Ulkoinen piiri, joka on kytketty laitteeseen Menovirtaus- ja paluulinjojen kautta, tulee tyhjentää ennen avaamista (esim. Ruiskutusmuotin vaihtamiseksi). [Muotin Tyhjennys] -toiminnon tarkoituksena on varmistaa, että mahdollisimman vähän lämmönsiirtoväliainetta pääsee ulos, kun ulkoinen piiri avataan. Muotin tyhjennyksen tehokkuus määräytyy olennaisesti liitetyn ulkoisen piirin geometrian (sokeat reiät, rinnakkaisliitännät, erilaiset linjan poikkileikkaukset, venttiilit) geometria. Muottityhjennys on saatavilla kahdessa eri prosessissa:

• Pumpun peruutus tyhjennys (vakio)
  • Paineilmalla puhaltamalla ulos (lisävarusteet ZG)

HUOMAUTUS!

• Muotin tyhjennys suoritetaan vain, jos kaikki lämpötilat (Menovirtaus, Kelaus taaksepäin ja, jos saatavilla, ulkoinen) ovat alhaisemmat kuin parametrien [muottityhjennyslämpötila] ja [turvajäähdytyslämpötila] asetus. Oletusasetus on 70° C kussakin tapauksessa.

• Varmista ennen laitteen ja ulkoisen lämmönsiirtopiirin välisten hydrauliliitäntöjen avaamista, että järjestelmän paine on 0 bar ± 0,3.

Muottityhjennys pumpun peruutuksella (vakio)

Vakioversiossa (ilman ZG-lisälaitteita) pumpun pyörimissuunta on päinvastainen. Lämmönsiirtoväliaine imetään ulkoisesta piiristä kääntämällä pumpun suunta. Imemällä ilmaa ilmakehästä lämmönsiirtopiiriin, se tyhjennetään ja paineeton. Vesi/ilma-seos johdetaan Jäähdytysveden lähtö tai järjestelmän veden poistoaukkoon. Tämän jälkeen laite sammuu (→ toimintaperiaate).

1. Paina toimintopainiketta () perusnäytössä.
    → Painiketta on painettava, jotta Zeit. ¼ s suorittaa toiminnon.

Tai

1. Napauta aloitusnäytön päävalikkopainiketta ().
  2. Valitse [Ominaisuudet] > [Muotin Tyhjennys
    ] → Aktivoi toiminto liukusäätimellä ().

Kesto muottityhjennys

[Muottien Tyhjennysaika] -parametrit määrittävät, kuinka kauan [Muotin tyhjennys] -toiminto On Aktiivinen ennen kuin laite sammuu.

1. Napauta aloitusnäytön päävalikkopainiketta ().
  2. Valitse [Asetus] > [Sekalaiset] > [Muotin tyhjennysaika].
  3. Aseta parametrit haluttuun arvoon.

Tuotos tyhjennys

Lämmönsiirtoväliaine syötetään Jäähdytysveden lähtöön tai järjestelmän vedenpoistoaukkoon (riippuen siitä, onko yhteinen liitäntä muunnettu erillisiksi liitoksiksi, katso lisätietoja täältä).

Muotin tyhjennys paineilmalla (lisävarusteet) ZG

ZG-lisävarusteet, ulkoinen piiri tyhjenee paineilmalla. Lämmönsiirtoväliaine puhalletaan ulos kytketyn paineilman avulla ja paineeton. Vesi/ilma-seos johdetaan Jäähdytysveden lähtöön, järjestelmän veden ulostuloon tai Paineilman lähtöön (valinnaisesti säädettävä). Tämän jälkeen laite sammuu (→ toimintaperiaate).

HUOMAUTUS!

• Pumppu ei ole toiminnassa muottityhjennystyhjennyksen aikana.
  • Tehokas muottityhjennys saavutetaan, kun paineilman ulostuloon (AIR OUT) on kytketty riittävän mitoitettu säiliösäiliö tai paineeton veden poistoaukko (Parametrit [Muotin Tyhjennys paineilmalla] on asetettava ”säiliöön” tätä tarkoitusta varten).
  • Kun tyhjennys vesiviemäriin, paineenalennus voi johtaa vesivuotoon paineilman ulostulossa (AIR OUT), varsinkin jos vedenpoistoaukossa on korkea vastapaine.
  • Muotin tyhjennys paineilmalla voidaan aloittaa myös suoraan ”Käyttövalmis” -käyttötilasta, jos kaikki lämpötilat (Menovirtaus, Kelaus taaksepäin ja, jos saatavilla, ulkoinen) ovat alhaisemmat kuin [muotin tyhjennyslämpötila] -parametrin asetus.
  1. Paina toimintopainiketta () perusnäytössä.
    → Painiketta on painettava, jotta Zeit. ¼ s suorittaa toiminnon.

Tai

1. Napauta aloitusnäytön päävalikkopainiketta ().
  2. Valitse [Ominaisuudet] > [Muotin Tyhjennys].
    → kytke toiminto päälle liukusäätimellä ().

Kesto muottityhjennys

[Muottien Tyhjennysaika] -parametrit määrittävät, kuinka kauan [Muotin tyhjennys] -toiminto On Aktiivinen ennen kuin laite sammuu.

1. Napauta aloitusnäytön päävalikkopainiketta ().
  2. Valitse [Asetus] > [Sekalaiset] > [Muotin tyhjennysaika]
  3. Aseta parametrit haluttuun arvoon.

Poistoaukon tyhjennys vain ZG-lisävarusteet)

Parametrit [Muotin tyhjennys paineilmalla] määrittelee, missä poistoaukossa vesi-ilma-seos tyhjennetään.

Päättyminen

Vesi/ilma-seos syötetään Jäähdytysveden lähtö tai järjestelmän veden poistoaukkoon.

Säiliö

Vesi-ilma-seos syötetään paineilman lähtöön (AIR OUT).

1. Napauta aloitusnäytön päävalikkopainiketta ().
  2. Valitse [Asetus] > [Sekalaiset] > [Muotin Tyhjennys Paineilmalla].
  3. Aseta parametrit haluttuun arvoon.