VNC tarkoittaa ”virtuaalista verkkolaskentaa” ja on verkkoprotokolla, jonka avulla laitetta voidaan hallita etänä verkon kautta (yrityksen sisällä tai Internetin kautta). Sitä voidaan käyttää eri alustoilla. VNC käyttää erityistä verkkoprotokollaa siirtääkseen verkossa olevan Thermo-6-laitteen (VNC-palvelimen) koko näytön sisällön toiseen laitteeseen/koneeseen (VNC-asiakas). Laitteen näytön sisällön käyttämiseksi laite on kytkettävä yrityksen verkkoon, jotta se voi käyttää sitä IP-osoitteen kautta selaimella. Jos laitteelle myönnetään VNC-pääsy, sillä on täysi hallinta laitteeseen!

HUOMAUTUS!

• Gate-6: ta ei tarvita etäkäyttöön VNC-kaukosäätimen kautta (vain kauko-ohjaukseen mobiililaitteen kautta (matkapuhelin, tabletti)).
  • Lämpötilan säätöyksikkö on kytkettävä suoraan yrityksen verkkoon (vain, jos Thermo-6: ta käytetään mistä tahansa verkon tietokoneesta).
  • OPC UA- ja VNC-dataliitäntää voidaan käyttää rinnakkain.
  • Etäkäyttö VNC-kauko-ohjaimen kautta, palvelu on identtinen suoraan laitteessa olevan palvelun kanssa (näytön sisältö siirretään).

Jatka verkkopohjaisen VNC-asiakkaan kanssa

1. Liitä Thermo-6-laite ja tietokone (PC) Ethernet-kaapelilla.
  2. Napauta aloitusnäytön valikkopainiketta ().
  3. Valitse [Asetus] > [Kaukosäädin] > [Etäkäyttö VNC:n Kautta]
  4. Kytke toiminto päälle liukusäätimellä ().
    → VNC-palvelin käynnistetään
    → Thermo-6-lämpötilansäätöyksikön ohjaimen ympärillä oleva sininen kehys ilmaisee aktiivisen etäkäytön.

1. Valitse [Asetus] > [Kaukosäädin] > [Verkko] > [IP-osoite (nykyinen)]
  2. Syötä IP-osoite, joka näkyy Thermo-6-laitteessa kohdassa [IP-osoite (nykyinen)] paikallisessa selaimessasi, jota seuraa :5800" (esim. 10.0.100. 6:5800) ja paina Enter (→ abb.).
  3. Napsauta ”Napsauta tätä muodostaaksesi yhteyden NovNC: n avulla” ja kirjoita VNC-salasana. Verkkoselaimeen avautuu ylimääräinen VNC Viewer -ikkuna, joka näyttää Thermo-6-laitteen näytön sisällön.
    → Voit tarkastella laitteen VNC-salasanaa kohdassa [Asetus] > [Kaukosäädin] > [VNC-salasana]).

Verkkopohjaiset VNC-asiakasasetukset

Jos haluat säätää VNC-näytön tarkkuutta paikallisesti laitteen resoluutioon, voit asettaa tämän alla kuvatulla tavalla. Tämä toiminto on hyödyllinen, kun haluat näyttää Thermo-6-laitteen näytön sisällön näytöllä parhaalla mahdollisella laadulla ja koolla, erityisesti esitys- ja koulutustarkoituksiin.

1. Napsauta symbolia () VNC Viewer -ikkunan vasemmassa reunassa avataksesi ohjauspaneelin (→ abb.).
  2. Napauta ohjauspalkin asetuspainiketta ().
  3. Valitse skaalaustilan avattavasta valikosta ”Local Scale” ja validoida valinta.

Vaihda VNC-salasana

Pääsy VNC-liitäntään on suojattu salasanalla. Salasana asetetaan aluksi satunnaisesti. Salasanaa voidaan tarkastella ja muuttaa seuraavien parametrien mukaisesti.

1. Valitse [Asetus] > [Kaukosäädin] > [VNC-salasana]
  2. Anna uusi salasana ja validoida.