Grundläggande data
Typ

HB-100Z61

HB-140Z61

HB-160Z61

Temperatur max.

100 °C

140 °C

160 °C

Cirkulerande volym i aggregatet (ca)

1,4 L

Dimensioner (höjd/bredd/djup) → Dimensionell bild

510 mm / 190 mm / 793 mm

Vikt max. Vikt.

55 kg

59 kg

Omgivning

temperatur

Relativ luftfuktighet

5−40 °C

35–85 RH(icke kondenserande)

Kontinuerlig ljudtrycksnivå

<70 dB(A)

Yttemperatur
(baksidan av aggregatet
)

>55 °C

Lämplighet för renrum

«At Rest» <ISO Classe 6 (Cl. 1 000)

«In Operation» ISO Classe 7 (Cl. 10 000)

Temperaturmätning

Upplösning

Kontrollnogrannhet

Tolerans

0,1 °C

±0,1 °C

±0,8 °C

Flödesmätning

mätområde

Upplösning

Tolerans

0,4–60 L/min

0,1 L/min

± (5% av mätvärdet + 0,1 l/min)

Mätning av tryck

mätområde

Upplösning

Tolerans

0–20 bar

0,1 bar

±5 %från slutvärdet

Pumptrycksindikering

Tolerans

±10 %från slutvärdet

Hydrauliska Data
anslutning

HB-100Z61

HB-140Z61

HB-160Z61

Framledning, Returledning

Gänga

Beständighet (inklusive extern värmeöverföringskrets)

G3/4

20 bar, 120 °C

G3/4

20 bar, 160 °C

G3/4

20 bar, 180 °C

kylvatten

Tryck

Gänga

Beständighet

2–5 bar

G3/8

10 bar, 100 °C

Separat system vatten

Tryck

Gänga

Beständighet

2–5 bar

G1/4

10 bar, 100 °C

tryckluft (tilläggsutrustning ZG)

Tryck

Gänga

Beständighet

2–8 bar *

G1/4

10 bar, 100 °C

* Formdränering är effektivare med högre tryckluft

Elektriskt Data
JordfelsbrytareVi rekommenderar att du använder en typ B Jordfelsbrytare (RCD), eftersom temperaturkontrollenheterna är utrustade med en frekvensomvandlare. Typ A RCD är inte lämpliga. Läckströmmen är max. 5 mA per aggregat.
Strömkabel för enheten

3LPE, 4 m(i standard)

H07RN-F/H07BQ-F (CE)

SO/SOW/SOOW (UL/CSA)

tvärsnitt

400/460 V, 8 kW: 4x2,5 mm2 (CE) / 4xAWG 12 (UL/CSA)

220 V, 8 kW: 4x6,0 mm2 (CE) / 4xAWG 10 (UL/CSA)

Nätverkssystem

TN-System

Ett TN-system (nätverk med jordad skyddsledare) är vanligt i Europa. Aggregatet kan anslutas och drivas med detta nätverkssystem utan några åtgärder.

High-Leg-Delta-System

Ett högbensdelta-system, där en mittpunkt är jordad mellan två faser, är vanligt i Asien och Nordamerika. Från och med mjukvaruversion SW61-1_2401 kan aggregatet anslutas och drivas till detta nätverkssystem utan några åtgärder.

Corner-Grounded-Delta-System

Ett hörnjordat delta-system, där en fas är jordad, är vanligt i Asien och Nordamerika. Från och med mjukvaruversion SW61-1_2401 kan aggregatet anslutas och drivas till detta nätverkssystem utan några åtgärder.

IT-System

I ett IT-system där ingen galvanisk anslutning mellan aktiva ledare och jordade delar krävs åtgärder :

• Vid anslutning till ett IT-system, ta bort IT-skruven vid ingången till frekvensomvandlaren (fig.). Annars kan frekvensomvandlarens läckströmmar utlösa restströmbrytaren.

Drift utan IT-skruvar utgör ingen säkerhetsrisk, men EMC-störningsutsläppen kan öka. Överensstämmelse med EMC-gränserna är operatörens ansvar.

Värmekapacitet

Värmekapaciteten är giltig vid märkspänning (400 V, 460 V eller 210 V) och varierar med högst ± 10% inom det angivna spänningsområdet.

Linjespänning Use Typskylt på aggregatet
maximal säkring I max

se typskylt på aggregatet

Nominell kortslutningsström

6 kA

Överspänningskategori

II

grad av smuts

Skyddsklass

IP 44