Een externe temperatuursensor kan op het apparaat worden aangesloten om de temperatuur van een extern hydraulisch circuit (bijv. Spuitgietmatrijs) te regelen of te meten (→ Instellingen).

Aansluitbare sensortypen:

• Type thermoelement J, K, T
  • Pt 100 in een 2-, 3- of 4-draads circuit

OPMERKING!

De aansluiting voor de externe temperatuursensor op de Thermo-6-apparaten is nu een 8-pins ronde M12-aansluiting (Thermo-5 en oudere series hebben een 5-polige audio-aansluiting).

Als de 5-polige audiostekker is geïnstalleerd op de gebruikte externe voeler (gereedschapssensor), moet de kabeladapter (T29279, zie) worden gebruikt om verbinding te maken met het Thermo-6-apparaat of moet de stekker van de externe voeler worden vervangen. Catalogus met accessoires

opmerking dat bij gebruik van de kabeladapter (T29279) een extra meetfout van maximaal 2 °C kan optreden als gevolg van verschillende overgangstemperaturen (thermokoppel) of contactweerstand (Pt 100). De kabellengte van de kabeladapter is zodanig dat deze alleen achter de voordeur van het apparaat kan worden geïnstalleerd (inclusief aansluiting voor de externe voeler). Als de effectieve meetfout bekend is, kan deze worden gecorrigeerd onder [Instelling] > [Externe Sensor] > [Offset Van Externe Sensor].

thermoelement

type

Normkabelmantel

Kabellampen

J (Fe-CuNi)

IEC

zwart

zwart

wit

DIN

blauw

rood

blauw

K (NiCr-Ni)

IEC

groen

groen

wit

DIN

groen

rood

groen

T (Cu-CuNi)

IEC

bruin

bruin

wit

DIN

bruin

rood

bruin

Weerstandsthermometer