VNC står för ”virtual network computing” och är ett nätverksprotokoll som gör det möjligt att styra aggregatet på distans via ett nätverk (inom företaget eller via Internet). Den kan användas över plattformar. VNC använder ett speciellt nätverksprotokoll för att överföra hela skärminnehållet i Thermo-6-aggregatet (VNC-servern) på nätverket till en annan enhet/maskin (VNC-klient). För att kunna komma åt enhetens skärminnehåll måste aggregatet vara anslutet till företagets nätverk för att kunna komma åt det via IP-adressen med en webbläsare. Om VNC-åtkomst beviljas till enheten har den full kontroll över enheten!

ANMÄRKNING!

• Ingen Gate-6 krävs för fjärråtkomst via VNC-fjärrkontroll (endast för fjärrkontroll via en mobil enhet (mobiltelefon, surfplatta)).
  • Temperaturaggregatet måste anslutas direkt till företagets nätverk (endast om Thermo-6 ska nås från vilken dator som helst i nätverket).
  • OPC UA- och VNC-datagränssnittet kan användas parallellt.
  • Med fjärråtkomst via VNC-fjärrkontroll är betjäning identisk med betjäning direkt på aggregatet (skärminnehåll överförs).

Fortsätt med webbaserad VNC-klient

1. Anslut Thermo-6-aggregatet och datorn (PC) med en Ethernet-kabel.
  2. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på menyknappen ().
  3. Välj [Inställning] > [Fjärrkontroll] > [Fjärråtkomst Via VNC]
  4. Starta funktionen med skjutreglaget ().
    → VNC-servern startas
    → Den blå ramen runt styrenheten på Thermo-6 temperaturkontrollenhet indikerar aktiv fjärråtkomst.

1. Välj [Inställning] > [Fjärrkontroll] > [Nätverk] > [IP-adress (aktuell)]
  2. Ange IP-adressen som visas på Thermo-6-enheten Under [IP-adress (current)] i din lokala webbläsare, följt av ”:5800" (t.ex. 10.0.100. 6:5800) och tryck på Enter (→ fig.).
  3. Klicka på ”Klicka här för att ansluta med NovNC” och ange VNC-lösenordet. Ytterligare ett VNC Viewer-fönster öppnas i din webbläsare, som visar skärminnehållet på Thermo-6-aggregatet.
    → Du kan visa VNC-lösenordet på enheten under [Inställning] > [Fjärrkontroll] > [VNC-lösenord]).

Webbaserade VNC-klientinställningar

För att justera upplösningen på VNC-skärmen till upplösningen på din lokalt aggregat kan du ställa in detta enligt beskrivningen nedan. Denna funktion är användbar för att visa skärminnehållet på Thermo-6-enheten på din skärm i bästa möjliga kvalitet och storlek, särskilt för presentation och träningsändamål.

1. Klicka på symbolen () till vänster i VNC Viewer-fönstret för att öppna kontrollpanelen (→ fig.).
  2. Tryck på inställningsknappen () i kontrollfältet.
  3. I rullgardinsmenyn för skalningsläge väljer du ”Lokal skala” och bekräftar urvalet.

Ändra VNC-lösenord

Tillgång till VNC-anslutningen skyddas av ett lösenord. Lösenordet är initialt inställt slumpmässigt. Lösenordet kan visas och ändras under följande parametrar.

1. Välj [Inställning] > [Fjärrkontroll] > [VNC-lösenord]
  2. Ange ett nytt lösenord och bekräfta.