systeem aan. De drukomstandigheden worden automatisch ingesteld en geregeld, zodat er tijdens het lek atmosferische druk heerst en er dus geen water meer ontsnapt. Afhankelijk van de locatie van het lek en de aard van het watercircuit van het systeem is de druk in de Voorloop anders hoger dan de atmosferische druk. Dit bepaalt de hoogst mogelijke doorstroming die kan worden bereikt in de Lekstopbedrijfsmodus.

Klem → HB-100Z61_ZL.mp4/HB-140_160Z61_ZL.mp4

1. Selecteer [Functies] > [Lekstopbedrijf]
  2. Gebruik de schuifregelaar (, ) om de functie in of uit te schakelen.
    → Het apparaat bestuurt tijdens normaal bedrijf totdat het ontluchtingsproces is voltooid. De Lekstopbedrijf wordt dan ingeschakeld.

OPMERKING!

Beperkingen tijdens Lekstopbedrijf:

• De temperatuurinstelpunten kunnen niet hoger worden ingesteld dan de parameter [Temperatuurbegrenzing Lekstop].
  • De auto-tuning kan niet automatisch of manueel worden uitgevoerd.

instelling van de temperatuurbegrenzing

Om de maximale instellingswaarde voor de temperatuurinstellingen in de Lekstopmodus te beperken.

1. Selecteer [Service] > [Parameters] > [Lekstop] > [Lekstop Bij Temperatuurbegrenzing]

2. Stel de parameters in op de gewenste waarde.