Det cykliska systemet vattenutbyte säkerställer att värmebärare i tempereringsaggregat inte ändras. Vattnet som matas in via kylvattentillförseln eller systemvattentillförseln förblir i värmeöverföringsmediekretsen under drift. Cyklisk systemvatten utbyte rekommenderas endast vid användning av behandlad vatten. Om det cykliska systemet vattenutbyte är påslagen sker spolning vid det inställda Zeit-intervallet.

OBSERVERA!

Skador på grund av felaktig inställning
Om vattenkvaliteten är dålig kan det cykliska systemet vattenutbyte leda till kontaminering och förkalkning. Det är därför:

• Slå bara på det cykliska systemet vattenutbyte när vatten har behandlats väl.
  1. Välj [Inställning] > [övrigt] > [Sköljintervall]

2. Ställ in parameter till önskad värde.
  3. Använd skjutreglaget (, ) för att slå på eller stänga av funktion.

ANMÄRKNING!

• Det cykliska systemet vattenutbyte är avstängt som standard.
  • En värde inställd för låg kan leda till fluktuationer i temperaturreglering.
  • För välbehandlad vatten rekommenderas ett sköljintervall av. 30 min Med denna inställning och en sköljtid för 0,5 s ersätts mediet i kretsen i 1–2 dagar under normala driftsförhållanden.

Sköljningens varaktighet

1. Välj [Inställning] > [övrigt] > [Sköljtid]

2. Ställ in parameter till önskad värde.

ANMÄRKNING!

• En värde inställd för hög kan leda till fluktuationer i temperaturreglering.
  • En sköljtid för 0,5 s rekommenderas.