De uppmätta värden skrivs kontinuerligt till enhetens interna databärare varje gång de är ändring. De lagrade mätvärdena (börvärde, framledning, returledning, extern och flödeshastighet) kan ses direkt på skärmen som ett trenddiagram. För detaljerad feldiagnos kan alla sparade mätvärden sparas i en USB-databärare vid ett senare tillfälle.

Trend diagram

På grundbildskärm under registret symbol () visas registreringen av de fördefinierade mätvärdena för temperatur och flödeshastighet som ett trenddiagram.

Temperaturmätning diagram (1)
  • [Börvärde] (current)
  • [Framledning]
  • [Returledning]
  • [Extern] (om tillgängligt)
Flödesmätning diagram (2)
  • [Genomflöde]
Spela upp/pausa (3)
  • Genom att trycka på pausknappen () pausar live-läget.
    → Trenddiagrammet kan visas utan kontinuerlig ändring
    → Trenddiagrammet kan flyttas på tidsaxel genom att svepa åt vänster och höger
    → tidsaxel kan zoomas in och ut
  • Tryck på uppspelningsknappen () för att återuppta liveläget.
    → Tidslinjen återgår automatiskt till realtidstrenddiagrammet
    → tidsaxel kan zoomas in och ut

status Indikering (4)

• Live: Live-läget är aktiv.
  • Hold: Live-läget är pausat.

Zoom-Knappen tidsaxel (5)

Kortare tidsintervall med ett minimiintervall på 1 min/div.

Zoom-Knappen tidsaxel (6)

Längre tidsintervall med ett maximalt intervall på 80 min/div.

Säkerhetskopiera data

ANMÄRKNING!

• USB-enheter formaterade med FAT, FAT32, exFAT och ext2/3/4 stöds.
  • Om det inte går att spara på USB-skivan visas en lämplig varning.
  • Anmärkning att exportprocessen kan ta upp till 30 minuter, beroende på vald tidsperiod (2 veckor).
  • För varje aggregat skapas en separat katalog automatiskt på USB-skivan, i vilken inspelningsfilerna skrivs.
  • En ny inspelningsfil skapas varje dag.
  1. Stäng USB-enheten.
  2. Välj [Spara/ladda] > [Historiska Data] > [Periodens Historiska data]
  3. Ställ in parameter till önskad värde.
    Uppgifterna för den aktuella dagen sparas, inklusive den valda föregående perioden (dagar, veckor).
  4. Tryck på disksymbolen () i [Exportera Historiska Data] parameter för att starta processen.
    → Data skrivs till USB-skivan som en ZIP-fil. Informationssystemet öppnas automatiskt och den aktuella förloppet visas (→ Fig.). Dessutom visas processen på grundbildskärm med databäraren symbol blinkande gul (). → När dataöverföringen är klar informeras användaren och indikeras av den vita symbol på databäraren ().
  5. Ta bort USB-skivan.

Beteckning uppgifterna

Filnamnen på USB-skivan skapas automatiskt enligt följande exempel.

Katalog mapp:

• His_<UnitBasicType>_<Serialnumber>_<YYYYMMDD_HHMMSS>.zip
    → His_HB-160Z61_2306-777_20230215_143823.zip

Inspelning fil:

• His_<UnitBasicType>_<Serialnumber>_<YYYYMMDD>.csv
    → His_HB-160Z61_2306-777_20230215.csv

Visualisera data

För att visualisera och upparbetning inspelade data kan programvaran VIP (visualiseringsprogrammet) laddas ner från https://knowledge.hb-therm.eu.