• Läckstoppsdrift är en nödoperation (slutförande av en sats trots lätt läckage i systemkretsen (t.ex. Formsprutningsverktyg).
  • Flödeshastigheten reduceras jämfört med normaldrift på grund av reverseringen av pumpens rotationsriktning.
    → DetProcess övervakning kan vara nödvändigt att justera gränserna nedan.
  • Läckstoppsdrift kan endast aktiveras om alla temperaturer (Framledning, Returledning och, om tillgängligt, externt) och temperaturbörvärdena är lägre än parametrarna [temperaturgräns Läckagestopp] (standardinställning 70 °C).
    → Vid driftstemperaturer över 70 °C är Läckstoppsdrift inte längre användbart (möjlig avdunstning i aggregatet); det är inte längre möjligt över ca 90 °C.
  • Kvaliteten på läckagestoppfunktionen är mycket beroende av läckans storlek och platsen för läckan. I värsta fall kan läckaget inte stoppas 100%.

I Läckstoppsdrift växlade pumpens riktning till sug. Denna funktion kan användas tillfälligt i händelse av läckage i systemets vattenkrets (t.ex. I injektionsformen). På detta sätt kan en sats färdigställas trots en läckande systemvattenkrets.

Förutsättningar

funktion

Temperaturregleringen är i normalt driftläge, endast pumpen suger värmeöverföringsmediet genom systemets vattenkrets. Tryckförhållandena ställs in och regleras automatiskt så att atmosfärstrycket råder under läckan och därför slipper inte mer Wasser ut. Beroende på platsen för läckan och arten av systemets vattenkrets är trycket i Framledningen annorlunda högre än atmosfärstrycket. Detta bestämmer högsta möjliga genomflöde som kan uppnås i Läckstoppsdrift.

Klipp → HB-100Z61_ZL.mp4/HB-140_160Z61_ZL.mp4

1. Välj [Funktioner] > [Läckstoppsdrift]
  2. Använd skjutreglaget (, ) för att slå på eller av funktionen.
    → Aggregatet styr under normaldrift tills ventilationsprocessen är klar. Läckstoppsdriften slås sedan på.

ANMÄRKNING!

Begränsningar under Läckstoppsdrift:

• Temperaturbörvärdena kan inte ställas in högre än parametrarna [Temperaturbegränsningsläckage stop].
  • Auto-tuning kan inte utföras automatiskt eller manuellt.

Inställning av temperaturbegränsning

För att begränsa det maximala inställningsvärdet för temperaturbörvärdena i Läckstoppsdrift.

1. Välj [Service] > [Parametrar] > [Läckstopp] > [Läckstopp för Temperaturbegränsning]