De elektrische en hydraulische voorschriften moeten voldoen aan de informatie in de technische Gegevens. Klik hier voor meer informatie.

Elektrisch

Laat elektrische aansluitingen maken door gekwalificeerde elektriciens onder de volgende voorwaarden:

pocedure:

1. Een aansluiting op het elektriciteitsnet tot stand brengen
  2. Optioneel verbind gegevensinterfaces, externe besturing en/of externe sensoren (→ klik hier)

Hydraulisch

Laat hydraulische aansluitingen maken door gekwalificeerd hydraulisch personeel onder de volgende voorwaarden:

• Schroefverbindingen en slangleidingen moeten voldoen aan de specificaties in de technische gegevens (druk- en temperatuurbestendigheid).
  • Als de aanbevolen slangaansluiting niet kan worden aangesloten op het externe warmteoverdrachtscircuit, moet om de kleinste drukverliezen te bereiken een dwarsdoorsnede-reductie worden uitgevoerd op het externe warmteoverdrachtscircuit en niet op het apparaat.
  • Gebruik montagepasta voor alle schroefverbindingen, omdat deze vaak vast komen te zitten (vooral roestvrij staal op roestvrij staal).
  • De metrische zeskantschroef M8 voor de hulpstukken en accessoires moet worden aangedraaid met een maximumkoppel van 20 Nm.
  • Om de koelcapaciteit van het Tempereerapparaat optimaal te benutten, moet de koelwaterafvoer zo kort mogelijk en zonder tegendruk worden gehouden.
  • Beveilig de slangaansluitingen voldoende tegen direct contact om het risico op brandwonden te voorkomen.

pocedure:

1. Hulpstukken en accessoires aansluiten
  2. Verbind de inlaat en uitlaat van het koelwater
  3. Voorloop en Terugloop aansluiten
  4. Optioneel sluit de waterinlaat en -uitlaat van het systeem aan (→ klik hier)
  5. Optioneel de inlaat en uitlaat van de perslucht aansluiten (→ klik hier)

De aansluitingen en belangrijkste onderdelen aan de achterkant van het apparaat worden als volgt beschreven:

A

OUT

Voorloop

B

IN

Terugloop

C

Koelwateringang

D

Koelwateruitgang

5

Drukindicator

3.1

Filter terugloop

3

Koelwaterfilter

E

S1

Systeemwateringang *

F

S2

Systeemwateruitgang *

J

AIR IN

Persluchtingang (ZG)

K

AIR OUT

Persluchtuitgang ** (ZG)

N

-Voedingskabel

* De aansluiting kan alleen worden gebruikt als u bent overgeschakeld naar afzonderlijke aansluitingen voor systeemwater (→ klik hier).
** De aansluiting kan alleen worden gebruikt als Matrijs legen met perslucht is ingesteld op dit stopcontact (→ klik
hier).