För att övervaka temperatur på en extern hydraulisk krets kan en extern temperatursensor anslutas till aggregat (→ Installation).

Förutsättning:

• ZE extrautrustning

ingångskälla

parameter definierar vilken källa som används för att överföra det faktiska temperaturvärdet från den externsensor.

lokalt

Det faktiska temperaturvärdet från den externsensor överförs direkt via anslutning till aggregat. Den externsensor måste anslutas till aggregat för detta ändamål. Sensortypen kan ställas in manuell med parametrarna [Extern Sensortyp].

OpCua

Det faktiska temperaturvärdet från den externsensor överförs via gränssnitt OPC UA (system på högre nivå). För att göra detta måste aggregat anslutas till systemet på högre nivå via OPC UA. Anslutning för den externsensor (ytterligare ZE-utrustning) är inte nödvändig.

Sensor typ

ANMÄRKNING!

Alla sensortyper måste justeras manuell.

1. Välj [Inställning] > [Extern sensor] > [Extern Sensortyp].

2. Ställ in parameter till önskad typ.

Växla externsensor

parameter definierar hur Reglering beter sig när en externsensor är ansluten.

1. Välj [Inställning] > [Extern sensor] > [Växling Av Extern Sensor]
  2. Ställ in parameter till önskad värde.
automatiskt

Schemat på den externsensor utförs automatiskt när den detekteras.

ANMÄRKNING!

Om den externa sensorbrott, är Reglering automatiskt kopplas till den interna mätpunkten. Det finns ingen justering av temperaturbörvärdet.

manuell

Schemat på den externa sensorn måste slås på och av manuell med funktion [externsensor].

ANMÄRKNING!

Om sensorbrott i den externsensor skickas ett varningsmeddelande och Reglering växlas automatiskt till den interna mätpunkten. Det inställda temperaturvärdet justeras automatiskt med det ärvärde på den interna mätpunkten.

Slå på Reglering manuellt och slå av externsensor

ANMÄRKNING!

Det är endast nödvändigt att manuellt slå på och stänga av det externsensor sensorschemat om [omkoppl. Externsensor] parameter är Inställda på ”manuell”. Funktionen [Externsensor] är endast tillgänglig när inställning är ”manuell”.

1. Välj [Funktioner] > [Extern Sensor]