De Thermo-6 temperatuurregeleenheden communiceren via Ethernet met de machinebesturing. Dit kan rechtstreeks via OPC UA of via de interface server Gate-6 worden gedaan. De Gate-6 is een interface server voor optioneel interface voor machinebesturing. De Thermo-6-temperatuurregeleenheden zijn verbonden met de interface server Over ons de Ethernet-interface. Gate-6 De interface server kan Gate-6 het Euromap 82.1 82.1-protocol vertalen naar verschillende machineprotocollen.

Voor elke spuitgietmachine is één Gate-6 nodig, die idealiter stevig aan de machine bevestigd blijft. De Gate-6 communiceert via Bluetooth met de e-cockpit App en maakt het mogelijk om de aangesloten apparaten op afstand te bedienen.

De e-cockpit App toont alle bestaande Gate-6 die zich binnen Bluetooth-bereik bevinden. Na het keuze van een Gate-6 wordt een overzicht weergegeven van alle apparaten die op deze poort zijn aangesloten. Elk apparaat kan worden bediend vanaf een op Android gebaseerd mobiel apparaat. Naast het afstandsbediening van de apparaten is (Remote Control) het ook mogelijk om via een browser toegang te krijgen tot het apparaat (Remote Support → HB-therm krijgt toegang; Remote Access → toegang wordt verleend aan de persoon met het opgegeven E-Mail). Deze functies bieden hulp bij het foutopsporing, diagnose op afstand en het uploaden van analyse-gegevens.

De toegang gebeurt via een mobiel apparaat en er is dus geen risico voor het interne netwerk van het bedrijf.