Het wordt aanbevolen om de nieuwste softwareversie te installeren, aangezien deze bugfixes, verbeteringen en nieuwe functies biedt.

Benodigde hulpmiddelen

of

• e-Cockpit-app (alleen mogelijk in combinatie met de Gate-6-interfaceserver Gate-6) Het software-updatebestand is beschikbaar via
    de e-Cockpit-applicatie wanneer het is aangesloten op een Gate-6
    . Dit betekent dat het software-updatebestand rechtstreeks via de e-cockpit App kan worden gedownload en geïnstalleerd.

OPMERKING!

• USB-gegevensdragers die zijn geformatteerd met FAT, FAT32, exFAT en ext2/3/4 worden ondersteund.
  • Het software-updatebestand moet zich in de hoofdmap van de USB-gegevensdrager bevinden (bovenste map).
  • Als er meerdere geldige software-updatebestanden op de USB-gegevensdrager staan, wordt de nieuwste versie automatisch geïnstalleerd.
  • Tijdens de software-update mag het apparaat en alle aangesloten apparaten niet worden uitgeschakeld.

Controleer de softwareversie

Als u op het statusveld (symbool ) tikt, wordt het informatiesysteem geopend. Het informatiesysteem geeft algemene informatie over apparaten weer, waaronder de momenteel geïnstalleerde softwareversie (SW61-1_yyww→ bijvoorbeeld). SW61-1_2319

Software-update starten

IN het netwerk wordt onderscheid gemaakt of er al dan niet een Gate-6-interfaceserver aanwezig is in het netwerk. Dienovereenkomstig zijn de volgende procedures mogelijk.

OPMERKING!

• Binnen het netwerknetwerk (Gate-6, Thermo-6) is het mogelijk om de software vanaf elk Thermo-6 apparaat te updaten.
  • Wanneer het updateproces is gestart, worden eerst alle apparaten die nog in bedrijf zijn automatisch uitgeschakeld (status: bedrijfsklaar).

Vanaf de Thermo-6 temperatuurregeleenheid:

1. De USB-stick sluiten.
    → Een aangesloten en herkende USB-gegevensdrager wordt op het basisscherm weergegeven met het symbool van de gegevensdrager ().
  2. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de profielknop ().
  3. Selecteer [Gebruikersprofiel].
  4. Stel de parameters minimaal in op „Uitgebreid”.
  5. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de hoofdmenuknop ().
  6. Selecteer [Opslaan/Laden] > [Software-update starten].
  7. Tik op het symbool () om het proces te starten.
    → De software wordt automatisch geïnstalleerd op de betrokken apparaten (Thermo-6 en Gate-6) in hetzelfde netwerk. Indien nodig schakelen de apparaten vooraf automatisch uit (status: bedrijfsklaar) als ze nog in bedrijf waren.
    → De vloerlamp knippert blauw op de betreffende apparaten.

Vanaf de Gate-6-interfaceserver Gate-6 via de e-Cockpit-applicatie:

1. Open de e-Cockpit-applicatie (→Indicatie van de e-cockpit).
  2. Tik op de gewenste interfaceserver in het Gate-6-overzicht.
    → Gedetailleerde weergave van Gate-6 wordt geopend.
  3. Tik op het symbool ().
    → Het venster met uitgebreide weergave wordt geopend.
  4. Tik op het symbool () om het proces te starten.
    → De software wordt automatisch geïnstalleerd op de betrokken apparaten (Thermo-6 en Gate-6) in hetzelfde netwerk. Indien nodig schakelen de apparaten vooraf automatisch uit (status: bedrijfsklaar) als ze nog in bedrijf waren.
    → De vloerlamp knippert blauw op de betreffende apparaten.

Softwareversie niet compatibel op het netwerk

Als een apparaat (Gate-6, Thermo-6) op het netwerk wordt gedetecteerd met een andere softwareversie, lijkt het erop dat de geïnstalleerde software niet compatibel is met de andere aangesloten apparaten in het netwerk. Om een probleemloze communicatie in het netwerk te garanderen, is een software-update vereist om ervoor te zorgen dat op alle apparaten dezelfde versie wordt uitgevoerd.

Gedrag vanaf softwareversie SW61-1_2328:

Vanaf deze versie worden de verschillende softwareversies die beschikbaar zijn op het netwerk vermeld, waarbij de laatste versie bovenaan wordt weergegeven. In deze lijst kunt u de gewenste softwareversie selecteren die op alle apparaten moet worden geïnstalleerd (afb.).

Gedrag tot softwareversie SW61-1_2319:

Tot deze versie is de Gate-6-interfaceserver Gate-6 de master in het netwerk. Als er verschillende softwareversies beschikbaar zijn op het netwerk, wordt de versie die op de Gate-6 is geïnstalleerd, overgezet naar alle apparaten die niet dezelfde versie hebben. Merk op dat vanwege de softwareversie van de Gate-6 mogelijk een downgrade/update moet worden uitgevoerd voordat het hele netwerk kan worden teruggebracht naar de gewenste softwareversie.

Software-updateproces

OPMERKING!

Terwijl een software-update wordt uitgevoerd, worden de voortgangsbalk en de resterende tijd op het scherm weergegeven.

Er is geen Gate-6 op het netwerk:

1. Vraag of de software-update moet worden uitgevoerd.
  2. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het in gebruik is geweest. „Software-update” verschijnt in het statusveld.
  3. De gegevens worden van de USB-gegevensdrager naar het USR-61-geheugen gekopieerd.
  4. De nieuwe software wordt in het flashgeheugen van de USR-61 geladen.
  5. De Thermo-6 apparaten worden automatisch opnieuw gestart. Na de herstart wordt de nieuwe software op de GIF-61 en ZSM-61 geladen.
  6. Het bericht „Software-update succesvol geïnstalleerd” verschijnt op het scherm.

Gate-6 beschikbaar op het netwerk:

1. Vraag of de software-update moet worden uitgevoerd. De Thermo-6 apparaten, die niet over de nieuwste softwareversie beschikken, worden tijdens de zoekopdracht via Spotlight weergegeven (ze knipperen elke seconde blauw).
  2. De gegevens worden van de USB-gegevensdrager naar het GAT-61-geheugen gekopieerd.
  3. De apparaten worden automatisch uitgeschakeld wanneer ze in gebruik zijn. „Software-update” verschijnt in het statusveld.
  4. De nieuwe software wordt in het flashgeheugen van de GAT-61 geladen.
  5. De Gate-6 start automatisch opnieuw op. Na de herstart worden de gegevens van Gate-6 naar het geheugen van alle USR-61 op het netwerk gekopieerd.
  6. De nieuwe software wordt in het flashgeheugen van de USR-61 geladen.
  7. De Thermo-6 apparaten worden automatisch opnieuw gestart. Na de herstart wordt de nieuwe software op de GIF-61 en ZSM-61 geladen.
  8. Het bericht „Software-update succesvol geïnstalleerd” verschijnt op het scherm.

Hulp bij problemen

OPMERKING!

Als de hulp het probleem niet oplost, neem dan contact op met uw staatsvertegenwoordiger.

ProbleemSanering
De software-update kan niet worden gestart (kan niet worden gekozen) en/of de USB-gegevensdrager wordt niet herkend.
  • Controleer of de USB-drive is aangesloten.
  • Koppel de USB-drive los en sluit deze opnieuw aan.
  • Controleer of het software-updatebestand zich in de hoofdmap van de USB-gegevensdrager bevindt (bovenste map).
  • Controleer hoe de USB-drive is geformatteerd.
    USB-gegevensdragers die zijn geformatteerd met FAT, FAT32, exFAT en ext2/3/4 worden ondersteund.
  • Gebruik een nieuwe of andere USB-drive.
Software-update is mislukt
  • Voer opnieuw een software-update uit → Als de update
    opnieuw mislukt, gaat u als volgt
    te werk:
  1. De Hoofdschakelaar (QS 1) van de Thermo-6 uitschakelen Het apparaat uitschakelen
  2. Wacht minstens 10 s en schakel de Hoofdschakelaar (QS 1) weer inschakelen.
  3. Start de update opnieuw.
  4. Controleer de softwareversie Door op het statusveld (symbool ) te tikken wordt het informatiesysteem geopend. De momenteel geïnstalleerde softwareversie wordt in het informatiesysteem weergegeven.
Fout bij de GIF- of ZSM-update
  • Voer de software-update opnieuw uit met de volgende pocedure:
  1. De Hoofdschakelaar (QS 1) van de Thermo-6 uitschakelen Het apparaat uitschakelen
  2. Wacht minstens 10 s en schakel de Hoofdschakelaar (QS 1) weer inschakelen.
    → Na de herstart wordt het updateproces voortgezet of is het al voltooid.
  3. Controleer de softwareversie Door op het statusveld (symbool ) te tikken wordt het informatiesysteem geopend. De momenteel geïnstalleerde softwareversie wordt in het informatiesysteem weergegeven.