Met de timerfunctie kunt u het apparaat tegelijkertijd in- en uitschakelen.

Voor processen met lange opwarmtijden, met name bij grotere externe circuits (verbruikers), is het op dat moment inschakelen van het apparaat een handige functie. Het apparaat kan met de ingestelde inschakeltijd vroegtijdig inschakelen, zodat het externe circuit bij het starten van de productie al de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Vereisten

Om de [Timer] -functie te activeren, moet aan de volgende vereisten worden voldaan:

Zet de timer aan

1. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de hoofdmenuknop ().
  2. Selecteer [Functies] > [Timer].
    → de functie inschakelen met de schuifregelaar ().

Wanneer de timer aktief is, wordt het symbool () op het basisbeeldscherm weergegeven en wordt het apparaat volgens de ingestelde schakeltijden in- of uitgeschakeld. Als het apparaat is uitgeschakeld (bedrijfsklaar) en ten minste één keer wordt ingeschakeld, verschijnt er een gele waarschuwing die aangeeft wanneer het apparaat wordt ingeschakeld.

Tijd voor aan- en uitzetten

Voor elke dag van de week is er een aan/uit-tijd beschikbaar. Zodra de gespecificeerde schakeltijd is bereikt en de timerfunctie aktief is, wordt het apparaat automatisch in- of uitgeschakeld.

1. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de hoofdmenuknop ().
  2. Selecteer [Instelling] > [Timer] > [Inschakeltijd... ].
  3. Stel de gewenste tijd in voor de geselecteerde dag van de week.
  4. Activeer of deactiveer de schakeltijden met de schuifregelaar (, ).

OPMERKING!

• Als een schakeltijd is ingesteld op „inactief” (schuifregelaar uit), heeft de ingestelde schakeltijd geen effect. Als alle schakeltijden zijn ingesteld op „inactief”, kan de [Timer] -functie niet worden geactiveerd (grijs weergegeven). Dit betekent dat de [Timer] -functie automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de laatste schakeltijd wordt gedeactiveerd.
  • De aan/uit-tijden zijn gebaseerd op de werkelijke tijd van het apparaat (klik hier). Tijden die ontbreken vanwege tijdswisselingen (bijvoorbeeld winter-/zomertijd) worden niet in aanmerking genomen.
  • Bij gelijktijdige in- en uitschakeltijden heeft het uitschakelproces om veiligheidsredenen de voorkeur. Dit betekent dat een ingeschakeld apparaat is uitgeschakeld en een apparaat dat al is uitgeschakeld, in deze toestand blijft.