Den externa kretsen, som är ansluten till aggregatet via Framlednings- och returledningarna, bör tömmas innan den öppnas (t.ex. För att byta injektionsform). Syftet med funktionen [Formdränering] är att säkerställa att så lite värmeöverföringsmedium som möjligt släpper ut när den externa kretsen öppnas. Effektiviteten av formtömning bestäms väsentligen av geometrin hos den anslutna externa kretsen (blinda hål, parallella anslutningar, olika linjetvärsnitt, ventiler). Formtömning finns i 2 olika processer:

• Med pumpreversering genom dränering (standard)
  • Med tryckluft genom att blåsa ut (tilläggsutrustning ZG)

ANMÄRKNING!

• Formtömning utförs endast om alla temperaturer (Framledning, Returledning och, om tillgängligt, externt) är lägre än inställningen av Parametrarna [formtömningstemperatur] och [säkerhetskylningstemperatur]. Standardinställningen är 70°C i varje enskilt fall.

• Innan du öppnar de hydrauliska anslutningarna mellan aggregatet och den externa värmeöverföringskretsen, se till att systemetstrycket är 0 bar ± 0,3.

Formtömning med pumpreversering (standard)

I standardversionen (utan extra ZG-utrustning) är pumpens riktningsriktning omvänd. Värmeöverföringsmediet sugs ut ur den externa kretsen genom att vända pumpens riktning. Genom att suga luft från atmosfären in i värmeöverföringskretsen töms den och tryckfri. Vatten/luftblandningen leds in i kylvattenutloppet eller systemets vattenutlopp. Enheten stängs sedan av (→ driftsprincip).

1. Tryck på funktionsknappen () på grundbildskärmen.
    → Knappen måste tryckas in för Zeit. ¼ s för att utföra funktionen.

Eller

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Funktioner] > [Formdränering
    ] → Aktivera funktionen med skjutreglaget ().

Varaktighet för formtömning

Parametrarna [Formeltömningstid] definierar hur länge Funktionen [Mold Emptying] är aktiv innan aggregatet stängs av.

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Inställning] > [Övrigt] > [Formtömningstid].
  3. Ställ in parametrarna till önskat värde.

Utgång från dränering

Värmeöverföringsmediet matas in i Kylvattenutloppet eller systemets vattenutlopp (beroende på om den gemensamma anslutningen har konverterats till separata anslutningar, se här för mer information).

Formtömning med tryckluft (tilläggsutrustning) ZG

Med ZG-tilläggsutrustningen dräneras den externa kretsen med tryckluft. Värmeöverföringsmediet blåses ut med ansluten tryckluft och tryckfri. Vatten/luftblandningen leds in i kylvattenutloppet, systemets vattenutlopp eller till Tryckluftens utgång (valfritt justerbar). Enheten stängs sedan av (→ driftsprincip).

ANMÄRKNING!

• Pumpen är inte i drift under formtömning.
  • Effektiv formtömning uppnås när en tillräckligt dimensionerad tankbehållare eller ett tryckfritt vattenutlopp är ansluten till Tryckluftsutgången (AIR OUT) (parametrarna [Formdränering med tryckluft] måste ställas in på ”tank” för detta ändamål).
  • Vid dränering i vattenavloppet kan tryckavlastningen leda till vattenläckage vid Anslutning UT för tryckluft (AIR OUT), särskilt om det finns ett högt mottryck i vattenutloppet.
  • Formtömning med tryckluft kan också startas direkt från driftläget ”Klar för drift” om alla temperaturer (Framledning, Returledning och, om tillgängligt, externt) är lägre än inställningen för parametern [Formtömningstemperatur].
  1. Tryck på funktionsknappen () på grundbildskärmen.
    → Knappen måste tryckas in för Zeit. ¼ s för att utföra funktionen.

Eller

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Funktioner] > [Formdränering].
    → starta funktionen med skjutreglaget ().

Varaktighet för formtömning

Parametrarna [Formeltömningstid] definierar hur länge Funktionen [Mold Emptying] är aktiv innan aggregatet stängs av.

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Inställning] > [Övrigt] > [Formtömningstid]
  3. Ställ in parametrarna till önskat värde.

Endast utloppstömning ZG tilläggsutrustning)

Parametrarna [Formtömning Med Tryckluft] definierar vid vilket utlopp vatten-luftblandningen töms.

Utgång

Vatten/luftblandningen matas in i kylvattenutloppet eller systemets vattenutlopp.

Tank

Vatten-luftblandningen matas in i Anslutning UT för tryckluft (AIR OUT).

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Inställning] > [Övrigt] > [Formdränering Med Tryckluft].
  3. Ställ in parametrarna till önskat värde.