De gemeten waarden worden voortdurend naar de interne gegevensdrager van het apparaat geschreven telkens wanneer ze worden wijzigen. De opgeslagen meetwaarden (gevraagde waarde, voorloop, terugloop, extern en stroomsnelheid) kunnen direct op het scherm worden bekeken als een trendgrafiek. Voor een gedetailleerde foutdiagnose kunnen alle opgeslagen meetwaarden op een later tijdstip worden opgeslagen op een USB-gegevensdrager.

Trendgrafiek

Op het basisbeeldscherm onder het registersymbool () wordt de registratie van de vooraf gedefinieerde meetwaarden voor temperatuur en stroomsnelheid weergegeven als een trendgrafiek.

Grafiek voor temperatuurmeting (1)
  • [Gevraagde Waarde] (huidig)
  • [Voorloop]
  • [Terugloop]
  • [Extern] (indien beschikbaar)
Grafiek voor stroommeting (2)
  • [Doorstroming]
Afspelen/pauzeren (3)
  • Als u op de pauzeknop () drukt, wordt de live-modus gepauzeerd.
    → Het trenddiagram kan zonder continue wijzigen worden bekeken
    → Het trenddiagram kan over de tijdas worden verplaatst door naar links en rechts te vegen
    → De tijdas kan in- en uitgezoomd worden
  • Druk op de afspeelknop () om de live-modus te hervatten.
    → De tijdas keert automatisch terug naar de realtime trendgrafiek
    → De tijdas kan in- en uitgezoomd worden

Statusweergave (4)

• Live: Live-modus is aktief.
  • Hold: Live-modus is gepauzeerd.

Zoom-Tijdlijnknop (5)

Korter tijdbereik met een minimum interval van 1 min/div.

Zoom-Tijdlijnknop (6)

Langer tijdbereik met een maximaal interval van 80 min/div.

Een back-up maken van de gegevens

OPMERKING!

• USB-drives geformatteerd met FAT, FAT32, exFAT en ext2/3/4 worden ondersteund.
  • Als opslaan op de USB-schijf niet mogelijk is, verschijnt er een passende waarschuwing.
  • Opmerking dat het exportproces tot 30 minuten kan duren, afhankelijk van de geselecteerde periode (2 weken).
  • Voor elk apparaat wordt automatisch een aparte map aangemaakt op de USB-schijf, waarin de opnamebestanden worden geschreven.
  • Elke dag wordt een nieuw opnamebestand aangemaakt.
  1. Sluiten de USB.
  2. Selecteer [Opslaan/laden] > [Historische Gegevens] > [Historische Gegevens Uit De Periode]
  3. Stel de parameter in op de gewenste waarde.
    De gegevens voor de huidige dag worden opgeslagen, inclusief de geselecteerde vorige periode (dagen, weken).
  4. Tik op het schijfsymbool () in de parameter [Historische Gegevens Exporteren] om het proces te starten.
    → De gegevens worden als een ZIP-bestand naar de USB-schijf geschreven. Het informatiesysteem wordt automatisch geopend en de huidige voortgang wordt weergegeven (→ afb.). Bovendien wordt het proces op het basisbeeldscherm weergegeven terwijl het gegevensdragersymbool geel knippert (). → Wanneer de gegevensoverdracht is voltooid, wordt de gebruiker op de hoogte gebracht en aangeduid met het witte symbool op de gegevensdrager ().
  5. Verwijder de USB-schijf.

Geef de gegevens een benaming

De bestandsnamen op de USB-schijf worden automatisch aangemaakt aan de hand van de volgende voorbeelden.

Mappenmap:

• His_<UnitBasicType>_<Serialnumber>_<YYYYMMDD_HHMMSS>.zip
    → His_HB-160Z61_2306-777_20230215_143823.zip

Opnamebestand:

• His_<UnitBasicType>_<Serialnumber>_<YYYYMMDD>.csv
    → His_HB-160Z61_2306-777_20230215.csv

Visualiseer de gegevens

Om de opgenomen gegevens te visualiseren en voor te zuivering, kan de software VIP (visualisatieprogramma) worden gedownload van https://knowledge.hb-therm.eu.