De regelparameters worden automatisch geoptimaliseerd nadat een wijzigen in het temperatuurregelcircuit is gedetecteerd of wanneer een defect regelgedrag is gedetecteerd. De belangrijkste kenmerken van goed controlegedrag zijn een minimale regelafwijking tussen de doelwaarde en de reële waarden, goed foutgedrag zonder overschaduwing en snelle aanpassing. Handmatige instelling van de regelparameters is normaal gesproken niet nodig.

Tijdens het optimaliseren van de controller kunnen temperatuurschommelingen optreden. De auto-tuning wordt weergegeven door het "AT" (Auto-Tuning) symbool op het basisbeeldscherm. Als de koelcapaciteit of verwarmingscapaciteit niet voldoende is voor de optimalisatie van de controller, wordt dit uiterlijk na 15 minuten annuleerde.

Bdrijfsmodus van de regelaar

Manueel

De besturingsparameters worden manueel ingesteld door de operator. Het Regeling kan worden geoptimaliseerd voor een specifieke toepassing door het handmatig in te instelling. Als de toepassing wijzigen is (temperatuur, stroomsnelheid, regelcircuit), moet de instelling van de regelparameters mogelijk opnieuw worden aangepast. Met deze instelling is er geen automatische optimalisatie van de controller!

OPMERKING!

Handmatige instelling vereist de juiste besturingskennis.

Automatisch

De besturingsparameters worden automatisch instelling na optimalisatie van de controller. Wanneer de toepassing wijzigen is (temperatuur, stroomsnelheid, regelcircuit), wordt deze instelling automatisch auto-tuning!

Manueel controlleroptimalisatie uitvoeren

In uitzonderlijke gevallen (het controlegedrag is niet bevredigend), wordt aanbevolen om de controller te optimaliseren.

1. Selecteer [Instelling] > [Temperatuurregeling] > [Optimalisatie van de Controller].
  2. Tik op het startsymbool () om het proces te starten.
    → De besturingsparameters worden automatisch opnieuw berekend ().
    → Nadat de optimalisatie van de controller is voltooid, verandert het symbool terug naar ().

OPMERKING!

Als, ondanks de uitgevoerde optimalisatie, het controlegedrag onvoldoende is, neem dan contact op met uw verkoopagentschappen van HB-Therm.