Vi rekommenderar att du installerar den senaste mjukvaruversionen eftersom den ger buggfixar, förbättringar och nya funktioner.

Nödvändiga verktyg

Eller

• e-cockpit app (endast möjligt tillsammans med gränssnittsservern
    Gate-6) Programuppdateringsfilen är tillgänglig via e-cockpit-applikationen när den är ansluten till en Gate-6
    . Detta innebär att uppdateringsfilen kan laddas ner och installeras direkt via e-cockpit App.

ANMÄRKNING!

• USB-databärare formaterade med FAT, FAT32, exFAT och ext2/3/4 stöds.
  • Filen för uppdatering av programvaran måste finnas i USB-databärarens huvudkatalog (toppkatalog).
  • Om det finns flera giltiga uppdateringsfiler på USB-databäraren installeras den senaste versionen automatiskt.
  • Under uppdateringen av programvaran får varken aggregatet eller några anslutna aggregat stängas av.

Kontroll av programvaruversion

Om du trycker på statusfältet (symbol ) öppnas informationssystemet. Informationssystemet visar allmän enhetsinformation om enheten, inklusive den installerade programversionen SW61-1_yyww(→ till exempel). SW61-1_2319

Starta programvaruuppdatering

IN görs en åtskillnad om en Gate-6-gränssnittsservrar Gate-6 finns i nätverket eller inte. Följaktligen är följande procedurer möjliga.

ANMÄRKNING!

• Inom nätverksnätverket (Gate-6, Thermo-6) är det möjligt att uppdatera programvaran från vilken Thermo-6-aggregat som helst.
  • När uppdateringsprocessen startas stängs alla aggregat som fortfarande är i drift av automatiskt först (status: driftklar).

Börjar från Thermo-6 Temperaturaggregat:

1. Stäng USB-enheten.
    → En ansluten och igenkänd USB-databärare visas på grundskärmen med databärarsymbolen ().
  2. Tryck på profilknappen () på grundbildskärmen () på startskärmen.
  3. Välj [Användarprofil].
  4. Ställ parametrarna till ”utökad” som ett minimum.
  5. Tryck på huvudmenyknappen () på grundbildskärmen () på startskärmen.
  6. Välj [Spara/Ladda] > [Starta Programuppdatering].
  7. Tryck på symbolen () för att starta processen.
    → Programvaran installeras automatiskt på de berörda aggregaten (Thermo-6 och Gate-6) i samma nätverk. Om det behövs stängs aggregaten av automatiskt i förväg (status: driftklar) om de fortfarande var i drift.
    → Golvlampan blinkar blått på de drabbade aggregaten.

Starta från gränssnittsservern Gate-6 via e-cockpit-applikationen:

1. Öppna e-cockpit ansökan (→).E-cockpit Indikering
  2. Tryck på önskad gränssnittsserver i Gate-6-översikten.
    → Detaljerad vy av Gate-6 öppnas.
  3. Tryck på symbolen ().
    → Fönstret för utökad vy öppnas.
  4. Tryck på symbolen () för att starta processen.
    → Programvaran installeras automatiskt på de berörda aggregaten (Thermo-6 och Gate-6) i samma nätverk. Om det behövs stängs aggregaten av automatiskt i förväg (status: driftklar) om de fortfarande var i drift.
    → Golvlampan blinkar blått på de drabbade aggregaten.

Programvaruversion som inte är kompatibel i nätverket

Om en enhet (Gate-6, Thermo-6) upptäcks i nätverket med en annan mjukvaruversion, verkar det som om den installerade programvaran inte är kompatibel med de andra anslutna aggregaten i nätverket. För att säkerställa problemfri kommunikation i nätverket krävs en uppdatering av programvaran för att säkerställa att alla aggregat kör samma version.

Beteende som börjar med mjukvaruversion SW61-1_2328:

Från och med den här versionen listas de olika programvaruversionerna som finns tillgängliga i nätverket, med den senaste versionen som visas högst upp. Från den här listan kan du välja önskad mjukvaruversion som ska installeras på alla aggregat (fig.).

Beteende upp till mjukvaruversion SW61-1_2319:

Fram till den här versionen är gränssnittsservern Gate-6 master i nätverket. Om olika programvaruversioner finns tillgängliga i nätverket överförs den version som är installerad på Gate-6 till alla aggregat som inte har samma version. Observera att på grund av mjukvaruversionen av Gate-6 kan en nedgradering/uppdatering behöva utföras innan hela nätverket kan återföras till önskad mjukvaruversion.

Process för uppdatering av programvara

ANMÄRKNING!

Medan en uppdatering av programvaran genomförs visas förloppsindikatorn och återstående Zeit på skärmen.

Det finns ingen Gate-6 i nätverket:

1. Fråga om uppdateringen av programvaran ska utföras.
  2. Aggregatet stängs av automatiskt när den har varit i drift. ”Programuppdatering” visas i statusfältet.
  3. Data kopieras från USB-databäraren till USR-61-minnet.
  4. Den nya programvaran laddas i USR-61: s flashminne.
  5. Thermo-6-aggregat startas automatiskt om. Efter omstarten laddas den nya programvaran på GIF-61 och ZSM-61.
  6. Meddelandet ”Programuppdatering har installerats” visas på skärmen.

Gate-6 tillgänglig i nätverket:

1. Fråga om uppdateringen av programvaran ska utföras. Thermo-6-aggregat, som inte har den senaste mjukvaruversionen, visas via Spotlight under förfrågan (blinkar blått var 1 sekund).
  2. Data kopieras från USB-databäraren till GAT-61-minnet.
  3. Aggregaten stängs av automatiskt när de är i drift. ”Programuppdatering” visas i statusfältet.
  4. Den nya programvaran laddas in i GAT-61: s flashminne.
  5. Gate-6 startar om automatiskt. Efter omstart kopieras data från Gate-6 till minnet för alla USR-61 i nätverket.
  6. Den nya programvaran laddas i USR-61: s flashminne.
  7. Thermo-6-aggregat startas automatiskt om. Efter omstarten laddas den nya programvaran på GIF-61 och ZSM-61.
  8. Meddelandet ”Programuppdatering har installerats” visas på skärmen.

Hjälp med problem

ANMÄRKNING!

Om hjälpen inte löser problemet, kontakta din statsrepresentant.

ProblemSanering
Programuppdatering kan inte startas (kan inte ringas) och/eller USB-databäraren känns inte igen.
  • Kontrollera att USB-enheten är ansluten.
  • Koppla ur och anslut USB-enheten igen.
  • Kontrollera om programuppdateringsfilen finns i rotkatalogen för USB-databäraren (toppkatalogen).
  • Kontrollera hur USB-enheten är formaterad.
    USB-databärare formaterade med FAT, FAT32, exFAT och ext2/3/4 stöds.
  • Använd en ny eller annan USB-enhet.
Programuppdatering misslyckades
  • Utför en uppdatering av programvaran igen
    → Om uppdateringen misslyckas igen, gör så här:
  1. slå av huvudbrytaren (QS 1) från Thermo-6 Stäng av instrumentet slå av enheten
  2. Vänta minst 10 s och slå på huvudbrytaren (QS 1) igen.
  3. Starta om uppdateringen.
  4. Kontrollera mjukvaruversionen Genom att trycka på statusfältet (symbol) öppnas informationssystemet. Den installerade mjukvaruversionen visas i informationssystemet.
GIF- eller ZSM-uppdateringsfel
  • Utför uppdateringen av programvaran igen med följande tillvägagångssätt:
  1. slå av huvudbrytaren (QS 1) från Thermo-6 Stäng av instrumentet slå av enheten
  2. Vänta minst 10 s och slå på huvudbrytaren (QS 1) igen.
    → Efter omstarten fortsätter uppdateringsprocessen eller har redan slutförts.
  3. Kontrollera mjukvaruversionen Genom att trycka på statusfältet (symbol) öppnas informationssystemet. Den installerade mjukvaruversionen visas i informationssystemet.