Kwalificatie

• Vakkundig personeel

Vereiste apparatuur

• Hydraulische leiding tussen voorloop terugloop aansluiting met ingebouwde temperatuursensor (minimale binnendiameter 8 mm, maximale lengte 1 m)
  • Getest temperatuurmeetinstrument, goedgekeurd voor referentiemeting (aangepast aan de gebruikte temperatuursensor).
  • Een HB-TP180-testapparaat kan optioneel worden gebruikt voor temperatuurmeting. Kijk voor meer informatie op https://knowledge.hb-therm.eu

Pocedure

Interne temperatuursensor:

1. Installeer de hydraulische leiding tussen voorloop Rewind-aansluitingen.
  2. Schakel het apparaat in door op de I/O-knop () te tikken.
  3. Selecteer [Gevraagde Waarden] > [Stel Waarde in: temperatuur 1]
  4. Stel de parameter in op „80°C”.
  5. Wacht tot de gewenste temperatuur is bereikt en constant gehouden.
  6. Read de aanvoertemperatuur en retourtemperatuur temperatuur die op het apparaat worden weergegeven en vergelijk deze met de temperatuur die wordt weergegeven op het referentiemeetinstrument.

Externe temperatuursensor:

1. Sluiten de externe temperatuursensor aan op het apparaat.
  2. Plaats de externe temperatuursonde in een referentiewaterbad van 80 °C.
  3. Schakel het apparaat in door op de I/O-knop () te tikken.
  4. Read de temperatuur af van de externe voeler die op het apparaat wordt weergegeven en vergelijk deze met de temperatuur van het referentiewaterbad.

Temperatuursensoren kalibreren

• Als de afwijking <3°C is, ligt de temperatuurmeting binnen het tolerantiebereik.
  • Als de afwijking >3 °C is, moeten de temperatuursensoren van het apparaat worden gecontroleerd. Voor grotere lineaire fouten kunnen de afzonderlijke temperatuursensoren gekalibreerd worden → [Service] > [Kalibreren] > [Temperatuur] > [.. ]

Als u vragen hebt, neem dan contact op met uw HB-Therm-vertegenwoordiger (www.hb-therm.com).