Een slangbreuk of lek kan verwoestende gevolgen hebben. Dit geldt in het bijzonder voor temperatuurregelaars met automatische bijvulling. Wanneer snelle detectie is ingeschakeld, kan een slangbreuk in veel gevallen sneller worden gedetecteerd en dienovereenkomstig worden gereageerd. Snelle detectie is alleen aktief als er een stabiele drukregeling is (ongeveer 20 min nadat het apparaat IS INGESCHAKELD). Een slangbreuk wordt gedetecteerd door een snelle verandering in de systeemdruk. Het alarm „slangbreuk” wordt onmiddellijk afgegaan en het apparaat wordt uitgeschakeld.

OPMERKING!

Snelle detectie is een uitbreiding op bestaande lekbewaking.

1. Selecteer [Instelling] > [Diverse] > [Snelle Detectie van slangbreuk]

2. Gebruik de schuifregelaar (, ) om de functie in of uit te schakelen.