Afhankelijk van het product worden de systeemaansluitingen vastgeschroefd of aangesloten. Als de aanbevolen slangaansluiting niet op de verbruiker kan worden aangesloten, moet de dwarsdoorsnede bij de consument worden verkleind. Om een zo laag mogelijk drukverlies te bereiken, mag de dwarsdoorsnede-reductie niet op het apparaat worden uitgevoerd.

De aansluitingen en belangrijkste onderdelen aan de achterkant van het apparaat worden als volgt beschreven:

A

OUT

Voorloop

B

IN

Terugloop

C

Koelwateringang

D

Koelwateruitgang

5

Drukindicator

3.1

Filter terugloop

3

Koelwaterfilter

E

S1

Systeemwateringang *

F

S2

Systeemwateruitgang *

J

AIR IN

Persluchtingang (ZG)

K

AIR OUT

Persluchtuitgang ** (ZG)

N

-Voedingskabel

* De aansluiting kan alleen worden gebruikt als u bent overgeschakeld naar afzonderlijke aansluitingen voor systeemwater (→ klik hier).
** De aansluiting kan alleen worden gebruikt als Matrijs legen met perslucht op dit stopcontact is ingesteld (→ klik
hier).

Technische gegevens

Type

HB-100Z61/62

HB-140Z61/62

HB-160Z61/62

Temperatuur max.

100 °C

140 °C

160 °C

Aansluiting: Voorloop, Terugloop

Schroefdraad

G3/4

Belastbaar
(inclusief hydraulisch circuit)

20 bar, 120 °C

20 bar, 160 °C

20 bar, 180 °C

Aansluiting: koelwater

Druk

2–5 bar

Schroefdraad

G3/8

Belastbaar

10 bar, 100 °C

Aansluiting: gescheiden systeem water

Druk

2–5 bar

Schroefdraad

G1/4

Belastbaar

10 bar, 100 °C

Aansluiting: druklucht (ZG)

Druk

2–8 bar *

Schroefdraad

G1/4

Belastbaar

10 bar, 100 °C

* Het legen van de matrijs is efficiënter bij hogere druklucht