De cyclische wateruitwisseling van het systeem zorgt ervoor dat het warmtegeleider in de tempereerapparaat niet verandert. Het water dat via de koelwatertoevoer of de watertoevoer van het systeem wordt toegevoerd, blijft tijdens bedrijf in het circuit van het warmtegeleider. Cyclisch vervangen van systeemwater wordt alleen aanbevolen bij gebruik van behandeld water. Als de waterverversing van het cyclische systeem is ingeschakeld, vindt de spoeling plaats met het ingestelde tijdsinterval.

LET OP!

Schade door onjuiste instelling
Als de waterkwaliteit slecht is, kan de cyclische waterverversing van het systeem leiden tot verontreiniging en verkalking. Daarom:

• Schakel de waterverversing van het cyclische systeem alleen in als het water goed is behandeld.
  1. Selecteer [Instelling] > [Diverse] > [Spoelinterval]

2. Stel de parameter in op de gewenste waarde.
  3. Gebruik de schuifregelaar (, ) om de functie in of uit te schakelen.

OPMERKING!

• De waterverversing van het cyclische systeem is standaard uitgeschakeld.
  • Een te lage instelling van waarde kan leiden tot schommelingen in de temperatuurregeling.
  • Voor goed behandeld water wordt een spoelinterval van aanbevolen. 30 min Met deze instelling en een spoelduur van 0,5 s wordt het medium in het circuit onder normale bedrijfsomstandigheden in 1–2 dagen vervangen.

Duur van de spoeling

1. Selecteer [Instellingen] > [Diverse] > [Spoeltijd]

2. Stel de parameter in op de gewenste waarde.

OPMERKING!

• Een te hoge instelling van waarde kan leiden tot schommelingen in de temperatuurregeling.
  • Een spoelduur van 0,5 s wordt aanbevolen.