HB-Therm®

Turvaohjeet ja pikaohje

Rajapintapalvelin Gate-6

FI (Käännös alkuperäisestä käyttöohjeesta)

Yleistä

Lue tämä ohje huolellisesti aina ennen töiden aloittamista. Turvallisen työskentelyn perusedellytyksiä ovat kaikkien turvaohjeiden noudattaminen ja pätevän ammattihenkilöstön huolellinen toiminta, jotta henkilö- ja esinevahinkoihin johtavat onnettomuudet voidaan välttää.

Turvaohjeet on merkitty symboleilla:

Vaara! / Varoitus! / Varo!

... viittaa vaaralliseen tilanteeseen, jonka huomioimatta jättäminen voi johtaa loukkaantumiseen (Varo!) tai vakaviin vammoihin tai kuolemaan (Varoitus! Vaara!).

Magneettikentästä aiheutuva vaara!

... huomioimatta jättäminen johtaa esinevahinkojen tai vakavien vammojen vaaraan.

Huomio!

... viittaa mahdollisesti vaaralliseen tilanteeseen, jonka huomioimatta jättäminen voi johtaa esinevahinkoihin.

Varmista, että tämä ohje on aina saatavilla Gate-6:n välittömässä läheisyydessä.

Lisäohjeita on saatavilla e-cockpit-sovelluksen kautta tai osoitteessa https://knowledge.hb-therm.eu , katso luku 6. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä jälleenmyyjään (ks. tyyppikilpi) tai asiakaspalveluumme osoitteessa www.hb-therm.com.

Määräysten mukainen käyttö

Gate-6 on rajapintapalvelin. Series 6 erilaiset tuotteet liitetään Gate-6:een vakiomuotoisen Euromap 82.1 (Ethernet) -liitännän kautta.

Rajapintapalvelin pystyy kääntämään Euromap 82.1 -protokollan erilaisiksi omiksi koneprotokolloiksi. Sarjaliikennettä (RS-232, RS-485, RS-422 tai 20 mA) sekä väyläprotokollia, kuten CAN tai PROFIBUS-DP, varten tarvittava laitteisto on saatavana lisävarusteena.

Jokaista ruiskuvalukonetta kohden tarvitaan yksi Gate-6, joka mieluiten kiinnitetään koneeseen. Gate-6 voi kommunikoida e-cockpit-sovelluksen kanssa Bluetoothin tai WiFin kautta.

Gate-6 on suunniteltu ja valmistettu ainoastaan tyyppikilvessä määriteltyjä arvoja varten. Kaikenlaiset vaatimukset, jotka perustuvat muuhun kuin määräysten mukaiseen käyttöön, ovat poissuljettuja.

Yleiset turvaohjeet

Noudata paikallisia, lakisääteisiä ja yrityksen sisäisiä turvallisuusmääräyksiä ja -vaatimuksia.

Pidä tämä ohje ja kaikki Gate-6:ssa olevat tiedot aina luettavassa kunnossa. Korvaa vahingoittuneet ja epäselvät tiedot heti.

Tarkasta säännöllisesti koko järjestelmä vaurioiden varalta. Korjaa puutteet välittömästi.

Irrota Gate-6 virransyötöstä, kun avaat sen, jotta pääset käsiksi ohjausyksikköön.

Pidä magneetit loitolla laitteista ja esineistä, joita magneettikentät voivat vahingoittaa Henkilöiden, joilla on sydämentahdistin, on pidettävä vähintään 5 cm:n etäisyys magneetteihin.

Huomaa magneetin ja magneettisen pinnan välinen vetovoima. Noudattamatta jättäminen voi johtaa puristusvammojen syntymiseen kyseisillä alueilla.

Pidä magneetit ja magneettinen pinta aina puhtaina epäpuhtauksista optimaalisen tartunnan varmistamiseksi ja pinnan vaurioitumisen välttämiseksi.

Vain ammattihenkilöstö saa suorittaa huoltotöitä.

Kuljetus ja pakkaus

Tarkasta välittömästi toimituksen jälkeen, että tuote on täydellinen ja ettei siinä ole kuljetusvaurioita.

Huomioi pakkauksessa olevat symbolit ja huomautukset varovaista siirtämistä ja yrityksen sisäistä kuljetusta varten.

Gate-6:n suojaamiseksi poista pakkaus vasta välittömästi ennen asennusta.

Lähetä Gate-6 alkuperäisessä tai vastaavassa pakkauksessa.

Asennus

Ammattihenkilöstön on suoritettava sähköasennus ja ensimmäinen käyttöönotto.

Kokoonpanoedellytykset

Laitteen käyttöpaikkaVedeltä suojattu sisätila
Riittävä ilmanvaihto (Sijoittaminen, katso kuva, luku 4.1)
Vapaasti seisova, jos mahdollista (parempi Bluetooth-yhteys)
Maks. Bluetooth-kantama10 m vapaalla näkyvyydellä
Maks. asennuskorkeus3000 m merenpinnan yläpuolella
Asennusalusta

Asennus sangan kanssa/ilman:
– vaakasuora ja vakaa pinta

Ruuviasennus:
– pystysuora ja vakaa pinta

Magneettiasennus:
– sileä, puhdas ja magneettinen pinta

Asennuspinnan maks. pintalämpötila40 °C
Sallittu ympäristönlämpötila5–40 °C
Suhteellinen ilmankosteus35–85 % RH (ei kondensoituva)
Ulkoiset kaapelitKaapelit eivät saa koskettaa hydrauliikkajohtoja tai osia, joiden pinnan lämpötila on yli 50 °C.

Liitännät

Tuotetta on käytettävä SELV/LPS-virtalähteellä (maks. 6,25 A @24 VDC) ja siinä on oltava vahvistettu tai kaksoisisolaatio. Virtalähde on suojattava oikosululta ja ylikuormitukselta.

Euromap 82.1 on avoin ja suojaamaton protokolla. Laitteiden luvattoman käytön estämiseksi Ethernet-liitäntää (6) ei saa kytkeä yrityksen verkkoon tai Internetiin. Jos temperointilaitteen Thermo-6 käyttöliittymässä näkyy symboli , käytettävissä on suora Internet-yhteys.

1. Liitäntä 24 VDC (+ = 24 VDC; = 0 VDC; = Toimintamaadoitus EMC-tarkoituksiin)
  2. USB-A (huoltotarkoituksiin)
  3. Liitäntä DIGITAL (ZD)
  4. Ethernet ulk. (Pääsy Internetiin)
  5. Reset-painike (Verkkoasetusten palautus)
  6. Ethernet (Liitäntä OPC UA Thermo-6:n liittämiseksi)
  7. Liitäntä PROFIBUS-DP (ZP)
  8. Liitäntä CAN (ZC)

Näyttö / LED-valo

Gate-6:n vakiomallissa ei ole omaa käyttöliittymää. Gate-6:n asetukset (protokolla, e-cockpit kytkeminen, verkkoasetukset, päivämäärä/aika) tehdään Thermo-6-temperointilaitteen käyttöliittymän kautta, joka on samassa verkossa kuin Gate-6.

Valkoinen → Käynnistysprosessi aktiivinen

Vihreä → Kaikki kunnossa. Gate-6 on yhdistetty vähintään yhteen temperointilaitteeseen Thermo-6.

Vihreä vilkkuva → Yhteyden muodostaminen aktiivinen. Gate-6 muodostaa yhteyden temperointilaitteeseen Thermo-6.

Sininen vilkkuva → Bluetooth-pariliitännän muodostaminen aktiivinen

Keltainen-vihreä-vilkkuva → Ohjelmistopäivitys aktiivinen. Huomioi päivityksen lisätiedot temperointilaitteen Thermo-6 käyttöliittymässä.

Keltainen-vilkkuva → Varoitus. Huomioi varoituksen lisätiedot temperointilaitteen Thermo-6 ohjausyksikössä.

Punainen-vilkkuva → Häiriö. Huomioi häiriön lisätiedot temperointilaitteen Thermo-6 ohjausyksikössä.

Käyttöönotto

Gate-6:n ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä kaikki sähköliitännät on tarkastettava.

Gate-6 kytketään päälle ja pois päältä kytkemällä tai erottamalla virransyöttö. Kaikki liitäntäkaapelit voidaan kytkeä ja irrottaa käytön aikana (hot-pluggable).

HB-Therm-laitteet on oletusarvoisesti määritetty hankkimaan IP osoitteet automaattisesti (DHCP-palvelin käytettävissä). Menettely manuaalisen verkon kokoonpanon yhteydessä, katso luku 6.

Menettely

1. Pidä molemmat kiinnitysläpät painettuina ja nosta suojusta ylös.

2. Liitä ohjauskaapeli seuraavan kuvan mukaisesti.

Käytä kaikissa Ethernet-yhteyksissä vähintään luokan 5 suojattuja kaapeleita.

3. Liitä virransyötön kaapeli Gate-6:een.
  4. Aseta Gate-6 haluttuun asennuspaikkaan käyttäen jotakin mahdollisista asennusvaihtoehdoista (sangalla tai ilman, ruuvi- tai magneettikiinnityksellä).

5. Liitä verkkolaite pistorasiaan. Heti kun Gate-6 saa jännitettä, LED alkaa palaa valkoisena.
    → Kun laite on alustettu, LED vilkkuu vihreänä yhteyden muodostamisen ajan (noin 30 s). Jos yhteyttä temperointilaitteeseen Thermo-6 ei voida muodostaa, LED vilkkuu jatkuvasti vihreänä. Jatka tässä tapauksessa kohdasta 6.
    → Kun yhteys temperointilaitteeseen Thermo-6 on muodostettu, LED palaa vihreänä. Jatka kohdasta 7.
  6. Tarkasta, onko temperointilaitteet kytketty päälle ja liitetty oikein. Jos näin on eikä yhteyttä saada vieläkään muodostettua, Gate-6:n verkkoasetukset on palautettava alkutilaan. Pidä tätä varten Gate-6:n Reset-painiketta painettuna, kunnes LED vilkkuu lyhyesti valkoisena (noin 3 s).
    → Verkkoasetukset palautetaan.
    Jos Gate-6:n ja Thermo-6:n välille ei vieläkään saada muodostettua yhteyttä, tarkista Thermo-6:n verkkoasetus kohdasta ʹAsetusʹ → ʹKauko-ohjauskäyttöʹ → ʹVerkkoʹ. Parametrin Verkon kokoonpano arvoksi on asetettava ”automaattisesti”. Sulje valikko Verkko. Lisäapua, jos yhteyttä ei vieläkään saada muodostettua, katso luku 6.
  7. Näpäytä jokaisen liitetyn temperointilaitteen Thermo-6 valikkopainiketta → näpäytä ʹAsetusʹ → näpäytä ʹKauko-ohjauskäyttöʹ → Näpäytä ʹKaukosäätimen osoiteʹ ja tee asetus.
  8. Valinnaisesti vain täydennyksen ZD, ZC, ZP: yhteydessä: Tee protokollan asetukset liitetyssä temperointilaitteessa Thermo-6. Näpäytä temperointilaitteen Thermo-6 valikkopainiketta → näpäytä ʹGateʹ → näpäytä ʹProtokolla muunninʹ → näpäytä ʹProtokollaʹ ja tee asetus.
  9. Valinnaisesti, vain OPC UA:n kautta tapahtuvan kommunikaation yhteydessä: Jotta koneenohjauksen, Gate-6:n ja Thermo-6:n välinen kommunikaatio toimisi, kaikkien osallistujien on oltava samassa verkossa. Jos käytössä on DHCP-palvelin, Gate-6:n ja Thermo-6:n on täytynyt saada IP-osoite (nykyinen), joka ei ole 169.254.xxx.xxx (asetus on nähtävissä Thermo-6:n osalta kohdasta ʹAsetusʹ → ʹKauko ohjauskäyttöʹ → ʹVerkkoʹ ja Gate-6:n osalta kohdasta ʹGateʹ → ʹAsetuksetʹ → ʹVerkko Gate-6ʹ). Jos näin on, kommunikaation koneenohjauksen kanssa pitäisi toimia. Muussa tapauksessa DHCP-palvelinta ei ole, ja verkkoasetukset on tehtävä manuaalisesti. Lisäapua, katso luku 6.
  10. Näpäytä jokaisen liitetyn temperointilaitteen Thermo-6 valikkopainiketta → näpäytä ʹToiminnotʹ → kytke ʹKauko-ohjauskäyttö' päälle liukusäätimellä ().

«e-cockpit»-sovelluksen käyttö

e-cockpit on sovellus älypuhelimille ja tableteille. Gate-6:n ja siihen liitettyjen temperointilaitteiden Thermo-6 tiedot ovat käytettävissä Bluetoothin kautta.

Tietoa Gate-6:n liittämisestä e-cockpit-sovellukseen ja sen toiminnallisista mahdollisuuksista katso luku 6.

«HB-Therm e-cockpit» -sovelluksen lataus

HB-Therm ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat Google Play Store tai App Store ulkopuolelta ladatun e-cockpit-sovellusohjelmiston käytöstä.

Sovellus «HB-Therm e-cockpit» on saatavilla Google Play Store tai App Store.

Knowledge

Knowledge-aloitussivulta saat yleisiä tietoja.

Voit avata Knowledge-sivun suoraan yksityiskohtaisen avun saamiseksi, jos yhteyttä ei saada muodostettua tai jos verkkoasetukset on tehtävä manuaalisesti.

TaajuuskaistaWLAN2,4 GHz / 5,0 GHz
Bluetooth2,4 GHz
YlijänniteluokkaI
Likaantumisaste2
Virtalähde24 VDC ±10 %

Tyyppikilpi sijaitsee Gate-6:n takapuolella.

Tyyppikilvessä on seuraavat tiedot:

• Tyyppi
  • Laitenumero
  • Täydennys
  • Liitäntäarvot
  • Vuosi
  • Kotelointiluokka
  • Valmistaja
  • Huoltoliike
  • QR-koodi (e-cockpit:n rekisteröinti)

Version 2023-10