Det angivna underhållsarbetet krävs för optimal och problemfri drift. Om tecken på ökat slitage upptäcks under regelbundna kontroller är det nödvändigt att förkorta underhållsintervallen i enlighet med de faktiska tecknen på slitage. Underhållsintervallen varierar också beroende på vattenkvalitet, driftsförhållanden och installationsplats. För mer information eller om du har några frågor om underhållsarbeten och serviceintervall, kontakta din HB-Therm-representant (www.hb-therm.com).

Komponenterna för värme, kylning, pump, fläkt, kylvattenfilter, returfilter, påfyllningsventil och ventilationsventil är integrerade i det integrerade underhållsintervallsystemet. På grundskärmen, under underhållssymbolen (), visas framstegen för det kommande underhållsintervallet som en procentandel. Så snart ett av dessa underhållsintervaller når 95%, signaleras det nödvändiga underhållsintervallet med varningssymbolen () i registret på huvudskärmen.

Återställ underhållsintervallen

Efter att underhållsarbetet har utförts måste motsvarande underhållsintervall återställas.

Genom att trycka på redigeringssymbolen öppnas menynivån (Service Underhåll av underhållsåterställning) och önskat underhållsintervall kan återställas.

1. Tryck på profilknappen () på grundbildskärmen () på startskärmen.
  2. Välj [Användarprofil].
  3. Ställ in parametrarna till ”underhåll”.
  4. Välj [Service] > [Underhållsbidrag] > [Återställ] > [Underhåll] > [...].
  5. Tryck på återställningssymbolen () för att återställa förloppet till 0%.

Eller

1. På startskärmen Grundbildskärm trycker du på fliken Symbol ().
  2. Tryck på redigeringssymbolen () på displayen för underhållsintervall. Symbolen är endast synlig i användarprofilen ”Underhåll”.
    → Menynivån öppnas direkt (Service > underhållsbidrag > Återställ> Underhåll).
  3. Tryck på återställningssymbolen () för att återställa förloppet till 0%.
IntervallKomponenter (förkortning)UnderhållsarbetenKvalifikation
när det behövs

Display, höljen, höljen
  • Rengör vid behov de yttre delarna av aggregatet med en mjuk, fuktig trasa.

→ Använd inte aggressivt rengöringsmedel!

operatör
Flödesmätning (BB 1, BB 2)
  • Kontrollera noggrannheten med hjälp av HB-TP180-testaggregatet
När integrerat underhållsintervall begärs, annars var tredje månad/ca 1000 h

Filterskärm i kylvatteninloppet (3)
  • Kontrollera om det finns föroreningar
  • Rengör vid behov
Filtrera skärmen i Returledning (3.1)
Filtrera skärmen i Framledning (om tillgängligt)
Filtermatta på undersidan av aggregatet i den elektriska sektorn
Pumpfläkt Täckning (4S Pump endast)
  • Kontrollera om det finns föroreningar
  • Rengör vid behov
fackkunnig personal
Mekaniska anslutningar
  • Kontrollera täthet, mekanisk påfrestning och tät passform.
  • Om det behövs, dra tillbaka eller byt ut
tätningar, o-ringar
  • Kontrollera täthet
  • Rengör eller byt ut vid behov
När integrerat underhållsintervall begärs, annars var sjätte månad/ca 2000 h

Kylventil 1 (M3 väg)
  • Kontrollera täthet, förorening och mekanisk påfrestning
  • Kontrollera funktion:
    • Välj [Service] > [Parametrar] > [Kylning] > [Stegmotorer] > [Placering KV 1] eller [KV
      2-positionering] 0% = Ventilen helt
      stängd 100% = Ventilen helt öppnad
  • Rengör eller byt ut vid behov
fackkunnig personal
Kylventil 2 (Highway M4)
  • Kontrollera inre delar för kontaminering och mekanisk påfrestning.
  • Rengör eller byt ut vid behov
ventilationsventil (YV 1)
Påfyllningsventil (YV2)
Tryckavlastningsventil (YV 5)
Tryckluftventil (YV 7)
Säkerhetsventil (4)
  • Kontrollera att funktionen fungerar (för att göra detta måste värmeöverföringsmediet i aggregatet vara under ökat tryck):
    • Slå långsamt på den räfflade muttern tills Wasser flyr ut genom överflödet.
    • Om ingen Wasser slipper ut garanteras inte korrekt funktion, rengör eller byt ut vid behov
När integrerat underhållsintervall begärs, annars var 12:e månad/ca 4000 h

Pump med motor (M1 väg)
  • Kontrollera pumpens tillstånd (→ underhållsindikator).
  • Kontrollera täthet
  • Kontrollera motorfästen för smidig rörelse när den är stillastående
  • Kontrollera motorfästen för löpande ljud under drift
  • Byt vid behov ut enskilda komponenter
  • En ytterligare kontroll med HB-TP180-testaren rekommenderas.
fackkunnig personal
Påfyllningspump (Highway M 2)
  • Den integrerade underhållsintervallförfrågan anger om en mer detaljerad kontroll är nödvändig.
  • Kontrollera aggregatet med HB-TP180-testaren (tryckökningstest)
  • Kontrollera om det finns löpande ljud (vibration/svängrörelse)
  • Kontrollera för kontaminering
  • Rengör eller byt ut vid behov
Uppvärmning (EH 1)
  • Den integrerade underhållsintervallförfrågan anger om en mer detaljerad kontroll är nödvändig.
  • Kontrollera aggregatet med HB-TP180-testaren (mäta uppvärmningstiden utan verktyg)
  • Rengör eller byt ut vid behov
Kylare (6)
  • Den integrerade underhållsintervallförfrågan anger om en mer detaljerad kontroll är nödvändig.
  • Kontrollera aggregatet med HB-TP180-testaren (mäta avkylningstiden utan verktyg)
  • Rengör eller byt ut vid behov
När integrerat underhållsintervall begärs, annars var 18: e månad/ca 6000 h

Hydrauliska slangledningar (aggregat interiörer)

Underhållet av externa hydrauliska slangledningar måste utföras i enlighet med tillverkarens anvisningar.

• Kontrollera mekanisk påfrestning på yttermanteln och i tätningsområdet
  • Byt ut vid behov
Hydraulik specialister
Säkerhetstermostat/temperaturbegränsare i Framledningen (ST 1)
  • Kontrollera mekanisk påfrestning och en snäv passform
  • Om det behövs, dra tillbaka eller byt ut
Elektriker
Elektriska anslutningar
  • Kontrollera anslutningarna för mekanisk påfrestning och tät passform
  • Om det behövs, dra tillbaka eller byt ut
Elektrisk fläkt (EV 1)
  • Kontrollera funktion och kontaminering
  • Rengör eller byt ut vid behov
Temperaturmätning (BT 1, BT 2)fackkunnig personal
Tryckmätning (BP 1, BP 2)