De frequentiegeregelde pomp kan met verschillende bedieningsmodi worden aangestuurd.

1. Selecteer [Instelling] > [Pompregeling] > [Pompbedrijfsmodus]
  2. Stel de parameters in op de gewenste bdrijfsmodus.

Normaal bedrijf

Bij normaal bedrijf past de pomp het zoerental voortdurend aan. 3000 min-1

Auto in Eco-modus

De bdrijfsmodus wordt gebruikt wanneer een constant verschil tussen de doorstromingstemperatuur en de retourtemperatuur gewenst is en de instelling automatisch moet worden ingesteld via de parameters [Bewakingsniveau].

OPMERKING!

• De Eco-mode Temp bdrijfsmodus moet Worden ingesteld om de parameter [insteltemperatuurverschil] Manueel In Te Stellen.
  • Door het minimaal mogelijke toerental van de pomp en het huidige procesvermogen kan het temperatuurverschil ook lager zijn dan de gevraagde waarde. Dit heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit van de temperatuurregeling.
VoorwaardeBewakingsniveau

Gewenste waarde temp.-verschil

FijnMiddelGrof

1 K

2,5 K

5 K

Eco-mode Speed

De bdrijfsmodus wordt gebruikt wanneer een constant zoerental gewenst is, maar dit wijkt af van normaal bedrijf. (2850 min-1) De gevraagde waarde wordt ingevoerd als een percentage van het nominaal toerental.

OPMERKING!

Snelheden hoger dan 100% kunnen niet altijd worden gestart. De pomp verlaagt automatisch het zoerental wanneer het vermogen van de pomp te hoog wordt.

1. Selecteer [gevraagde Waarden] > [Snelheidsinstelpunt]
  2. Stel de parameters in op de gewenste parameter.
InstelbereikZoerentalOpmerking

33,3 %

1000 min-1

Minimaal zoerental

100 %

3000 min-1

Nominaal toerental voor pomp 4T / 4S

133,3 %

4000 min-1

Maximaal zoerental

Flow in Eco-modus

De bdrijfsmodus wordt gebruikt wanneer een constante doorstroming gewenst is.

OPMERKING!

Het ingestelde debiet kan niet altijd worden bereikt; in het geval van een extern warmteoverdrachtscircuit met een lage hydraulische weerstand kan het debiet bijvoorbeeld niet onder een minimum dalen.

1. Selecteer [Doelwaarden] > [Gewenste Doorstroming]
  2. Stel de parameters in op de gewenste waarde.

Eco-mode Temp

De bdrijfsmodus wordt gebruikt wanneer een constant temperatuurverschil tussen voorloop en terugloop gewenst is. De gevraagde waarde wordt manueel ingesteld.

OPMERKING!

Door het minimaal mogelijke toerental van de pomp en het huidige procesvermogen kan het temperatuurverschil ook lager zijn dan de gevraagde waarde. Dit heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit van de temperatuurregeling.

1. Selecteer [Gevraagde Waarden] > [Gewenste Temperatuurverschil]
  2. Stel de parameters in op de gewenste waarde.

Boost-modus

De bdrijfsmodus wordt gebruikt in speciale gevallen waarin het maximale vermogen van de pomp vereist is (maximale doorstroming).

Het apparaat werkt op het maximaal toegestane pompvermogen. Het maximaal mogelijke zoerental is afhankelijk van het pompdebiet. Zolang het pompdebiet lager is dan de nominale stroom, is er geen snelheidslimiet. Anders wordt het zoerental beperkt zodat het pompdebiet kleiner is dan of gelijk is aan de nominale stroom.

OPMERKING!

De Boost-mode bdrijfsmodus vereist meer energie dan bij normaal bedrijf en leidt tot meer slijtage van de pomp.