Het volgende foutbericht bevat de volgende informatie:

Datum/tijd (1)uurtijd op het moment dat de storing optrad
Type alarm (2)

S= Systeemalarm (bedieningsbewaking, functiebewaking, storing van componenten)

G= Grenswaardealarm (temperatuurbewaking, doorstromingsbewaking)

W= Onderhoudswaarschuwing (geïntegreerd onderhoudsverzoek)

bdrijfsmodus (3)Bedrijfsmodus op het moment dat de fout optrad

ID(4)

Fout-ID
Assistentie (5)Helptekst voor het alarm met mogelijke oorzaken van een storing

Overzicht van verstoringen

De laatste 100 foutmeldingen die zijn opgetreden, kunnen als volgt worden weergegeven:

1. Selecteer [Alarmlogboek].
  2. Selecteer de gewenste foutmelding.

3. Tik op de knop () om de foutmelding te openen en weer te geven.

OPMERKING!

De storingsmeldingen worden gesorteerd op het tijdstip waarop de storing is opgetreden (laatste fout bovenaan).

Inbedrijfstelling nadat een storing is opgelost

Nadat de storing is verholpen, moeten de volgende stappen worden uitgevoerd om opnieuw te starten:

1. noodstopapparaten opnieuw instellen.
  2. Bevestig de fout door op de knop () te tikken of door naar links te vegen.
  3. Zorg ervoor dat er geen mensen in het gevaarlijke gebied zijn.
  4. Start het apparaat op volgens de instructies in de beknopte bedrijfshandleiding.

Verstooringstabel

ID

storingWaarschuwingsniveauMogelijke oorzaak

Weg E010

overlooppomp

33
  • Te hoge netspanning?
  • Nominale stroom correct?
  • Is de aansluiting van de bekabeling/pomp correct?
  • Soepel lopende wiel- en motorsteun?
  • Kortsluiting in de motorwikkeling?

E012

ZSM overstroomverwarming

33
  • Is de verwarming defect (kortsluiting)?
  • Te hoge netspanning?

E013

ZSM onderstroomverwarming

13
  • Is de netspanning te laag?
  • Ontkoppelde kabel of onderbroken lijn?
  • Verwarmingsthermostaat geactiveerd?
  • Is de verwarming defect?

E014

Fase ontbreekt, frequentieomvormer

33
  • Zekering FU 1, FU 2 of FU 3 uitgeblazen?
  • Fase L1, L2 of L3 onderbroken?
  • Kabel X105 ontkoppeld, kabel kapot of slecht contact tussen kabel en frequentieomvormer?
E014.1Fase ontbreekt L133
  • Fase L1 onderbroken?
  • r. Wa. Is de bedrading van de ZSM-61 correct?
  • ZSM-61 stroommeetbord defect?

E016

Fout met frequentieomvormer

33
  • Noteer de foutcode van de frequentieomvormer en neem contact op met uw HB-therm-verkoopagentschappen!

Weg E017

ZSM-halfgeleiderrelaisfout

35
  • Solid State-relais defect (contact sluit niet)?
  • ZSM-61 stroommeetbord defect?

Weg E018

Interne fout in ZSM

30
  • Vervang de ZSM-61 stroommeetkaart

E020

temperatuurbegrenzing

5
  • Regeling op externe voeler?
  • Onvoldoende koelcapaciteit?
  • Ernstige overswing (controleparameters optimaliseren)?
  • De limiettemperatuur te laag instellen?
  • Apparaat direct losgekoppeld van de Netspanning tijdens het verwarmen (Hoofdschakelaar UIT, stroomonderbreking)? → Achtergrondinformatie
  • De bediening van de koeler is defect?
  • Temperatuursensor verkeerd gekalibreerd?
  • Is de temperatuursensor defect?

E021

Overtemperatuurbegrenzing

33
  • Onvoldoende koelcapaciteit?
  • Apparaat direct losgekoppeld van de Netspanning tijdens het verwarmen (Hoofdschakelaar UIT, stroomonderbreking)? → Achtergrondinformatie
  • r. Wa. Is de temperatuurbegrenzer defect in de ST 1 Voorloop?
  • Temperatuursensor verkeerd gekalibreerd?
  • Is de temperatuursensor defect?

E022

Voorloop van de voelerbreuk

30
  • Kabel X33.1 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • BT 1 temperatuursensor defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E023

Teruggloop van de voelerbreuk

30
  • Kabel X33.2 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • BT 2 temperatuursensor defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E024

Externe sensorbreuk

10
  • Temperatuursensor losgekoppeld Extern of defect?
  • Kabel X23 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • ZE-61 externe voelerkaart defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E025

Comp. Voor breuk van de externe sensor

10
  • ZE-61 externe voelerkaart defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E026

Kühlerbruch-koeler

10
  • Kabel X36.1 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • BT 6 temperatuursensor defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E030

Systeemdruk te hoog

20
  • Waterafvoer geblokkeerd?
  • YV 1 ontluchtingsklep vuil of defect?
  • Te hoge afvoerdruk?
  • Druksensor BP 1 verkeerd gekalibreerd?
  • Druksensor BP 1 defect?

Weg E031

Systeemdruk te laag

33
  • Watertoevoer en minimale druk beschikbaar?
  • Filterscherm (3) verstopt in de koelwaterinlaat
  • Zijn de gebruikte snelkoppelingen gesloten of verstopt?
  • Lekkage of slangbreuk?
  • Lekt de ontluchtingsklep YV 1?
  • De vulpomp van Highway M 2 is defect?
  • Druksensor BP 1 verkeerd gekalibreerd?
  • Druksensor BP 1 defect?

E032

Sensorbreukdruksensor BP 1

33
  • Kabel X31.1 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • Druksensor BP 1 defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E033

Sensorbreukdruksensor BP 2

33
  • Kabel X31.2 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • Druksensor BP 2 defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
E035slangbreuk33
  • Lekkage of slangbreuk?

E036

Sensorbreukdruksensor BP 3

10
  • Kabel X31.3 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • Druksensor BP 3 defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E041

Initiële vultijd is eerste keer te lang overschreden

33
  • Watervoorziening beschikbaar?
  • Verbindingen correct aangesloten?
  • Is de waterdruk van het netwerk te laag?
  • Groot extern volume? (--> Erken de fout en start opnieuw)
  • Lekkage of slangbreuk?

E042

het navulvolume is overschreden

33
  • r. Wa er een lek?
  • Lekt de ontluchtingsklep YV 1?
E045Lekstopbedrijf gestoord33
  • Lekkage te groot?
  • Meerdere lekkagepunten?
  • R. Wa. Is de drukval in het watercircuit van het systeem te groot?

E050

debiet nul

33
  • Externe ventiel gesloten?
  • Geïntegreerd terugloopfilter (3.1) of extern filter verstopt?
  • Levert de M 1 Pomp het warmteoverdrachtsmedium?

E051

Ongeldige doorstroming

33
  • Onvoldoende ventilatie?
  • r. Wa is het terugloopfilter verstopt? → Achtergrondinformatie
  • Verdamping in de Terugloop door een kleine dwarsdoorsnede? → Achtergrondinformatie
  • De geluidsomvormerkabels X53.1 en X53.2 zijn losgekoppeld of hebben slecht contact met de aansluitingen?
  • Is de geluidsomvormer defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
E052GIF-DMS-communicatiefout33
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E060

GIF-USR-communicatiefout

33
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
  • Besturingskaart-USR-61 defect?
E061

Communicatiefout Flow

33
  • Stuurkabel HB aangesloten?
  • HB-bedieningskabel defect?
  • Besturingskaart van de USR-61 defect?
  • DFM-51/52 besturingskaart defect?
Weg E062Stuurkabel niet aanwezig13
  • Besturingskabel aangesloten?
  • Stuurkabel defect?
  • Ontbrekende bruggen in de stuurkabel?

E065

Communicatie verstoorde FU

33
  • X100/X202-kabel tussen de Duitse onderzeese U-1 frequentieomvormer en de PSU-61 voedingskaart losgekoppeld, kabel kapot of slecht contact met de connectoren?
  • X216/X312-kabel tussen de Duitse onderzeese U-1 frequentieomvormer en de ZSM-61 stroommeetkaart losgekoppeld, kabel kapot of slecht contact bij de stekkeraansluitingen?
  • Duitse onderzeese U-1 frequentieomvormer defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

E066n

Communicatie verstoorde ZSM

30
  • Kabel X310/X41 losgekoppeld tussen de ZSM-61 stroommeetkaart en de GIF-61-apparaatkaart, kapotte kabel of slecht contact met de connectoren?
  • ZSM-61 stroommeetbord?
  • GIF-61 apparaatkaart?

E067

Te laag pomptoerental

33
  • Controleer het type toestel in het informatiesysteem met informatie op het typeplaatje
  • Duitse onderzeese U-1 frequentieomvormer defect?
  • Motor van de M1-wegpomp defect?
E068geen poortaansluiting13
  • Netwerkkabel aangesloten?
  • Netwerkkabel defect?
E069Meerdere gate-6 gevonden13
  • Er is mogelijk maar één Gate-6 beschikbaar op hetzelfde netwerk.
Weg E072Adres: adres van conflict op afstand11

In het netwerk zijn meerdere Thermo-6 apparaten met hetzelfde afstandsbedieningsadres aangetroffen.

• Controleer de adressen van de afstandsbediening en los het adresconflict op.
Weg E073Flow-adresconflict11

Er zijn meerdere doorstroommeters met dezelfde identificatie en hetzelfde adresbereik gevonden.

• Controleer de ID en het adresbereik en los het adresconflict op.

Weg E075

overtemperatuur Gate-6

13
  • Te hoge omgevingstemperatuur?
Weg E079Database is defect03

De database met historische Gegevens is defect. Gegevens kunnen niet langer worden opgeslagen, weergegeven of geëxporteerd. Het systeem moet opnieuw worden opgestart om het probleem op te lossen. De database wordt automatisch verwijderd en opnieuw aangemaakt.

• Start het systeem opnieuw op om de fout te corrigeren (zet de Hoofdschakelaar uit/aan).
  • Exporteer voor foutanalyse de analysegegevens nadat u het systeem opnieuw hebt opgestart en stuur deze naar uw verkoopagentschappen.

E080

Stappenmotor KV 1 van Unterstrom

10
  • Kabel X32.1 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • M3-stappenmotor voor op de weg defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E081

Stappenmotor KV2 van Unterstrom

10
  • Kabel X32.2 losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart GIF-61?
  • De M4-stappenmotor van de snelweg is defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E082

Overstroom stappenmotor KV 1

30
  • M3-stappenmotor voor op de weg defect (kortsluiting)?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E083

Overstroom stappenmotor KV2

30
  • De M4-stappenmotor van de snelweg is defect (kortsluiting)?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E087

Te lage ventilatorsnelheid

13
  • Kabel X24 losgekoppeld, kabel kapot of slecht contact tussen kabel en GIF-61-apparaatkaart?
  • Is de ventilator van de EV1 defect?
  • EV1-ventilator geblokkeerd?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?

Weg E088

KM 1 hoofdschakelaar

33
  • Kabel X51.2 losgekoppeld, kabel kapot of slecht contact tussen hoofdschakelaar en apparaatkaart GIF-61?
  • KM 1 hoofdschakelaar defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
Weg E089Elektrisch gedeelte voor overtemperatuur13
  • r. Wa. Is de filtermat (28) vuil aan de onderkant van het apparaat?
  • Is de ventilator van de EV1 defect?
  • Te hoge omgevingstemperatuur?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
E095Fout bij het updaten van GIF33
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
E096nZSM-updatefout33
  • ZSM-61 stroommeetbord defect?
Snelweg E097Soft/hardware niet compatibel33

De software is niet compatibel met de hardwareversie GIF-61.

• Update de software naar de laatste versie.

De nieuwste software kan worden gekocht via de mobiele e-Cockpit-app of bij de vertegenwoordiger van HB-therm State.

Weg E098Soft/hardware niet compatibel33

De software is niet compatibel met de hardwareversie van de ZSM-61.

• Update de software naar de laatste versie.

De nieuwste software kan worden gekocht via de mobiele e-Cockpit-app of bij de vertegenwoordiger van HB-therm State.

E099Ongeldige configuratie31
  • Selecteer [service] > [Configuratie]. De configuratie moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de informatie op het typeplaatje van het apparaat. Toegang is via de code „1.2.”.
Weg E120Temperatuurafwijking aan de bovenkant10
  • Onvoldoende koelcapaciteit (koelwatervoorziening)?
  • Parametergrenswaarde (bovenste doel/bovenste gevr.wa afwijking) te laag ingesteld?
  • Regelparameters (P, I, D) niet optimaal ingesteld?
  • Verwarmingsregeling defect?
Weg E121Temperatuurafwijking hieronder10
  • Onvoldoende verwarmingscapaciteit?
  • Parametergrenswaarde (lagere doel/werkelijke afwijking) te hoog ingesteld?
  • Regelparameters (P, I, D) niet optimaal ingesteld?
  • r. Wa lekt het koelwaterventiel?
Weg E122Verschil terug-/voorloop10
  • Debiet te klein?
  • Parametergrenswaarde (verschil achteruit/vooruit) te laag ingesteld?
Weg E124afwijking van het temperatuurverschil13
  • Parametergrenswaarde (doel-/werkelijke afwijking gevr./r.wa verschil) te laag ingesteld?
  • r. Wa is het terugloopfilter verstopt?
  • Snelkoppelingen gesloten of verstopt?
  • De mal van het gereedschap is verstopt?
  • De prestatielimiet van de pomp is bereikt (verhoging van het temperatuurverschil van de ingestelde waarde)?
Weg E150debiet te groot10
  • Grenswaarde (maximale doorstroming) te laag ingesteld?
Weg E151debiet te klein10
  • Voorloop (gesloten kogelventiel)?
  • r. Wa is het terugloopfilter verstopt?
  • Parameterlimiet (minimale doorstroming) te hoog ingesteld?
Weg E152Debietafwijking boven10
  • Parametergrenswaarde (bovenste doel/bovenste gevr.wa afwijking) te laag ingesteld?
  • Is de prestatielimiet van de pomp bereikt (verhoog de Gewenste waarde doorstroming)?
Weg E153debietafwijking onder10
  • Grenswaarde (lagere doel/werkelijke afwijking) te laag ingesteld?
  • r. Wa is het terugloopfilter verstopt?
  • Snelkoppelingen gesloten of verstopt?
  • Is de prestatielimiet van de pomp bereikt (verlaag de beoogde doorstroming)?
Weg E201Onderhoud van de pomp13

Het onderhoudsinterval voor de Pomp is overschreden.

• Controleer de Pomp en voer indien nodig onderhoud uit
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd.

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E203.1Onderhoud van de verwarming13

Het onderhoudsinterval voor de verwarming is overschreden.

• Controleer het verwarmingssysteem en voer indien nodig onderhoud uit
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd.

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E204Onderhoud van de koeler13

Het onderhoudsinterval van de koeler is overschreden

• Controleer de koeler en voer indien nodig onderhoud uit
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd.

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E206Onderhoud van koelwaterfilters13

Het onderhoudsinterval voor het koelwaterfilter is overschreden.

• Reinig of vervang het koelwaterfilter
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E207Onderhoud van het terugloop-filter13

Het bedieningsinterval voor het terugloop-filter is overschreden.

• Reinig of vervang het terugloop-filter
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E208onderhoud van de ventilator13

Het onderhoudsinterval van de ventilator is overschreden.

• Filtermat reinigen
  • Controleer en reinig de ventilator
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E210Onderhoud van de vulklep13Het bedieningsinterval voor de vulklep is overschreden.
  • Controleer het ventiel en voer indien nodig onderhoud uit
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Weg E211onderhoud van ventilatiekleppen13

Het onderhoudsinterval voor de ontluchtingsklep is overschreden.

• Controleer het ventiel en voer indien nodig onderhoud uit
  • Het onderhoudsinterval opnieuw instellen nadat het onderhoud is uitgevoerd

(Tot die tijd wordt het waarschuwingspictogram weergegeven in de tabbalk van het standaardscherm)

Snelweg E301Vulventiel niet herkend33
  • Is de magnetische spoel van YV 1 defect?
  • Is de X51.4-kabel defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
Weg E302Ontluchtingsklep niet herkend33
  • Is de magnetische spoel van YV 1 defect?
  • Is de X51.3-kabel defect?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
Weg E310Spanning 15 VAC ontbreekt33
  • Kabel X16 van transformator TC1 naar apparaatkaart GIF-61 losgekoppeld, kabel kapot of slecht contact?
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
  • Transformator TC 1 defect?

E311, E312, E313, E314

Spanning xx VDC buiten Tolerantie03
  • De GIF-61 apparaatkaart is defect?
E900.nnDebiet te
klein (externe doorstroommeter)
10
  • Bloedsomloop verstopt?
  • Parameterlimiet (minimale doorstroming) te hoog ingesteld?
  • Het afstelventiel is niet voldoende geopend?
E901.nnDebiet te
groot (externe doorstroommeter)
10
  • Parameterlimiet (maximale doorstroming) te laag ingesteld?
E902.nnVerschil terug-/voorloop (externe doorstroommeter)

10
  • Vorm van het gereedschap voor warmteoverdracht slecht?
  • Debiet te klein?
  • Parametergrenswaarde (verschil achteruit/vooruit) te laag ingesteld?
  • Het afstelventiel is niet voldoende geopend?
E903.nn
Teruggloop van de foutsensor (externe doorstroommeter)
10
  • Temperatuursensor losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart DFM-51/52?
  • Is de temperatuursensor defect?
  • DFM-51/52 apparaatkaart defect?
E904nnSensorbreukvoorloop (externe
doorstroommeter)
10
  • Temperatuursensor losgekoppeld, kabelbreuk of slecht contact tussen kabel en apparaatkaart DFM-51/52?
  • Is de temperatuursensor defect?
  • DFM-51/52 apparaatkaart defect?

Achtergrondinformatie over mogelijke oorzaken van storingen

Het apparaat wordt tijdens het verwarmen rechtstreeks losgekoppeld van de netspanning

Oorzaak van de temperatuurstijging

De voorlooptemperatuur stijgt sterk als het apparaat Heizen was toen het werd uitgeschakeld (positief bedieningsvermogen). Ongeacht de oorzaak van de uitschakeling (met/zonder drukontlasting, matrijslediging, storing, Hoofdschakelaar UIT of stroomuitval). Deze temperatuurstijging is het gevolg van de opgeslagen energie in het verwarmingssysteem. Zonder circulatie van het warmteoverdrachtsmedium (apparaat uitgeschakeld) neemt het water in de verwarming de warmte van de verwarming op. Dit gedrag is fysiek en kan niet worden voorkomen, maar slechts tot een minimum worden beperkt.

De verwarming van de Thermo-6 apparaten kan meer energie opslaan dan die van de Thermo-5 apparaten, wat resulteert in een hogere temperatuurstijging van de doorstroming.

Afhankelijk van de voorlooptemperatuur waarbij het apparaat is uitgeschakeld en hoe hoog het Verwarmingsvermogen (positief) was bij het uitschakelen, kunnen de volgende foutmeldingen optreden:

• Uitgangsfoutmelding E020 (temperatuurlimiet)
    Flowtemperatuur
    stijgt boven de ingestelde limiettemperatuur +5 K. Nadat het apparaat is ingeschakeld, start het alleen Hizen wanneer de temperaturen (Voorloop, Terugloop en, indien beschikbaar, extern) lager zijn dan de ingestelde limiettemperatuur +5 K.
  • Uitgangsfoutmelding E021 (Overtemperatuurbegrenzing
    ) De stroomtemperatuur
    stijgt totdat de ST 1-temperatuurbegrenzer wordt geactiveerd in de Voorloop. Het apparaat kan alleen weer worden ingeschakeld als de temperatuur in de Voorloop onder de resettemperatuur van de ST 1-temperatuurbegrenzer daalt.

Mogelijke maatregelen

• Voorkomen van ongecontroleerde uitschakeling als gevolg van een abrupte onderbreking van de voeding (bijvoorbeeld door de Hoofdschakelaar UIT)
  • Verlaging van de veiligheidskoeltemperatuur of de matrijsleidingstemperatuur: → Selecteer [streefwaarden] > [
    Veiligheidskoeltemperatuur
    ].
    → Selecteer [Instelling] > [Diverse] > [Temperatuur voor het legen van de Matrijs].
    Hierdoor koelt deze eerst af tot de ingestelde waarde voordat deze uitschakelt of begint met het legen van de mal. Actieve koeling voordat het apparaat wordt uitgeschakeld, Vermindert De Opgeslagen Energie In De Verwarming En Vermindert Zo Ook De Temperatuurstijging In de doorstroming.

Verdamping in de Terugloop met een kleine dwarsdoorsnede

Oorzaak van verdamping

Als bij de retouraansluiting een onderdeel (nippel, koppeling, enz.) met een kleine binnendiameter¹ wordt geïnstalleerd, kan het water door een hoge doorstroming verdampen. De resulterende dampbellen interfereren met de Doorstroommeting. Als gevolg hiervan kunnen individuele onjuiste metingen optreden tot een totale mislukking van de doorstromingsmeting.

Bij Thermo-6 apparaten is dit onderwerp hetzelfde als bij Thermo-5-apparaten. Het Thermo-6 apparaat heeft echter een hogere doorstroming dan het vergelijkbare Thermo-5 apparaat. Om deze reden doen de meeste van deze problemen zich alleen voor bij het Thermo-6 apparaat.

¹ De diameter moet samen met de doorstroming worden beschouwd. De doorstroming kan worden berekend met behulp van de volgende formule:

→ doorstroming [m/s] ≈ (doorstroming [L/min] ÷ diameter [mm²]) × 21

Als de doorstroming in het bereik van 10 m/s of hoger ligt, is verdamping in water mogelijk.

Vooral bij koppelingen moet erop worden gelet dat de term „DNx” niet noodzakelijk overeenkomt met de binnendiameter van het stromende water (bijvoorbeeld: zelfsluitende Hasco-koppeling DN9 heeft een binnendiameter van 3-4 mm)! Deze is vaak beduidend kleiner. Vooral bij zelfsluitende koppelingen zijn er extra vernauwingen door de ingebouwde terugslagventielen.

Gebruikers die de apparaten in het servicelocatie testen met behulp van snelkoppelingen (kleine doorsnede) en een directe aansluiting tussen Voorloop en Terugloop, konden dit gedrag waarnemen (veel onjuiste metingen of totale uitval van de stroommeting).

Erkenning

• Vernauwing/kleine snelkoppelingen bij de Terugloop
  • Veel ventilatieopeningen (ontstaan door onjuiste metingen van de doorstroommeting)
  • Alarm voor ongeldige doorstroming (E051)

Mogelijke maatregelen

• Vernauwing verwijderen bij Terugloop (aanbevolen)
  • Verlaag de doorstroming door het toerental van de pomp te verlagen (als het verwijderen van de vernauwing niet mogelijk is)

Verdamping door verstopt filterscherm

Net als bij „verdamping in de Terugloop met kleine doorsneden” kan een verstopt filterscherm ook leiden tot een zeer hoge doorstroming. Het scenario is hetzelfde.

Erkenning

• met aanvullende ZF-apparatuur: onderhoud van het filterscherm > 100%

Mogelijke maatregelen

• Reinig het filterscherm bij Terugloop
  • Verkort het onderhoudsinterval (zonder extra ZF-apparatuur):
    → Selecteer [Service] > [Parameters] > [Onderhoud] > [Grensfactor Voor Retourfilter]