Med energieffektivitetsdisplayet kan operatøren med et øjeblik se, hvor meget de nuværende besparelser pr. År sammenlignes med drift pumpen med en nominel omdrejningstal på 3000 min -1. Den afgørende referenceværdi er pomp omdrejningstal; både besparelserne pr. år og temperaturforskel mellem retur og gennemstrømning afhænger af pumpens hastighed.

Energy-Control assistent gør det muligt for operatøren let at forstå og visualisere forholdet mellem pomp omdrejningstal (gennemstrømning), temperaturforskel retur-/fremløb og besparelser/år (motorens strømforbrug). Indikatorbesparelser/år, pomp omdrejningstal og retur-/fremløb temperaturforskel kan justeres, mens processen kører for at finde det optimale driftspunkt. Måle det optimale driftspunkt er fundet, kan de bestemte værdi vedtages og anvendes. Ved at overføre værdierne skiftes pumpens driftstilstand til „Eco-mode Temp“, og den indstillede eller bestemte værdi „Temperaturforskel retur-/fremløb“ indstilles som „Nom. Værdi temperaturdiff.“.

Open Energy-Control assistent

BEMÆRK!

Energy-Control assistent kan kun åbnes, når udstyr er i drift, da der ingen er aktuelle faktiske værdi, når den er slukket (driftsklar).

1. tænde for udstyr ved hjælp af I/O-knappen () .
    → udstyr starter i den definerede driftstilstand.
  2. Tryk på registret symbol () i fanebladet.
  3. Tryk på knappen () på displayet.
    → Knappen () vises kun, når udstyr er tændt, og der måles og vises en strømningshastighed.

Energy-Control assistent display

Ring Energy-Control assistent (1)

Energy-Control assistent åbnes ved at trykke på knappen (). Knappen () vises kun, når udstyr er tændt, og der måles og vises et gennemstrømning.

procesdrift note (2)

Når Energy-Control assistent åbnes, registreres de aktuelle faktiske værdi for indikatorerne og indstilles som reference. Da dette er et øjebliksbillede, er det vigtigt, at processen er stabil, når Energy-Control assistent åbnes.

Hvis processen ikke er stabil på det tidspunkt, hvor Energy-Control assistent kaldes (f.eks. Kort tid efter, at udstyr er tændt, under opvarmning eller afkøling), signaleres dette med en bemærk. Det er muligt at justere indikatorerne for at visualisere relationerne, men det er ikke tilladt at overføre de indstillede værdi. Knappen () til at anvende indstilling er inaktiv (vist med grå) og forbliver inaktiv, indtil du forlader Energy-Control assistent. I dette tilfælde, Energy-Control assistent skal afsluttes og indkaldes igen på et senere tidspunkt. Som følge heraf registreres de nuværende IS-værdier, som anvendes til beregningen, på ny under stabil procesdrift.

Nuværende måle (3)

Når Energy-Control assistent kaldes op, registreres de aktuelle faktiske værdi for besparelser/år, pomp omdrejningstal og tilbage/flow temperaturforskel (indre hvid skala i speedometeret). Disse værdi er referenceværdierne og bruges til beregningen ved justering af indikatorerne ().

Beregnede værdi (4, 5)

De justerbare eller beregnede værdi () er identiske med de aktuelle faktiske værdi (indre hvide linjer) umiddelbart efter, at Energy-Control assistent er opkaldt.

De aktuelt indstillede værdi for indikatorerne vises som en blå værdi over speedometeret (4):

• Besparelser pr. år
  • pomp omdrejningstal
  • temperaturforskel mellem retur fremløb

De fysiske forbindelser mellem pomp omdrejningstal og besparelser pr. år og mellem pomp omdrejningstal og retur-/fremløb temperaturforskel er også vist under speedometeret (5):

• pumpekapacitet (elektrisk drivkraft)
  • strømningshastighed

Skala rækkevidde (6)

Det teoretisk mulige justeringsområde defineres af minimums- og maksimumskalaværdierne for speedometeret, som beregnes og indstilles i overensstemmelse hermed, når Energy-Control assistent åbnes. De 3 indikatorer er indbyrdes afhængige, så det kan være, at en indikator allerede er begrænset af dens skala minimum eller skala maksimum, fordi en anden indikator allerede er på skala minimum eller skala maksimum. Eksempel → temperaturforskel (retur-/fremløb) kan ikke øges, hvis pomp omdrejningstal allerede er på minimumsskalaen.

Justering pointer (7)

Med justeringsmarkøren () kan værdi for hver indikator justeres manuel ved at trykke og holde nede. Ved at justere den respektive indikatorværdi justeres de to andre indikatorværdier også direkte. På denne måde kan de gensidige effekter opleves på en legende måde. Det bliver hurtigt tydeligt, hvordan for eksempel at øge temperaturforskel (→ lavere strømningshastighed) eller reducere pomp omdrejningstal (→ lavere strømningshastighed) påvirker besparelser/år.

Fortsæt/Værdi overførsel (8)

→ Da Energy-Control assistent blev indkaldt, var procesforholdene stabile, og ændringer i indikatorerne kan vedtages. Knappen til at anvende justeringen er aktiv.

→ Da Energy-Control assistent blev indkaldt, var procesforholdene ustabile, og ændringer af indikatorerne kan ikke vedtages. Knappen til justering er inaktiv (vist i grå).

Annuller/Forlad (8)

→ Energy-Control assistent aflyst og venstre uden at anvende nogen ændringer.

Juster og anvend indikatorer

BEMÆRK!

Forudsætning for overtagelse af justeringerne:

• stabil procesdrift
    → hvis procesoperationen stabiliseres, mens assistenten er åben, ændres overførselsknappen ikke (forbliver inaktiv). I dette tilfælde skal assistenten venstre og kaldes igen. Som følge heraf registreres de nuværende IS-værdier, som anvendes til beregningen, på ny under stabil procesdrift.
  • Remote er slukket
    → hvis fjernstyring er tændt, mens assistenten er åben, ændres knappen, og det er ikke længere muligt at anvende justeringerne ().

BEMÆRK!

Energibesparelserne beregnes altid i forhold til pumpens driftstilstand „normaldrift“ (nominel omdrejningstal på 3000 min -1). I modsætning hertil anvendes den aktuelle pomp omdrejningstal og den aktuelle strømningshastighed til at beregne afhængigheden mellem hastighed og temperaturforskel.

1. Skift indikatorerne ved at trykke på justeringsmarkøren () og holde nede, indtil det ønskede driftspunkt er fundet.
    → Ved at ændre den respektive indikatorværdi justeres de to andre indikatorværdier også direkte.

BEMÆRK!

Det er i sidste ende op til operatøren at beslutte, om produktionsprocessen fortsætter med at køre problemfrit med de indstillede værdi, og om der produceres gode dele. Temperaturreguleringsapparater har ingen informationer om, hvorvidt de producerede dele er OK eller ej.
  2. Tryk på knappen () for at udløse vedtagelsen af den justerede indikatorindstilling.
    → Ved at overføre værdierne skiftes pumpens driftstilstand til „Eco-mode Temp“, og det indstillede eller bestemte værdi „Temperaturforskel retur-/fremløb“ er indstillet som „Nom. Værdi temperaturdiff.“. Operatøren informeres om dette i det nyligt viste meddelelsesvindue.
  3. Tryk på knappen () for at anvende justeringerne eller knappen () for at forlade Energy-Control assistent uden at foretage justeringer.
    → Energy Control-assistenten afsluttes derefter, og det nye driftspunkt nås på den bedst mulige måde, forudsat at assistenten ikke er blevet aflyst.

Indstilling af Valuta og el pris

Den lokalt Valuta og el pris skal indstilles for at beregne besparelserne pr. År.

1. Vælg [Indstilling] > [Energieffektiv Display] > [... ]

2. Indstil parameter til de ønskede værdi.