Energiatehokkuusnäytöllä käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä, kuinka paljon nykyiset säästöt vuodessa ovat verrattuna Betrieb-pumppuun nimelliskierrosluku 3000 min -1. Ratkaiseva viitearvo on pumpun nopeus; sekä säästö vuodessa että paluun ja läpivirtaus välinen lämpötilaero riippuvat pumpun nopeudesta.

Energiansäätöavustimen avulla käyttäjä voi helposti ymmärtää ja visualisoida pumpun nopeus (läpivirtaus), lämpötilaero takaisin/eteenpäin ja säästöjen/vuoden (moottorin virrankulutus) välisen suhteen. Indikaattorit säästäät/vuosi, pumpun nopeus ja paluu-/meno. Lämpötilaero voidaan säätää prosessin ollessa käynnissä optimaalisen käyttöpisteen löytämiseksi. Mit optimaalinen toimintapiste on löydetty, määritetyt arvot voidaan hyväksyä ja soveltaa. Siirtämällä arvot pumpun käyttötila vaihdetaan ”Eco-mode Temp” ja asetettu tai määritetty arvo ”Lämpötilaero paluu-/meno.” asetetaan ”Lämpötilan ero asetusarvo lämpötilaeroksi”.

Avoin Energy-Control apuohjelma

HUOMAUTUS!

Energy-Control apuohjelma voidaan kutsua vain, kun laite on Betriebissä, koska nykyisiä todellisia arvot ei mitään, kun se on kytketty pois päältä (käyttövalmis).

1. Kytke laite päälle I/O-painikkeella ().
    → Laite käynnistyy määritetyssä käyttötila.
  2. Napauta välilehtipalkin rekisterisymbolia ().
  3. Napauta näyttö painiketta ().
    → Painike () näkyy vain, kun laite kytketään päälle ja virtausnopeus mitataan ja näytetään.

Energy-Control apuohjelma näyttö

Soita Energy-Control apuohjelma (1)

Energy-Control apuohjelma kutsutaan napauttamalla painiketta (). Painike () näkyy vain, kun laite kytketään päälle ja läpivirtaus mitataan ja näytetään.

prosessikäyttö huomautus (2)

Kun Energy-Control apuohjelma kutsutaan, indikaattoreiden nykyiset todelliset arvot tallennetaan ja asetetaan viitteeksi. Koska tämä on tilannekuva, on tärkeää, että prosessi on vakaa, kun Energy-Control apuohjelma kutsutaan.

Jos prosessi ei ole vakaa silloin, kun Energy-Control apuohjelma on kutsuttu (esim. Pian sen jälkeen, kun laite on kytketty päälle, lämmityksen tai jäähtymisen aikana), tästä ilmoitetaan huomautuksella. Indikaattoreita on mahdollista säätää suhteiden visualisoimiseksi, mutta asetettuja arvot ei saa siirtää. Asetus käyttämiseen käytettävä painike () ei ole inaktiv (näkyy harmaana) ja pysyy käyttämättömänä, kunnes poistut Energy-Control apuohjelma Assistantista. Tässä tapauksessa, Energy-Control apuohjelma on poistuttava ja kutsuttava uudelleen myöhemmin. Tämän seurauksena laskennassa käytettävät nykyiset Is-arvot tallennetaan uudelleen vakaan prosessitoiminnan aikana.

Nykyinen mit (3)

Kun Energy-Control apuohjelma on kutsuttu, tallennetaan säästäät/vuosi nykyiset todelliset arvot, pumpun nopeus ja takaisin/virtauksen lämpötilaero (sisäinen valkoinen asteikko nopeusmittarissa). Nämä arvot ovat viitearvoja ja niitä käytetään laskennassa indikaattoreita säätäessä ().

Lasketut arvot (4, 5)

Säädettävät tai lasketut arvot () ovat samat kuin nykyiset todelliset arvot (sisäiset valkoiset viivat) heti sen jälkeen, kun Energy-Control apuohjelma on kutsuttu.

Indikaattoreiden tällä hetkellä asetetut arvot esitetään sinisenä Wertinä nopeusmittarin yläpuolella (4):

• Säästöt vuodessa
  • pumpun nopeus
  • lämpötilaero paluu menovirtaus

Fyysiset yhteydet pumpun nopeus ja säästöjen välillä vuodessa sekä pumpun nopeus ja paluu-/meno. -lämpötilaeron välillä esitetään myös nopeusmittarin alla (5):

• pumpun teho (sähkökäyttöinen teho)
  • virtausnopeus

Asteikkoalue (6)

Teoreettisesti mahdollinen säätöalue määritellään vähimmäis- ja maksiminopeusmittarin asteikkoarvoilla, jotka lasketaan ja asetetaan vastaavasti, kun Energy-Control apuohjelma kutsutaan. Kolme indikaattoria ovat toisistaan riippuvaisia, joten voi olla, että yhtä indikaattoria rajoittaa jo sen asteikon minimi tai asteikko maksimi, koska toinen indikaattori on jo asteikolla minimi tai asteikko maksimi. Esimerkki → lämpötilaero (paluu-/meno.) ei voida nostaa, jos pumpun nopeus on jo minimiasteikolla.

Säätö osoitin (7)

Säätöosoittimen () avulla kunkin indikaattorin arvo voidaan säätää manuaal. Napauttamalla ja pitämällä painettuna. Säätämällä vastaavaa indikaattorin arvoa, kaksi muuta indikaattoriarvoa säädetään myös suoraan. Näin keskinäiset vaikutukset voidaan kokea leikkimielisesti. Nopeasti käy ilmi, miten esimerkiksi lämpötilaero kasvattaminen (→ pienempi virtausnopeus) tai pumpun nopeus pienentäminen (→ pienempi virtausnopeus) vaikuttaa säästäät/vuosi.

Jatka/arvonsiirto (8)

→ Kun Energy-Control apuohjelma kutsuttiin, prosessiolosuhteet olivat vakaat ja indikaattoreiden muutokset voidaan hyväksyä. Säätöpainike on aktiv.

→ Kun Energy-Control apuohjelma kutsuttiin, prosessiolosuhteet olivat epävakaat eikä indikaattoreiden muutoksia voida hyväksyä. Säätöpainike ei ole inaktiv (näkyy harmaana).

Peruuta/jätä (8)

→ Energy-Control apuohjelma peruttu ja vasen tekemättä muutoksia.

Säädä ja käytä indikaattoreita

HUOMAUTUS!

Edellytys oikaisujen haltuunotolle:

• vakaa prosessitoiminta
    → jos prosessin toiminta vakiintuu avustajan ollessa auki, siirtopainike ei muutu (pysyy inaktiv). Tällöin avustaja on jätettävä ja kutsuttava uudelleen. Tämän seurauksena laskennassa käytettävät nykyiset Is-arvot tallennetaan uudelleen vakaan prosessitoiminnan aikana.
  • Remote pois päältä
    → jos kauko-ohjauskäyttö on kytketty päälle, kun avustaja on auki, painike muuttuu eikä säätöjä ole enää mahdollista (→).

HUOMAUTUS!

Energiansäästö lasketaan aina suhteessa pumpun käyttötila ”normaalitoiminta” (nimelliskierrosluku 3000 min -1). Sitä vastoin pumpun nykyistä nopeutta ja nykyistä virtausnopeutta käytetään nopeuden ja lämpötilaero välisen riippuvuuden laskemiseen.

1. Muuta indikaattoreita napauttamalla ja pitämällä säätöosoitinta () painettuna, kunnes haluttu toimintapiste löytyy.
    → Muuttamalla vastaavaa indikaattorin arvoa myös kaksi muuta indikaattoriarvoa säädetään suoraan.

HUOMAUTUS!

Viime kädessä operaattorin on päätettävä, sujuuko tuotantoprosessi edelleen sujuvasti asetettujen arvojen kanssa ja tuotetaanko hyviä osia. Temperointilaite ei mitään ole tiedot siitä, ovatko tuotetut osat kunnossa tai eivät.
  2. Napauta painiketta () käynnistääksesi säädetyn ilmaisinasetuksen käyttöönoton.
    → Siirtämällä arvot pumpun käyttötila vaihdetaan ”Eco-mode Temp” ja asetettu tai määritetty arvo ”Lämpötilaero paluu-/meno.” on asetettu ”Lämpötilan ero asetusarvo”. Operaattorille ilmoitetaan tästä vasta näytetyssä viesti-ikkunassa.
  3. Napauta painiketta () soveltaaksesi säätöjä tai painiketta () poistuaksesi Energy-Control apuohjelma Assistantista tekemättä mitään säätöjä.
    → Energiansäätöavustaja poistuu sitten ja uusi toimintapiste saavutetaan parhaalla mahdollisella tavalla edellyttäen, että avustajaa ei ole peruttu.

Valuutta ja sähkön hinta asettaminen

paikallisesti Valuutta ja sähkön hinta on asetettava laskemaan säästöt vuodessa.

1. Valitse [Asetus] > [Energiatehokas näyttö] > [... ]

2. Aseta parametri haluttuihin arvot.