De meetmethode voor differentiële stroom moet worden gebruikt om de stroom van de beschermende geleider te meten in apparaten met een frequentieomvormer.

Het apparaat moet in bedrijf zijn om de stroom van de beschermende geleider te meten. Alle externe geleiders, inclusief neutrale geleiders (indien beschikbaar), worden door een gevoelige stroommeetklem geleid (mA-bereik). Het gemeten stroomverschil van alle externe en neutrale geleiders komt overeen met de beschermende geleiderstroom van het apparaat.

Thermo-6 temperatuurregeleenheden zijn standaard uitgerust met een frequentieomvormer met een verhoogde lekstroom van maximaal 5 mA. Als de lekstroom deze waarde overschrijdt tijdens het testen met de differentiaalstroommeetmethode, raden we u aan contact op te nemen met de klantenservice van HB-therm.

Om de stroom van de beschermende geleider te meten volgens DIN EN 50678 (VDE 0701), DIN EN 50699 (VDE 0702), moet de vereiste meetapparatuur worden gebruikt.

De meetmethode voor vervangende lekstroom is niet geschikt voor apparaten met een frequentieomvormer vanwege verschillende circuits van de omvormers.

Bovendien is het meten van de stroom van de beschermende geleider met behulp van de directe methode niet geschikt voor temperatuurregeleenheden, aangezien het apparaat voor deze meting afzonderlijk moet worden gebruikt.